Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

1 Ocaktan Beri BTC tutsaydık mı karlı olurdu al sat yapsaydık mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BTC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BTC

Investor
Üşenmeden hesapladım Supertrend indikatörünü açtım 4 saatlik dilimde her al sat işlemini yazdım. Zaten fazla yok isteyen tek tek kontrol edebilir.

Acaba 1 Ocak 2021 itibariyle supertrend indikatörünü bota bağlayıp bekleseydik mi iyiydi yoksa sadece bitcoin satın alsaydık mı?

8nVn62tM

1 Ocak 2021`den 26 Mayıs 2021`e toplam 9 adet yeşil al işlemi var.
29 bin -> 36 Bin (%22)
33 Bin -> 53 Bin (%57)
49 Bin -> 56 Bin (%15)
59 Bin -> 56 Bin (-%6)
55 Bin -> 57 Bin (%2)
59 Bin -> 60 Bin (%1)
60 Bin -> 60500 (%0)
59 Bin -> 55 Bin (-%6)
Son olarak şuan alım verdiği yer: 39300 -> ?

Toplam +%96 - %12 = %84

Peki al sat yapmayıp o 1 ocak 2021 günü bitcoin alıp bekleseydik ne olurdu?

1 Ocak 2021 BTC fiyatı -> 29313
26 Mayıs 2021 BTC fiyatı -> 38545 yani elimizdeki para %28 oranında değerlenirdi.

Al sat yapmak daha kazançlı çıktı. Ancak aynı şeyi ETH üzerinden yaptığımızda alıp elimizde tutmanın çok daha fazla kazançlı olduğunu görebiliriz. Aynı şekilde 2018`de 20 binden BTC alan adam 2020 mart ayına kadar al sat yapan adama göre daha zararlı olacaktı.

Ben de şuandan itibaren supertrend 4 saatlik grafiğe göre işlem başlattım. Al verdiğinden beri işlemdeyim. Yıl sonuna kadar 1.000$ 32 bin dolar maliyetle bitcoin tutacağım diğer bin doları ise sadece supertrend 4 saatlik grafiğe göre al sat yapacağım acaba hangisi galip gelecek?

Geçtiğimiz günlerde düşündüğüm bir konuydu. Hesaplayıp paylaşmanız çok güzel oldu.
Burada ki sıkıntı hangi coinin al-sat için, hangi coinin alıp bekletmek için olduğuna doğru karar verebilmek

Ben elimdeki BTC'leri arttırmak için ikisini de tercih etmiyorum. BTC'ye göre değer kazanacağını düşündüğüm kripto paraları alıp satarak BTC arttırmaya çalışıyorum.

Geçtiğimiz günlerde düşündüğüm bir konuydu. Hesaplayıp paylaşmanız çok güzel oldu.
Burada ki sıkıntı hangi coinin al-sat için, hangi coinin alıp bekletmek için olduğuna doğru karar verebilmek
Aslında bu da var ama tarihler de belirleyici. ATH ya da yakınına kadar HODL yapmış olsa daha kârlı olurdu. Bu arada hocam %'leri toplayarak işlem yapmayın sürekli eklemelisiniz yaklaşık %94 yapıyor hesabınıza göre kâr marjı.

Ben elimdeki BTC'leri arttırmak için ikisini de tercih etmiyorum. BTC'ye göre değer kazanacağını düşündüğüm kripto paraları alıp satarak BTC arttırmaya çalışıyorum.
Ben de BTC miktarını yazıyorum aldıktan sonra.

Aslında bu da var ama tarihler de belirleyici. ATH ya da yakınına kadar HODL yapmış olsa daha kârlı olurdu. Bu arada hocam %'leri toplayarak işlem yapmayın sürekli eklemelisiniz yaklaşık %94 yapıyor hesabınıza göre kâr marjı.

Ben de BTC miktarını yazıyorum aldıktan sonra.
Hodl yapan kimse kolay kolay ATH değerinden satamaz hocam. Satsa bile şanstır o.

Hocam yüzde hesabı ise alışkanlık olmuş ben aylık trade yaparak kazandığımı harcıyorum onunla geçinmeye çalışıyorum diyebilirim o yüzden en baştaki ana param sürekli değerlenmiyor. Dediğiniz gibi ilk koyduğu parayla hiç harcamadan yaparsa %95 civarlarında kazanç sağlar.

Hodl yapan kimse kolay kolay ATH değerinden satamaz hocam. Satsa bile şanstır o.

Hocam yüzde hesabı ise alışkanlık olmuş ben aylık trade yaparak kazandığımı harcıyorum onunla geçinmeye çalışıyorum diyebilirim o yüzden en baştaki ana param sürekli değerlenmiyor. Dediğiniz gibi ilk koyduğu parayla hiç harcamadan yaparsa %95 civarlarında kazanç sağlar.
Ek olarak tuttuğun sürece zararda değilsin lafı saçma geliyor. Çünkü 2017 sonunda btc alan biri şuana kadar beklese 2 kat kazanmış olacak hatta 2,5 yıl terste o psikolojiyle bekleyecekti ancak geçen sene bitcoin alan biri diğerine göre çok daha az bekleterek şuanda 5 kat kazanmış olacaktı mesela bitcoin yıl sonu 120 bine gidecek olsun 60 binden alan adamda kazanacak ama 2 kat geçen ki düşüşte 30 binden alan adam ise 4 kat kazanacak o yüzden alıp sabretmek yerine sabredip güzel bi fiyattan almak çok daha mantıklı

o bitcoin YUKSELECEEK yukselmesse gorusecem 😛 bunları gecte 60.000 den aldıgım btc suan 40 larda lan cok kotu battım

Benimki hastalık hocam işlem görünce hesaplamaya başlıyorum hemen 🙂

• Like
Tepkiler: BTC

Forum istatistikleri

Konular
13.861
Kullanıcılar
6.956
Son üye
greenwolf
Geri