Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

20 Milyon Optimism (OP) Çalındı

indir (13).webp

Hemen hemen bu piyasanın içerisindeki herkesin bildiği üzere kripto para dünyasının en büyük ikinci kripto parası Ethereum (ETH) uzun süredir büyük bir ölçeklendirme sorunu yaşıyor Alt katman ağları yoluyla bu ölçeklendirme sorununun üstesinden gelmeyi planlayan çeşitli projelerin ortaya çıkmasına zemin hazrılayan bu sorun ile ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı.

Ölçeklendirme sorununun çözümüne yönelik ortaya çıkmış Optimism (OP) geçtiğimiz günlerde bir hacker'ın saldırısına uğradı. Bu saldırı neticesinde 20 milyon yönetim tokenı çalındı. İşin asıl ilginç tarafı ise Ethereum'un kurucusu ve gelişticisi Vitalik Buterin kanadında yaşandı. Optimism (OP) çalan hacker 1 milyon OP 'yi Vitalik Buterin'in cüzdanına gönderdi. Oda kendi vakfında (Ethereum Vakfı) görevli bilgisayar korsanı ve güvenlik uzmanı olan Yoav Weiss'e bu tokenları devretti.

Hacker için beyaz şapkalı hacker olabileceği vurgusunu dile getiren Yoav Weiss, yönetim tokenları içinde teşekkür etti. Hack olayının yaşandığı Wintermute platformu ise hackera çağrıda bulunarak tokenları iade etmesini teklif ederken aynı zamanda kendisine iş teklifinde bulundu. Bahse konu hacker şuana kadar çalınan tokenlardan sadece 1 milyon adedini sattı. Bu durumda beyaz şapkalı hacker iddiasını destekler nitelikte gibi görünüyor.

Hack olayı sonrası yaklaşık %10'dan fazla değer kaybeden Optimism için olaylar netleşene kadar suların durulmayacağı öngörülüyor.

YTD.

Biz blokchainden bahsederken hep şuna kadar gelen en güvenli hizmet olarak bahsediyoruz ancak son dönemlerde yaşanan hack olayları ile blokchain alanında faaliyet gösteren firmaların ve toplulukların yeterli özveriyi vermediklerini düşünüyorum. Gerçek piyasaya göre hızlı çözümler derken sol ağının kesintileri, güvenlikten bahsederken gelen saldırılar en değerli coinler listesinde ilk 10 da yer alan coinin birden son sıralara gelip shitcoine dönmesi bu yıl gerçekten yatırımcıları epey zorlayan garip bir yıl oldu.

Bu gece rüyamda BTC'nin ani düşüşle 22 bin'e kadar düştüğünü görmüştüm. Bu haberi okuyunca "acaba" diye düşünmeden edemedim 🙂

Eskiden bir şirket kurulmanın zorluğundan bahsedilirdi. Şimdiyse bir kriptoyla adam yatırım alıp, projesini gerçekleştirebiliyor ama bunda da liyakatsizlik mi diyelim başarısız oluyorlar.

Forum istatistikleri

Konular
13.636
Kullanıcılar
6.887
Son üye
Ayvaz7474
Geri