Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

2022'de Beklediğim Ekonomik Kriz ve BitCoin Yükselişi Konusu

Merhabalar Değerli Forum Üyeleri,

Son zamanlarda mesleğim gereği(Bilgisayar Müh. öğrencisiyim) kripto para madenciliği, borsa üzerinden bot yazma gibi konularda merak üzerine çalışmalar yaptım. İlerleyen zamanlar olacak gelişmeler konusunda yaptığım okumalar,izlemeler, "Komple Teorisyenleri" nin açıklamaları konularını incelemekteyim. Bilindiği üzere benimde yaptığım okumalardan Kapitalizme "Reset Çekliyor" konusu bir gerçektir. Son zamanlarda edindiğim kanaatleri sizlerle paylaşmak istedim.

Rusya-Ukrayna Savaşı konusunda son zamanlardaki sürtüşmeler ilerleyen günlerde Satranç oyunu üzerinden ilerleyecektir ve bu da ekonomik olarak süreci zorlamaya başlayacaktır. Benim tahminim en geç Mayıs ayında yapılan baskılamalar bir tırmanışa kademeli olarak geçmesi konusunu kesin gerçekleştirecektir. Türkiye'nin yaptığı baskılamalar ve diğer gerek dolar ve kripto para baskılamaları ekonomik çöküşle devam edecektir.
BTCUSD_2022-02-19_03-16-16.webp

Yukarıda kırmızı çizgiyle gözüken baskılama ve Türkiye'nin operasyonu sonucu yeşil çizgiyle yapılan baskılama birkaç ay içerisinde büyük ekonomik sıkıntılara yol açacağı kesindir. Covid-19'un Omicron ile biteceği kesindir fakat ilerleyen zamanlarda benim araştırmalarımdan hayvanlarda ve genç/çocuk yaşta olanlarda yeni salgıların ortaya çıkacağını öngörmekteyim. Yukarıdaki diyagramda sizlerin de bildiği üzere salgının Bitcoin ve diğer kripto paraları uçurduğu kesin. Küresel güç değişimi olan Amerika'nın Çin ile yer değiştirmesi konusu bahsi geçen 1 sene içerisinde Bitcoin'in 100 bin dolar olacağını tam olarak sağlamasa da 2022 sonlarında gelindiğinde 60 bin dolar direncini çoktan kıracağını düşünüyorum. Forumda da Analistlerin de yaz döneminde "Direnç kırdı" söylemlerini sıklıkla göreceğinimizi düşünüyorum. FED'in açıklamaları diye 3 Şubat'ta yükselecek açıklamaları doğru olmadığı artık belli fakat Şubat'tan sonra güç dengeleri değişimi sonucunda BitCoin böyle bir düzeylere gelmesi kuvvetle muhtemeldir. Amerika konusunda ise çeşitli yorumlar yapılsa da tahminim Eylül/Ekim aylarında Biden yerini Hillary Clionton'a devredecektir bunu da sağlık sebebi olarak göstermesi şuan Araştırmacıların gündeminde. Rusya konusunu da dahil edersek bir savaşın 2022'de beklemiyorum fakat bu durumun piyasaları tırmandırmayacağı anlamına gelmez ve özellikle sıcak temaslardan sonra Bitcoin'de değişim sinyalleri göstermeye başladı. Zelenksi ve Putin'in Türkiye'de Sayın Erdoğan ile görüşmesi gerçekleşeceği ve tahminim olumlu açıklamalar yapılacağı yönündedir fakat sonrasında dengeler değişip olumsuzluklar tırmanacaktır ve Türkiye'de artık müdahil olamayacak duruma gelecektir. Bu da piyasaların yazın direnç üzerine direnç kırmasına sebebiyet vereceği gerçeğini göstertecektir. Gelişmeleri hepimiz yakından göreceğiz. Herkese iyi forumlar diliyorum.

Bu bir yatırım tavsiyesi değildir.

Forum istatistikleri

Konular
13.731
Kullanıcılar
6.903
Son üye
soy1u
Geri