Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

3 Dolara 1000 BTC

Yeni level sisteminin ilk konusu benden olsun 🙂

Bitcoin'in her gün yeni rekorlarını konuştuğumuz şu günlerde, Koinbülteni sitesi tarafından servis edilen bir haberde Bitcoin (BTC)'e ait 2010 yılı satış emirlerine yer verildi. Şu anki değeriyle milyon dolarlar olan satış işlemleri için o zamanlarda kullanıcılar 3-6 dolar arasında bir ücret ödemiş.

Haberin detayın 25 Nisan 2010 tarihinde 1000 BTC karşılığı olarak 3 dolar ödendiği, 4 gün sonra ise 2000 BTC karşılığı 6 dolarlık bir satış emri girildiği, ancak gerçekleştirilmeden iptal edildiği görülüyor. Gerçekleşen ilk işlemin şu an itibariyle piyasa değeri 26 milyon dolar.

Herkes kaçırdığı fırsatlara üzülürken (benden dahil) sanırım o zamanlar bu satışı gerçekleştirenler kafasını duvarlara vuruyor olabilir. İşte gerçekleştirilen işlemlere dair yayınlanan tablo:

Bitcoin alım satım emirleri.webp

yapmayın abi şöyle paylaşımlar inanın canım sıkılıyor 😀
lanet olsun sadece BTCTURK hesabıma 1700+ Bitcoin girmiş çıkışları saymıyorum 😀

2000 BTC 6 Dolar. Şaka gibi.
Ben o zamanlar Antalya'da tiyatro yapıyordum ve biri gelip BTC dese BMC ile karıştırırdım sanırım. O kadar alakasızdım durumdan yani.
Küçük bir dip not düşeyim. O zamanlar beraber sahneye çıktığım bir oyuncu abimi, bugün Kuruluş Osman'da gördüm 🙂

Böyle yazıları okuyunca canı sıkılanlar arasında yalnız olmamak da güzel 😀 Herkes aynı pişmanlığı yaşıyor.

2017 deki yükseliş sırasında da farklı bir yerde Bitcoin'in ilk çıktığı yıllara ait olduğu söylenen bir kaç faucet sitesinin ekran görüntüsünü görmüştüm, tek claime 1 btc ye yakın veriyordu.

Forum istatistikleri

Konular
13.761
Kullanıcılar
6.916
Son üye
nakaremoto
Geri