Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

40 yıllık hayatımda bir ilk yaşıyorum

Ben de Çorumluyum. Hala Buhara, Ulukavak, Mimar Sinan, Gülabibey gibi mahallelerde kıyamet kopsa yine uyanmayacak bir sürü kişi var. Bunlardan bir tanesi benim büyük enişte mesela. Dükkanına gitmeye korkuyorum. Reisi savunacağım diye gözü dönüyor adamın. Bir başka örnek de bir tane dayım var hep hükümet şöyle hükümet böyle der sonra gider her seçimde yine oy verir, başka biri mi var der.

Ben de Çorumluyum. Hala Buhara, Ulukavak, Mimar Sinan, Gülabibey gibi mahallelerde kıyamet kopsa yine uyanmayacak bir sürü kişi var. Bunlardan bir tanesi benim büyük enişte mesela. Dükkanına gitmeye korkuyorum. Reisi savunacağım diye gözü dönüyor adamın. Bir başka örnek de bir tane dayım var hep hükümet şöyle hükümet böyle der sonra gider her seçimde yine oy verir, başka biri mi var der.
yazdım sildim yazdım sildim hala yazıp silmeye devam ediyorum.

Hocam maalesef benim akrabalarımda benzer. Onlara bir şey demiyorum bunu genelde annemle tartışıyorumda. Artık insanlar tartışmak, bir şey demek bile tehlikeli...

Bu uykudan uyanmak zor nediyor nazim hikmet benim milletim koyun diyor illaki keni canın yanmadığı sürece anlayamıyor insan biraz karışık yani durumlar kökten değişim şart türkiyede şahsi fikrim budur ama herkesin görüşünede saygı duyarım

Hocam maalesef benim akrabalarımda benzer. Onlara bir şey demiyorum bunu genelde annemle tartışıyorumda. Artık insanlar tartışmak, bir şey demek bile tehlikeli...
Zaten böyle partizan (fanatik, aşırı tutucu) kişilerle iletişim kurmak mümkün değil. Konuyu politikaya kendisi çekiyor. Diğerleri ne demiş, ne düşünüyor dinlemeden A Haberde duyduklarını sıralıyor bağıra bağıra. Biz tamam diyoruz konuyu politikadan başka yere çekmeye çalışıyoruz ama başarılı olamıyoruz. Dükkandaki müşteri de içinden "ben neyin içerisine düştüm böyle" diyor, kaçıyor. Sağ-Sol çekişmesinin yaşandığı 70'lere şahit olmadım ama eminim ki hiç bir zaman toplumun tamamına yakını böyle kutuplaşmamıştır. Aşağı yukarı son beş yıldır durum böyle ne yazıkki. Önceden sesler yükselmeden tartışılabiliyor (sesler yükselirse bile biz ne yapıyoruz böyle bir kaç politikacı için kalp kırmaya değer mi düşüncesiyle sesler alçaltılıyor), tartışmanın tıkandığı sezildiğinde başka bir konuya geçiliyordu.

Zaten böyle partizan (fanatik, aşırı tutucu) kişilerle iletişim kurmak mümkün değil. Konuyu politikaya kendisi çekiyor. Diğerleri ne demiş, ne düşünüyor dinlemeden A Haberde duyduklarını sıralıyor bağıra bağıra. Biz tamam diyoruz konuyu politikadan başka yere çekmeye çalışıyoruz ama başarılı olamıyoruz. Dükkandaki müşteri de içinden "ben neyin içerisine düştüm böyle" diyor, kaçıyor. Sağ-Sol çekişmesinin yaşandığı 70'lere şahit olmadım ama eminim ki hiç bir zaman toplumun tamamına yakını böyle kutuplaşmamıştır. Aşağı yukarı son beş yıldır durum böyle ne yazıkki. Önceden sesler yükselmeden tartışılabiliyor (sesler yükselirse bile biz ne yapıyoruz böyle bir kaç politikacı için kalp kırmaya değer mi düşüncesiyle sesler alçaltılıyor), tartışmanın tıkandığı sezildiğinde başka bir konuya geçiliyordu.
Yazdığınız gibi hocam. Bir şey deseniz o konu mutlaka politikaya geliyor yani ondan kaçış yok. Ben asla fanatik vs. olmadım ki tarafsız olmak zor. Çünkü herkes mutlaka bir şeye inanıyor ve diğer insanlarıda o tarafa çekmeye çalışıyor. Benim inandığım parti tutmadan olanları olduğu gibi yorumlamak. Ama maalesef böyle olsam bile genelde işe yaramıyor. Şimdi tartışma olacaksa illa karşı tarafı ikna etmek yerine bağırarak vs. yapılıyor. Her ülkenin dinamiği farklı ama millet neler yaparken biz hala acaba şu mu doğru vs. ilkel konularda ilerliyoruz. Üzücü ama gerçek bu.

Çorumdan beter Kahramanmaraş var 🙂
Dünya yıkılsa kimse dışarı çıkaramaz 🙂
Kesinlikle katılıyorum.
Adam depremin bir saatini dakikasını söylememişti. Ama sonuç olarak partisinin aldığı oy ve partisinin desteklediği cumhurbaşkanının aldığı oy ortada.

Forum istatistikleri

Konular
14.180
Kullanıcılar
7.160
Son üye
visualsclipping
Geri