Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

ABD Borsasında Yatırım

Abd borsasında yatırımız varmı varsa portföyünüzün % kaçını oluşturuyor. Benim şuan %80 ABD %20 diğerleri. Ben kazancıma dolar bazlı bakıyorum . O yüzden uzun zamandır Abd piyasalarındayım. Bist piyasasında birçok şirket uzun vadede dolar bazlı zararda 5 yıl bekleyip dolar bazlı %10-20 zararda olan birçok şirket var. Halbuki çogu kişi TL olarak bakıyor %100, %150 gitmiş diyor. Siz ne düşünüyorsunuz.

Fiyatlara dolar bazlı bakmak çok mantıklı hocam. Sadece dolarında enflasypnu var TL kadar olmasa da onu da hesaba katmak lazım.

4 yılda 3'e katladım diye geldi biri geçen. Dedim ben gayrimenkul aldım 10 a katladım onu ne yapacaz 🙂

TL bazlı mantık sıkıntı. Dolar bazlıya dönmek lazım dediğiniz gibi.

Doların kendisinde (Amerika'da) enflasyon olduğu gibi Türkiye'de de anavatanından daha fazla dolar enflasyonu mevcut.

Amerika'da şu an yıllık %2,5 enflasyon varken, doların Türkiye'deki alım gücü %6-7 civarında erimiş durumda.

Bu şekilde devam edersek, doları da devalüasyona sokacağız. 😁

Bence iyi çeşitlendirilmiş bir Borsa İstanbul hisse senedi portföyü uzun vadede dolar bazında da karlı oluyor. Hatta bist100 ve bist30 indeksleri bile son 1, 3 ve 5 yılda dolar ve euro bazında kardalar. Hatta ben bildim bileli çok ekstrem durumlar haricinde hep böyle bu durum. Borsa İstanbul'da da kazanç fırsatları çok.

Forum istatistikleri

Konular
13.827
Kullanıcılar
6.948
Son üye
SukruEmre
Geri