Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

ABD Hükümeti 2. Sıraya Geriledi

bitcoin-3024279_1280.webp

Yaptığı Bitcoin alımlarıyla son dönemde adından çok söz ettiren ünlü şirket MicroStrategy, tekrardan Bitcoin yatırımıyla gündem olmayı başardı.

Coinkolik sitesinde yer alan habere göre,

MicroStrategy, bugün 29.646 Bitcoin (BTC) alımı yaptığının duyurdu.

Yaptığı son alımla birlikte, şirketin elinde bulunan Bitcoin’in sayısı 70.470’e ulaştı. Bu miktarın dolar karşılığı 1.125 milyar ediyor. Şirket yaptığı alımlar esnasında Bitcoin başına 15.964 dolar ödemiş oldu.

Kevin Rooke’un Twitter’dan yaptığı açıklamaya göre, MicroStrategy’nin elinde bulunan Bitcoin miktarı, ABD hükümetinin elinde bulanandan daha fazla oldu. Bu son alımdan önce, ABD hükümeti bu konuda zirvede yer alıyordu.

En çok Bitcoin ABD'de olabilir ama en büyük madenciler Çin şirketleri olduğu için her an birleşip blockchaini ele geçirebilirler...

Geçen hafta okuduğumuz haberlerde, Bitcoin üretiminin % 51'lik kısmı artık Çin'in elinde değildi. Madencilik makinelerine yatırım yapan yeni Amerikan şirketleri olmuştu.

Baktığımız zaman madencilik sistemleri Amerikan sistemlerinde olabilir ama genel olarak insanlar bu paraları "Güvenli" Borsalarda tutuyorlar.
Bu borsalarda çoğunluk olarak Çin Kore gibi Asya ülkeleri tarafından açılmış yönetilen borsalar.

Üretim ABD olsa bile piyasa kontrolü yine Çinde diye düşünüyorum ben.

Haberin haber sitelerinde manşet olması ve haber olarak paylaşılmasına gerek duyulan kısmı, ona haber değeri veren kısmı MicroStrategy gibi bir kurumsal firma tarafından yapılan yapılan bitcoin alımı. Kaldı ki haberi manşetlerine taşıyan tüm haber sitelerinde de bu vurgulanıyor..
İlgi çekici gibi görünse de forum sayfasında verilen haber başlığının haberin haber olma önemi ile bir ilgisi bence yok.

Amaç orijinal bir başlık atmaktı öncelikle. Orijinal ve dikkat çekici. Yoksa sitelerde yer alan başlıkları buraya taşımak çok kolay.
Şirketin yaptığı alım, haberin öne çıkan kısmı. Bu net.
Şirketin yaptığı alım sonrası, ABD hükümetinin elinde Bitcoin barındıran kurumlar arasında 2. sıraya gerilediği de haber içinde yer alıyor.
Tek başına bile bir haber niteliği taşıyor aslında.
Öncelik yapılan alım olabilir ancak konu başlığı haberle tamamen ilgisiz değil.
Eleştiriniz için teşekkür ederim. Bir noktaya kadar hak verebilirim ama tamamiyle değil.

Cevap için bende teşekkür ederim...
Daha da netleşsin isterseniz.. Bu haber başlığınız, bir anket yapılmış ve ve belirtilmeyen gizemli bir konuda ABD ikinci sıralamaya düşmüş gibi bir görüntüde sanki.

--ABD hükümetinin elinde Bitcoin barındıran kurumlar arasında 2. sıraya gerilediği -- dediğiniz kısım haber kaynağında zaten bu belirttiğiniz kısım kadar yer almış, daha fazlası yok. Bu kısım bir haber niteliği taşıyabilir mi ? neden taşımasın ,bence de taşıyabilir ama çok net bir şekilde haber bu değil, onu manşete taşıyanda bu kısım hiç değil.

Diğer bir husus.. Oluşturulan haber konuları dahil, belirtilen haber kaynağına bakılıp kontrolü yapılıyor ve bir sorun görülmezse de onaylanıyor. Konunuzun onayını yapmadan önce, attığınız başlığa istinaden ana haber kaynağında bulmak dahi zaman gerektiren bir işlem olmuştu.

Ben, işin o kısmını hiç düşünmedim açıkçası. Yazının kontrolü için haber kaynağını bulmanızı elbette zorlaştırmak istemem.
Haberi çağrıştıracak başlıklar atmak işinizi kolaylaştıracaksa, o şekilde başlıklar atmaya çalışırım. 👍

Forum istatistikleri

Konular
13.861
Kullanıcılar
6.957
Son üye
YusufA
Geri