Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Yardım Akıllı Sözleşmemde transfer hatası ve devamında sonradan oluşan sorunlar ...

Saygı değer hocalarım 2 aydır geceli gündüzlü kafa patlatarak solidity dilinde akıllı sözleşme yarattım . Özellikleri sırası ile ;

#### Ana Özellikler
- **ERC20 Standart Uygulaması**: Standart ERC20 fonksiyonlarını (`totalSupply`, `balanceOf`, `transfer`, `allowance`, `approve`, `transferFrom`) ve olaylarını (`Transfer`, `Approval`) uygular.
- **Başlangıç Arzı**: Sözleşme dağıtıcıya başlangıçta 1,5 trilyon token tahsis edilmiştir.

#### Yönetim ve Kontrol
- **Sahip**: Sözleşme dağıtıcı başlangıç sahibi olup, yönetimsel fonksiyonları gerçekleştirebilir.
- **Beyaz Liste & Kara Liste**: Sahip, adresleri beyaz listeye veya kara listeye ekleyip çıkarabilir.
- **Durdurma ve Başlatma**: Sahip, sözleşmeyi durdurup başlatabilir, durdurulduğunda belirli fonksiyonlar kısıtlanır.

#### Vergilendirme ve Ödüller
- **Alım Vergisi**: %5
- **Satış Vergisi**: %9
- **Ödül Oranı**: Verginin %1'i ödül olarak dağıtılır.
- **Ödül Havuzu**: Vergi toplanan ve ödül dağıtılan adres.
- **Ödülleri Talep Et**: Kullanıcılar biriken ödülleri talep edebilir.

#### Anti-bot Önlemleri
- **İşlem Gecikmesi**: Anti-bot amacıyla işlemler arasında 30 saniye gecikme.
- **Anti-bot Etkinleştirme/Devre Dışı Bırakma**: Sahip anti-bot önlemlerini etkinleştirip devre dışı bırakabilir.

#### İşlem Sınırları
- **Maksimum Transfer Miktarı**: Sahip tarafından belirlenebilen tek bir işlemde transfer edilebilecek maksimum miktar.

#### Ek Fonksiyonlar
- **Yakma**: Sahip tokenları yakabilir, toplam arzı azaltır.
- **Basım**: Sahip yeni token basabilir, toplam arzı artırır.
- **Talep Etmeden Transfer**: Ödülleri talep etmeden token transferine izin verir.
- **Yeniden Giriş Koruması**: `nonReentrant` modifiyeri kullanarak yeniden giriş saldırılarına karşı korur.

#### Olaylar
- **Whitelisted**: Bir adres beyaz listeye eklendiğinde tetiklenir.
- **Blacklisted**: Bir adres kara listeye eklendiğinde tetiklenir.
- **RemovedFromWhitelist**: Bir adres beyaz listeden çıkarıldığında tetiklenir.
- **RemovedFromBlacklist**: Bir adres kara listeden çıkarıldığında tetiklenir.
- **BuyTaxRateChanged**: Alım vergi oranı değiştirildiğinde tetiklenir.
- **SellTaxRateChanged**: Satış vergi oranı değiştirildiğinde tetiklenir.
- **RewardRateChanged**: Ödül oranı değiştirildiğinde tetiklenir.

Bu sözleşme, anti-bot önlemleri, vergi ve ödül mekanizmaları ve sahip tarafından kontrol edilen yönetim özellikleri gibi birçok gelişmiş özelliğe sahip Defi bir sözleşme.

Şimdi il etapta sözleşmeyi binance test ağına aktardım.Trasnfer işlemi hariç tüm fonksiyonlar yakma,basma,antibot aktif-kapalı,pause-unpause vs vs vs tüm özellikleri çalıştı. Çözmeye çalıştım ancak işin içinden çıkamadım. Ve şuan yeniden Remix İDE ortamında derleyip deploy edip bir daha test etmek istedim ama bu sefer hiç test ağına ( meta mask cüzdana ) atamıyorum. ALLAH rızası için yardım edin bana imdaaat diye bağırıcam 😀

Şuan Aldığım hatayı videoya aktardım. SatoshiTürk Hocam imdaaat

Çözüm
videoda ise siz json hatası alıyorsunuz bu sizinle alakalı değil.
metamask backend yani node'lardan cevap alamıyor olabilir.
remix hataso olabilir.chrome yeni bir profil oluşturun her şeyi baştan kurun ve öyle deneyin.
yada f12 tuşuan basın gelişmiş cahce silme işlemlerini bir yapmayı deneyin.
özel mesaj yolu ile gönderdiğiniz kontratı test ettim sorunsuz çalışıyor.
transfer işleminde ise garip bir kullanım yapmışsınız.

isWhitelisted modifier eklemişsiniz.
yani sizin önceden izin vermediğiniz hiç bir adres transfer işlemi yapamıyor bilginiz olsun.

dediğim gibi kontrat çalışıyor.

1717066926726.webp

videoda ise siz json hatası alıyorsunuz bu sizinle alakalı değil.
metamask backend yani node'lardan cevap alamıyor olabilir.
remix hataso olabilir.chrome yeni bir profil oluşturun her şeyi baştan kurun ve öyle deneyin.
yada f12 tuşuan basın gelişmiş cahce silme işlemlerini bir yapmayı deneyin.

Çözüm
Aaaa hocam ben nasıl böyle bir hata yaptım isWhitelisted eklemişim saçmalamışım 🤣 hocam deploy cüzdanı o yüzden mi transfer yapamadı yani hata verip duruyordu boyna akşam hemen dediklerinizi yapıcam Allah razı olsun gerekli gelişmeyi forumdan bildiri em çok saolsun hakkınız ödenmez. Peki genel yapısı ile nasıl buldunuz sözleşmeyi? Güncelleme gereken yada güvenlik olarak ekleme yapmam bir durum yapı var mı sizce?

ilkinde bende transfer yapamadım verdiği hatada zaten whitelist hatası veriyor.
remix consolda gösteriyor.
whiteliste ekledim adresi transfer gerçekleşti.
inan genel olarak incelemedim sadece probleme odaklandım.
illaki bir kaç şey çıkar bakınca 🙂

ilkinde bende transfer yapamadım verdiği hatada zaten whitelist hatası veriyor.
remix consolda gösteriyor.
whiteliste ekledim adresi transfer gerçekleşti.
inan genel olarak incelemedim sadece probleme odaklandım.
illaki bir kaç şey çıkar bakınca 🙂

Anladım hocam akşam gerekli ayarlamaları yapıcam tekrardan deneme yapıcam. Gerçekten çok teşekkür ederim 🙏🙏

Forum istatistikleri

Konular
13.672
Kullanıcılar
6.893
Son üye
Byldozer
Geri