ereensavage
Enthusiast
- BNB
- 0,00005650
Alkim Alkali Kimya A.Ş., kimyevi madde üretimi yapmaktadır. Şirketin ana faaliyet alanı, alkali kimyasallar ve organik kimyasallar üretimi ile ilgilidir. Alkim Alkali Kimya, alkali kimyasallar kategorisinde, sodyum hidroksit (kaustik soda) ve sodyum bikarbonat üretimi yapmaktadır. Organik kimyasallar kategorisinde ise, formik asit, metanol, formaldehit, polietilen glikol, trietilen glikol ve diğer bazı ürünlerin üretimini gerçekleştirmektedir.
Alkim Alkali Kimya, 1965 yılında kurulmuştur ve Türkiye'nin önde gelen kimya şirketleri arasında yer almaktadır. Şirket, üretim faaliyetlerinde yüksek kalite ve çevre dostu ürünler sunmayı hedeflemektedir. Bu nedenle, üretim süreçlerinde çevre ve insan sağlığına duyarlı bir yaklaşım benimsemekte, çevre yönetim sistemleriyle uyumlu çalışmalar yürütmekte ve sürdürülebilirlik konusunda projeler gerçekleştirmektedir.
Alkim Alkali Kimya, yurt içi ve yurt dışı piyasalarda faaliyet göstermekte ve ürünlerinin bir kısmını ihraç etmektedir. Şirketin üretim kapasitesi, yıllık 550 bin ton civarındadır ve bu kapasiteyi artırmak için yatırımlarına devam etmektedir. Ayrıca, Ar-Ge faaliyetleriyle yeni ürünlerin geliştirilmesine önem vermektedir.
Alkim Alkali Kimya'nın hisse senetleri, Borsa İstanbul'da (BIST) "ALKIM" koduyla işlem görmektedir. Şirketin, borsada işlem gören hisse senetlerinin performansı yatırımcılar tarafından takip edilebilmekte ve bu bilgiler, yatırımcılara yatırım kararları vermelerinde yardımcı olmaktadır.
Alkim Alkali Kimya, Türkiye'nin önemli kimya şirketleri arasında yer almakta ve üretim kapasitesini sürekli artırarak büyümeye devam etmektedir. Şirketin hedefleri arasında, dünya standartlarında üretim yapmak, ihracatını artırmak, Ar-Ge çalışmalarına yatırım yapmak ve çevre dostu ürünler sunmak yer almaktadır.