melendizliali
Expert
- BNB
- 0,00011450
Almanya'nın düzenleyici kurumu BaFin, finansal olmayan tokenler olarak bilinen NFT'leri menkul kıymet olarak sınıflandırmak için henüz hazır olmadığını ve bunun vaka bazında tavsiye edilebileceğini belirtti. BaFin, NFT'lerin Ödeme Hizmetleri Denetim Yasası'nın lisanslama gerekliliklerine uymasını beklememektedir.
BaFin'in 8 Mart tarihli açıklamasına göre, NFT'ler artık menkul kıymet olarak sınıflandırılmaya uygun değildir. Ancak, eğer örneğin 1.000 NFT aynı ödeme ve faiz gerekliliklerini yansıtıyorsa, BaFin bu durumda NFT'leri menkul kıymet olarak sınıflandırabilir.
Almanya'nın düzenleyici kurumu BaFin, bir NFT'nin dağıtım garantisi gibi mülkiyet veya fayda kanıtı içermesi durumunda, NFT'nin bir yatırım olarak kabul edilebileceğini belirtmektedir. Bu gerekçeye dayanarak, kurum NFT'leri duruma göre "kriptografik varlıklar" olarak tanımlamayı önermektedir. Ancak, BaFin hızlı değişim olmaması nedeniyle NFT'lerin bir yatırım sınıflandırması yerine bir "kripto varlık" olarak hizmet etme olasılığının çok daha düşük olduğunu savunmaktadır.
NFT'ler ayrıca standartlaştırma eksikliği nedeniyle "elektronik para" tanımına da girmemektedir. BaFin, sınıflandırma zorlukları nedeniyle NFT'lerin Ödeme Hizmetleri Denetim Yasası'nın lisanslama gerekliliklerine uymasını beklememektedir.
BaFin'in kara para aklamayla mücadele denetiminden muaftır ve finansal araçlar kategorisine giren misilleme hariç, NFT'ler kara para aklama karşıtı düzenlemelere uymak zorunda değillerdir. Ancak, "kripto varlıklar" olarak tanımlanan NFT'lerin kara para aklama karşıtı düzenlemelere uyması gerekmektedir.