Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Alman polisi 1700 BTC ye el koydu!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mocker
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hack btc ile ilgili görsel sonucu

Reuters haber ajansının 5 şubat tarihli haberine göre Almaya da bulunan savcılar bir dolandırıcı çetesinin yaklaşık 60 milyon dolar degerinde btcsini ele geçirdiler. Fakat ortadaki sorun ise dolandırıcı çetesinin üyelerinin şifreyi vermediginden ötürü Alman savcılar bitcoinlerin bulundugu cüzdanı açamıyorlar.

Almanya'nın Bavyera bölgesindeki Kempten ilinin savcısı dolandırıcıları hapise gönderdi fakat dolandırıcılar cezayı aldıklarından beri şifreyi söylememeye devam ediyorlar. Alman polisler ise yaklaşık olarak 1700 tane bitcoin olan dijital cüzdanı açmak için birçok yol denediler fakat onlarda girişime ragmen şifreyi çözmekte başarısız oldular.

Davaya bakan savcı Murer haber kanalına yaptıgı açıklamada ise dolandırıcılıgı yapan şahıslara defalarca sorduk ve bizimle konuşmadılar belki de kendileri de şifreyi bilmiyorlar diyerek kaçamak bir cevap verdi.

Digital cüzdan ile ugraşan yetkili kişilerin yapmış oldugu açıklamalarda ise sanal bir digital para olan bitcoinin üst düzey şifrelemelerle korunan bir yazılımla saklandıgını söyledi. Bu bitcoinlere ulaşmak istenirse şifrenin girilmesi gerekiyor. Şifre unutulursa veyahut kaybolursa kullanıcılar cüzdana erişimlerini kaybediyor.

Dolandırıcıların bu bitcoinleri bilgisayar kullanan insanların sistemlerine gizlice girerek madencilik dedigimiz yöntemi kullanarak kazanmışlardı. Dolandırıcılar bu teknigi kullanarak yaklaşık 1700 bitcoin kazanmıştı.

Yukarda yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi degildir, asla yukarda yazdıklarıma göre işlem yapmayınız

Kaynak: tr. investing.com

Böyle bir şey mümkün mü ki? Yani benim bilgisayarımı hackleyerek madencilik yapabilirler mi?
Biraz garip geldi bana. Bu konulardan pek anlamıyorum ama, yine de hack yoluyla bilgisayarımın gücünün madencilik için kullanılabilecek olmasını garipsedim biraz.

Yapılabiliyor diye biliyorum çünkü zamanında bir oyunda hile programı satan kişiler bedavadan hileyi dagıtmışlardı forumda 1 2 ay sonra ögrenildiki her indirenin cpu sunu o farketmeyecek derecede %5 kullanıyormuş böylelikle farkında olmadan sen hileyi kullanırken o da seni kullanıyor

Olabilir tabi. Sonuçta yazılım donanımı etkiler değil mi?
Nasıl ki, bir virüs ile bilgisayara donanımsal zararlar verilebiliyorsa, gücü de kullanılabilir.

Forum istatistikleri

Konular
14.116
Kullanıcılar
7.072
Son üye
serhat.askn
Geri