Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Avalanche (AVAX) Nedir? AVAX Projesinin Ayrıntıları Neler? AVAX Nasıl Alınır?

avax.jpg


Avalanche Nedir?

Avalanche, merkeziyetsiz olarak yapılandırılmış finansal varlıklar ve kripto para işlem platformları gibi güvenli ve hızlı altyapıya ihtiyaç duyan platformlara, güvenliğin yanında hız ve ölçeklenebilirlik sunan bir yapı oluşturma maksadıyla ortaya çıkarılmış bir ağdır.

Geleneksel blockchain kalıbının çok dışına çıkan Avalanche tek bir ağ üzerinde hem izin gerektiren hem de izin gerektirmeyen ağların bir arada çalışabilmesini olanak tanır. Ayrıca yine klasik kalıp dışında kendi şartlarında oluşturulmuş alt ağlar vasıtasıyla belirli koşullar, geliştiriciler tarafından belirlenerek uygulamaya özel şartların sağlanmasına olanak tanınır. %51 saldırılarına karşı dayanıklı olduğu da hemen hemen her ortamda dile getiriliyor.

Avalanche projesinin halka açık satışında o zaman için 42 milyon dolar değerinde satış gerçekleştirildi ve bu satış 4.5 saat gibi kısa bir sürede tamamlandı. Bu satış esnasında yatırımcılara 3 farklı paket sunuldu. Bu paketlerde 1,5- 1 yıllık kilitli varlık ya da herhangi bir kısıtlama olmadan erişilecek AVAX olmak üzere paketler belirlendi. Ayrıca bu satıştan önce pek çok saygın kurumsal şirkete özel 12 milyon dolarlık bir satış daha gerçekleştirildi. Mainnet lansmanı 21 Eylül 2020’de gerçekleşen Avalanche o günden beri ağ üzerindeki geliştirmeleri sürdürmektedir.

Avalanche platformu Prof.Dr Emin Gün Sirer’in önderliğinde bir ekip tarafından kurulmuştur.

avalanche.jpg


AVAX Nedir?

En temel tanımla Avalanche ağının güvence altına alınması sağlayan ve ödüllendirme mekanizması ile ödeme mekanizmalarında kullanılan Avalanche ağının resmi token’ıdır.

AVAX, Avalanche ağı üzerinde gönderim ücretlerini karşılamak içinde kullanılır. Bu ücretler benzer projelerle karşılaştırıldığında oldukça düşük seviyelerdedir. Ayrıca gönderim ücretlerinin tamamı yakılarak ağdan çıkarılır. Şu ana kadar 1561 AVAX yakılarak ağdan çıkarılmıştır. Toplam ve maksimum miktarı 720 milyon token olan AVAX’ın 360 milyonu piyasadadır. Ancak dolaşımdaki miktarı, gerek lansman sırasında sunulan paketlerdeki 1 ve 1,5 yıllık stake şartları, gerekse mevcut ödüllendirme sisteminden faydalanmak için yapılan stake işlemleri nedeniyle 65 milyon civarında seyretmektedir.


avax-stake.jpg

AVAX Nasıl Kazanılır?

Avalanche ağının token’ı olan AVAX klasik Proof of Work (POW) yönetimden farklı olarak, Proof of Stake (POS) modeli kullanarak kazanılabilmektedir. Staking kavramını en temel şekilde elde duran bir finansal varlığı belirlenen süreler boyunca kilit altında tutarak, bunun karşılığında ödüllendirilme olarak açıklanabilir.

Avalanche Wallet ile AVAX Stake ederek AVAX kazanılacağı gibi, pek çok borsanın sunmuş olduğu stake gelirlerinden faydalanılabilir. Bu Wallet ile kullanıcılar delegatör ve validatör olarak mainnete katılabilir.

AVAX Validatör Nasıl Olunur?

Validatör yani doğrulayıcı olabilmek için ağ için daha öncesinde belirlenmiş olan süreler içerisinde kilitleme işlemi gerkçekleştirerek, bu ağda bulunan varlıkları bahse konu süre boyunca erişilemez kılmak gerekmektedir. Bu staking işlemini gerçekleştirebilmek için minimum 2000 AVAX’a sahip olunması gereklidir.

AVAX Delegatör Nasıl Olunur?

Delegatör bir diğer adıyla temsilci olarak adlandırdığımız kişiler ise AVAX stake sürecine katılmayı isteyen fakat mevcut doğrulama düğümlerine katılmayı tercih etmiş olan kişiler için kullanılan bir kavramdır. Bu kişiler ağdaki Validatör’ler tarafından belirlenen delegasyon ücretini Validatör’lere öderler.

AVAX’ta delegasyon süresi haftalık aylık ve 6 aylık olarak uygulanmaktadır. Ayrıca ağ üzerinde halka arzda alınan ve 1,5 ile 1 yıl arasında değişen kilitli AVAX'ta bulunmaktadır.


avax ethereum bridge.jpg


AVAX Road Map (Yol Haritası)

Haziran 2020 – Denali test ağının başlatılması (Ana ağ öncesi son test) – Tamamlandı

Ağustos 2020 – Everest test ağının başlatılması (Avalanche ağının özelliklerini taşıyan tam sürüm) –Tamamlandı

21 Eylül 2020 – Ana Ağa Geçiş – Tamamlandı

Şubat 2021 – Avalanche Ethereum Köprüsü – Tamamlandı



Avalanche Ethereum Köprüsü (AEB) Nedir?

Avalanche Ethereum Köprüsü, Ethereum’da bulunan uygulamaların AVAX ağında çalışmasına, taşınabilmesine ve kullanılabilmesine olanak sağlayan bir köprüdür. Özellikle Ethereum ağından artan işlem ücretlerinden sonra, bu duruma bir çözüm olarak ortaya atılmış ve kısa zamanda pek çok kullanıcı tarafından tercih edilmiştir. Ayrıca Uniswap motorunu kullanan Avalanche ağında inşa edilen Pangolin borsası da, bu karışık sürecin kolaylıkla gerçekleştirerek Ethereum uygulamaların AVAX üzerinden gönderilip alınmasına olanak sağlamaktadır.


1111.jpg


AVAX Nasıl Satın Alınır?

AVAX hem Türkiye’de hem de Dünya’da pek çok borsada listelenmiştir. Bu borsalardan işlem gerçekleştirerek AVAX satın alınabilir. Türk borsalarından Paribu ve Bitay, yabancı borsalardan Binance bunlardan bazılarıdır.



AVAX (Avalanche) Geleceği

Avalanche, başındaki büyük ekip ile birlikte, kripto para dünyasının sorunlarına çözüm olarak ortaya atılmış bir proje olarak karşımıza çıkmaktadır. Gerek işlem ücretleri, gerekse hız sorununun yanında, ölçeklenebilirlik ve stabil çalışma açısından bakıldığında başarılı bir proje olduğu söylenebilir. Avalance için pek çok analist ve uzman ciddi gelecek vadettiği yönünde görüş bildirmekle beraber, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) ile dijital para alanında adı alınan bir projedir. Henüz netlik kazanmamış bu durumun Avalanche ağının taşıdığı potansiyel nedeniyle gerçekleşmemesi için bir sebep olmamakla beraber, içerisinde koşulların geliştiriciler tarafından belirlenebildiği alt ağlar ve bunlarında alt ağlarının oluşturulabilmesine olanak sağladığından dijital para için altyapısal anlamda herhangi bir engel görünmemektedir. Ayrıca dijital para çalışması yapılması durumunda, bu dijital paranın alt ağlarınında oluşturulmasına olanak sağladığından, kullanışlılık açısından önde gelen bir proje olarak görüldüğü söylenebilir.

Türk topluluğu açısından bakıldığında, projenin başında blockchain ve kripto paralar hakkında Dünya’da adını duyurmuş sayılı insanlardan olan Prof.Dr Emin Gün Sirer’in bulunması da hem güven hem sempati nedeni olarak gösterilebilir.

İlerleyen dönemde fiyatının ne olacağına yönelik bir değerlendirmede bulunmak yanlış olmasına rağmen, projenin başarısının fiyatını doğrudan etkileyeceği söylenebilir.


Avalanche (AVAX) Proje Ekibi

Emin_Gun_Sirer_12.jpg


Prof.Dr.Emin Gün Sirer

Türk kökenli Amerikan vatandaşı olan Emin Gün Sirer Avalanche platformunu kurmadan önce Cornell Üniversitesinde bilgisayar bilimleri alanında çalışmaktaydı. Robert kolejinde yüksek okulunu tamamlayan Sirer, Princeton Üniversitesinde burslu şekilde yüksek lisan yaptı. Washington Üniversitesinde ise Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği alanında doktora derecesini aldı. Bir dönem Türkiye’de eğitim camiasında görev yapmıştır.

İşletim sistemleri başta olmak üzere, dağınık sistemler ve temel kripto paralara yaptığı katkılarla piyasada adını duyurmuş olan Sirer, blockchain ve geliştirmeleri hakkında Satoshi’den sonra en çok alıntılanan kişi olma ünvanını elinde bulundurmaktadır.

Prof.Dr. Emin Gün Sirer National Science Foundation Career Awards (Ulusal Bilim Vakfı Kariyer Ödülü) ve popüler Science’den Brilliant-10 (Dünaynın en parlak 10 kişisi) ödüllerinin sahibidir.

Piyasada pek çok kesim tarafından Bitcoin düşmanı olmakla eleştirilen ve “Bitcoin’leri Satmanın tam zamanı” şeklinde paylaşımıyla pek çok kişinin tepkisini çeken Sirer sıklıkla Bitcoin için herhangi bir şeye hizmet etmediği yönünde eleştirilerde bulunmaktadır. Bitcoin, Bitcoin cash forkunda Bitcoin Cash’i destekleyen Sirer, GHash.io’nun Bitcoin Hash gücünün 5512ine sahip olmasıyla birlikte hardfork teklifinde bulunmuştur. Ayrıca kötü birçok ICO’ya danışmanlık yaptığından dolayı hakkında bazı kesimler tarafından sosyal medya üzerinden linç girişimi mevcuttur. Ancak bir ICO’nun ne kadar iyi bir proje olursa olsun ya da başındaki ekip ne kadar iyi olursa olsun, tutacağının garantisi yoktur. ICO trendinin bitmesi esnasına denk gelen pek çok projenin daha işlem bile gerçekleştiremeden rafa kaldırılması buna en güzel örnek olabilir.

Java’ya ilham kaynağı olan “spin” sisteminin çekirdeğini yazmıştır. Java üzerinde bulduğu açıklarla hakkında pek çok yazı kaleme alınmıştır. Blockchain alanında pek çok yazı kaleme almış ve bu alanda bir exper olarak kabul edilmektedir. The DAO projesindeki güvenlik açığını fark etmiş ve bildirmiştir. Waves projesinin kullandığı bitcoin-ng protokolünün geliştiricileri arasındadır. En etkili Blockchain kişileri listesine girmeyi başaran 2 Türk isimden biridir. Ancak sıklıkla yaptığı Bitcoin eleştirileri nedeniyle Bitcoin’in bir teknolojik değil finansal devrim olduğunu anlayamamakla eleştirilmektedir.

Şu sıralar kurucusu olduğu Avalanche platformunun ve AVA Labs’ın CEO’luk görevini yürütmektedir.

Takımın Diğer Üyeleri


maofan ted yin.jpg

Maofan “Ted” Yin – Baş Protokol Mimarı




chis lovely.png


Chris Lavery - Finans Müdür

John_Wu_17.jpg

John Wu – Başkan


Carrianne_Fairbairn_5.jpg

Carrianne Fairbairn – Yönetici Asistanı


Kevin_Sekniqi_18.jpg

Kevin Sekniqi –Baş protokol Mimarı – COO


Cheryl Moy - Executive Assistant-p-500.jpeg

Cheryl Moy _ Yönetici Asistanı


Eric Kang - Senior BD Associate-p-500.jpeg

Eric Kang – ARGE Müdürü


Gregory Wolfson - Senior Director of BD-p-500.jpeg

Greg Wolfson – Kıdemli ARGE Direktörü


John Nahas - Senior Director of BD.jpg

John Nahas - Kıdemli ARGE Direktörü


Olivia_Song_23.jpg

Olivia Song – Güney Kore ARGE Müdürü


Leart Ulaj - Technical Program Manager-p-500.png

Leart Ulaj – Teknik Program Yöneticisi


Nick Mussallem - Product.jpg

Nick Mussallem – Ürün Yönetimi


Lydia_Chiu_19.jpg

Lydia Chiu – ARGE Başkan Yardımcısı

Phillip_Liu_24.jpg

Philip Liu – Strateji Başkanı


Ricardo_Vazquez_Gutierrez_26.jpg

Ricardo Vazquez – ARGE Müdürü


Felipe_Andres_1.jpg

Felipe Andres – Grafik Tasarımcısı


Chris_Wilbourge_8.jpg

Chris Wilbourge – Grafik Tasarımcısı


Aaron_Buchwald_1.jpg

Aaron Buckwald – Yazılım Mühendisi


Bernard_Wong_4.jpg

Bernard Wong – Yazılım Mühendisi


Todd Stock - Senior Software Engineer.jpg

Todd Stock – Yazılım Mühendisi


tyler smith.png

Tyler Smith – Yazılım Mühendisi


Stephen_Buttolph_27.jpg

Stephen Buttolph – Kıdemli Sistem Mimarı


charlie wyse.png

Charlie Wyse- Yazılım Mühendisi


Conor Leary - Senior Software Engineer.jpg

Conor Leary – Yazılım Mühendisi


connor daly.png

Connor Daly – Yazılım Mühendisi


Daniel_Laine_11 copy.jpg

Daniel Laine – Kıdemli Yazılım Mühendisi


Dhruba-p-500.png

Dhruba basu - Yazılım Mühendisi


Fabio borone.png

Fabio Barone- Yazılım Mühendisi


Emre_Kanatli_13.jpg

Emre Kanatlı - Yazılım Mühendisi


gabriel cardono.png

Gabriel cardona - Yazılım Mühendisi


Michael_Kaplan_20.jpg

Michael Kaplan – Kıdemli Yazılım Mühendisi


Pedro Gomes - Software Engineer.jpg

Pedro Gomes - Yazılım Mühendisi


momo araki.png

Momo Araki - Yazılım Mühendisi


Samuel Cho - Senior DevOps Engineer.jpg

Samuel Cho - Yazılım Mühendisi


Aytunc_Yildizli_3.jpg

Aytunç Yıldızlı – Pazarlama Genel Müdürü


Maria Moiseenko - Community Manager (Russia).jpg

Maria Moiseenko - Pazarlama Genel Müdürü


jay quarasaki.png

Jay Kurahashi- Sofue – Pazarlama Yardımcısı


Rocky Rock - Marketing Coordinator.jpg

Rocky Rock – Pazarlama Koordinatörü


patric sutton.png

Patrick Sutton – Pazarlama Bölümü İletişim Müdürü


Nicolas_Lemaitre_21.jpg

Nicolas Lemaitre – Pazarlama Bölümü Genel Müdürü


Radostin_Minchev_25.jpg

Radostin Minchev - Pazarlama Bölümü Genel Müdürü


Noah_Childress_22.jpg

Noah Childress - Pazarlama Bölümü Genel Müdürü


maureen ohara.png

Maureen O’Hara – Danışman



adam kravetz.png

Adam Kravetz - Danışman
 
Son düzenleme:
güzel ve bilgi verici bir paylaşım olmuş avax'ı takip'e aldık bakalım..
 
Binance ve CZ nin keyfinin gelmesini ve yeniden transferleri açıp gerçek fiyatın ne olacağını görülmesşnş bekleyen bir AVAX yatırımcısı kitlesi var.

Bazı yerlerde soruluyor tek bir borsa transferleri bu kadar etki ederim diye. Staking işlemi yapılan bir kripto para bu. Bazı ülkelerin en kolay ulaşabildiği borsa binance. Bazıları içinse bir alışkanlık binance. Başka borsadan alım satım yapmıyor. O yüzden evet fiyatın durumu için etkili. Ancak bugün 09 30 da açacağını söylemesine rağmen neden açmadığı hala bilinmiyor.
 
Tekrar gördüm bu konuyu ve yandı içim zamanın da 50 cent 1 dolar civarındayken 15 adet alıp daha sonra da 3 dolar sevisiyine çıkınca satmıştım .. keşke 1 2 tane emeklilik fonu olarak bıraksaydım dediğim koinlerden .. Dao Maker sosyal alt yapısını kullanıyor ve gerçekten güzel gelecek vaad ediyor
 

Forum istatistikleri

Konular
13.640
Mesajlar
65.736
Kullanıcılar
6.888
Son üye
Malibskrt
Geri
Üst