Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Balinaların Sevdikleri Ve Sevmedikleri

whale-4120597_640.webp


Wholestats ve Sentiment Platformlarına Göre, Balinalar Hangi Kripto Para Birimlerini Seviyor, Hangilerini Sevmiyor?

Yayınlanan son FED raporlarında faiz artırımı hemen yapılmayacak olsa dahi, bunun Mart ayında kaçınılmaz olduğunun belirtilmesi üzerine kripto para piyasası yakaladığı yükseliş ivmesini kaybetti ve piyasa yeniden kızıla boyandı. Piyasada düşüş yaşanırken balina hareketlerini gözlemleyen Whalestats, balinaların özellikle son 48 saatte yüklü miktarda MATIC aldıklarını belirledi.

En büyük dördüncü Ethereum balinasının sahip olduğu bir cüzdanın, aşağı yukarı 1,3 milyon dolar değerinde 750 bin adet MATIC satın aldığı tespit edildi.

Özellikle Filecoin ve Polygon arasında gerçekleşen entegrasyon duyurusunun ardından gösterdiği yükselişle dikkatleri üzerine çeken MATIC’in, piyasada yaşanan genel düşüş yüzünden tekrar güç kaybetmeye başladığı anlaşıldı.

Piyasa değeri 11,9 milyar dolar seviyelerinde olan MATIC, 10 Şubat tarihinde 2 doların üzerine çıkmayı başarmıştı. Son 1 haftada %14,8 oranında düşüş kaydeden MATIC’in son 24 saatte ise %1,3 oranında düşüş yaşadığı görülüyor. Maksimum arzı 10 milyar olan MATIC’in güncel fiyatı ise 1,75 dolar civarında yer alıyor.

Kripto para piyasasını analiz eden diğer bir platform olan Santiment de yine balinaların en çok ilgi gösterdiği ve elinden çıkardığı üç kripto para birimini tespit ederek bir rapor yayımladı.

Santiment’in raporu, elinde 100 bin adet ile10 milyon adet arasında SUSHI bulunduran cüzdan sayısının, tokenin toplam arzının %50’sini oluşturduğunu gösteriyor.

SUSHI, bir DEX olan SushiSwap‘ın yönetişim tokeni. 794 milyon dolar piyasa değerine sahip olan SUSHI son 7 günde %13,4 düşüş yaşarken son 24 saatte ise %2,1’lik bir düşüş yaşadığını görüyoruz. Toplam arzı 250 milyon olan SUSHI’nin güncel fiyatı ise 4,13 dolar.

Santiment verileri ayrıca, içinde 10 bin ile 1 milyon adet arasında BAND token bulunan cüzdan sayısının son 6 ayın en yüksek seviyelerine ulaştığını gösteriyor. Akıllı sözleşmelerle gerçek dünya arasında bağlantı kuran bir protokol olan Band Protocol’ün yönetişim tokeni olan BAND’ın 193,9 milyon dolar piyasa değeri bulunuyor. Son 21 haftada %11,5 oranında değer kazanan BAND’ın son 24 saatte ise %5,7’lik bir yükseliş yaptığını fark ediyoruz. Toplam arzı 100 milyon olan BAND’ın mevcut fiyatı 4,63 dolar.

Bunun yanında Sentiment’e göre balinalar, Unsiwap borsasının tokeni olan UNI’nin de yine balinalar tarafından tercih ediliyor. Sentiment verilerinin ışığında, içinde 10 bin ila 1 milyon adet token bulunan cüzdanların toplam bakiyesinin UNI’nin toplam arzının %10’unu oluşturduğu gözlemlenebiliyor.

Piyasanın ilk DEX’i olma ünvanını elinde bulunduran Uniswap’ın tokeni UNI’nin piyasa değeri 4,9 milyar dolar civarında bulunuyor. UNI’nin toplam arzı 1 milyar. son 7 gün içinde %12.7, son 24 saatte ise %1.2 oranında değer kaybı yaşayan UNI’nin mevcut değeri 10,75 dolar seviyelerinde yer alıyor.

Sentiment, balinaların en çok tercih ettiği kripto varlıklarının yanı sıra, en çok ellerinden çıkardıkları kripto varlıklar konusunda da bir dizi veri yayınladı.

Santiment’e göre, balinalar en çok Aragon (ANT), OMG Network (OMG), Chainlink (LINK) gibi kripto paraları ellerinden çıkartıyor.

Ethereum ağında çalışan bir merkeziyetsiz varlık yönetim platformu olan Aragon’un kendi tokeni olan ANT, 209 milyon dolarlık piyasa değerine sahip. ANT’nin son 7 günde 29.7, son 24 saatte ise %6.8 oranında değer kaybettiğini görebiliyoruz. Toplam arzı 43 milyon olan ANT’nin şu anki fiyatı 5,52 dolar.

Merkeziyetsiz bir oracle olan Chainlink’in yerel tokeni olan LINK’in ise 7,5 milyar dolarık piyasa değeri var. Toplam arzı 1 milyar olan LINK, son 1 haftada %13.6, son bir günde %3 oranında değer kaybetti. LINK’in mevcut fiyatı 16,16 dolar.

Ethereum ağında hem güvenli hem de hızlı transferler yapılabilmesi için kurumsal çözümler sunan bir platformun kendi tokeni olan OMG’nin maksimum arzı 140 milyon. Piyasa değeri 643 milyon dolar olan OMG’nin son 7 günde %14.4, son 24 saatte %2.6 oranında düşüş yaşadığını görüyoruz. OMG’nin güncel değeri 4,60 dolar seviyelerinde.

Yatırım tavsiyesi değildir.
 
Dolaşımdaki SUSHI'lerin yarısının balina cüzdanlarında olması çok tehlikeli. Herhangi bir kriptoya yatırım yaparken bu detayı gözden kaçırmamamız gerek aslında. Olmaz ama iki tanesi anlaşır veya kafası atar bir günde %30 - %40 dump yaptırır.
 
Dolaşımdaki SUSHI'lerin yarısının balina cüzdanlarında olması çok tehlikeli. Herhangi bir kriptoya yatırım yaparken bu detayı gözden kaçırmamamız gerek aslında. Olmaz ama iki tanesi anlaşır veya kafası atar bir günde %30 - %40 dump yaptırır.
Aynı durum LINK için de geçerliydi bir ara. Dediğin gibi büyük sıkıntı aslında. YTD.
 

Forum istatistikleri

Konular
13.642
Mesajlar
65.741
Kullanıcılar
6.888
Son üye
Malibskrt
Geri
Üst