Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Bilgisayar Korsanlarının Mal Varlığına El Konuldu

Amerika Birleşik Devletlerinin en büyük boru hattına sahip olan Colonial Pipeline şirketine geçtiğimiz günlerde bir siber saldırı yapılmıştı. Bu siber saldırı sonucunda Amerika’nın doğusundaki en geniş akaryakıt hattı kilitlenmiş ve bir süre karayoluyla taşınma gerçekleştirilmişti.

Yapılan siber saldırı sonucunda fidye yazılımıyla şirketten yaklaşık 4.4 milyon dolarlık bir bitcoin ödemesi istenmişti. Ödemenin yapılmaması halinde hattı açmayacaklarını açıklayan bilgisayar korsanları amaçlarına ulaşmış ve yüklü miktarda bitcoin ödemesi almışlardı.

8BFEDD54-54AB-454C-AC18-B11CAADB662E.webp
Bugün bir FBI ajanı yeminli bir ifade yayınladı. Yayınladığı ifadede bu olayla ilgili konuştu. Bilgisayar korsanlarının aldıkları bitcoinlerden 2.3 milyon dolarlık kısmının bulunduğu cüzdanların özel anahtarlarının tespit edildiğini ve özel anahtarlar ele geçirildikten sonra 2.3 milyon doların kurtarıldığını açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri bu tarz saldırıların önünü kesmek için sürekli atak peşinde. Fidye yazılımlarının maliyeti konusunda da bir ısrarları mevcut.

Colonial Pipeline şirket yaptığı açıklamada bir sıkıntı olmadığını belirtti. Bu arada vurgunun daha fazla olabileceği ama şirket hesaplarının maksimum 5 milyon dolarlık bir online ödemeye açık olduğu da konuşulanlar arasında.

FBI ajanı ise çalışmaların devam ettiğini ve bu tarz fidye işlemlerine karşı duruşlarının daha sert olacağını söyledi. Kaybedilen miktarların daha büyük çoğunluğunu geri getirmeye uğraşacaklar.

özel anahtarlarının tespit edildiğini ve özel anahtarlar ele geçirildikten sonra 2.3 milyon doların kurtarıldığını açıkladı.
Bu gelişmeden sonra, ''kripto paralar devletler tarafından kontrol edilemez'' cümlesi tarihe karıştı diyebiliriz.
Hep söylüyorum yine söyleyeceğim; Dünya ekonomisini yöneten devletler kripto paralara yeşil ışık yakmadıktan sonra ki yakacağını düşünmüyorum, geleceğin para birimi olacağı düşüncesi hayalden öteye geçemez.
Daha yeni yeni sistemi çözmeye başladıkları halde para akışını takip edip, cüzdan anahtarlarına erişebiliyorlar ve cüzdan da bulunan kripto paralara el koyabiliyorlar.

Ben de orada ürktüm tabi benim cüzdanımı kim merak edip de o kadar zaman harcasın ama mesele bu değil güvenin düşebilmesi mesele.

Ben de orada ürktüm tabi benim cüzdanımı kim merak edip de o kadar zaman harcasın ama mesele bu değil güvenin düşebilmesi mesele.
Aynen öyle.
Zaten pamuk iplikleri ile bağlı olan piyasada, yapılan bu açıklamadan sonra BTC fiyatında ve genel olarak tüm coinlerde gözle görülür bir düşüş gerçekleşti.

Forum istatistikleri

Konular
14.028
Kullanıcılar
7.010
Son üye
derin3890
Geri