Bazinga
Champion
- BNB
- 0,00173344
Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Bitcoin'in (BTC) elektrik tüketimi nedeniyle iklim için kötü olduğuna inandığı için Bitcoin satın almama nedenlerinden bahsetti.
Bill Gates CNBC'den Andrew Ross Sorkin ile Clubhouse röportajı sırasında '' Bitcoin herşeyden daha fazla enerji tüketiyor yatırım yapmamın sebeplerinden biri budur '' diyerek bitcoin'i eleştirdi.
Geçtiğimiz günlerde ise '' Bitcoin’e yatırım yapmayı seçmedim. Sıtma aşıları satın alıyorum. Kızamık aşıları alıyorum. Ürün üreten şirketlere yatırım yapıyorum. '' açıklamasını yapmıştı.
Bunun yanı sıra eğer yeşil elektrik kullanılırsa bitcoin'e güvenebileceğini söyledi.
Tesla, Square gibi şirket bitcoin satın aldıkça karbon ayak izinin arttığına dair endişeler artıyor. Geçtiğimiz yıllarda ise Ripple ceosu Brad Garlinghouse'da bu konudaki endişeleri dile getirmiş, daha temiz ve verimli enerjinin kullanılması gerektiğini savunmuştur. Ve Garlinghouse;
''Biden hükümetinin net bir odağı var. Her gün iklim değişikliği hakkında konuşuyorlar. Tam olarak ne kadar enerji kullanıldığını tartışmak yerine, sektörü sürdürülebilir kalkınmada lider yapmaya odaklanalım. '' açıklamasını yapmıştır.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?