Neler yeni

Binance CEO'sundan Önemli Uyarı!

analytics-3088958_1920.webp

Bitcoin (BTC), 16 Aralık tarihinden beri devamlı yükselerek yeni rekorlar kırıyor. Lider kripto para, bugün 37.812 dolar seviyesine ulaşarak yeni bir rekora imza atmış oldu.

Bitcoin dışında, en büyük altcoin olan Ethereum da bugün 3 yıllık aranın ardından 1.200 doları aştı. Analistlerin pek çoğu, böyle yükselmeye devam ederse ETH’nin kısa sürede rekor kıracağı yönünde fikir beyan ediyor.

CoinTürk sitesinin haberine göre, bu derece hareketli bir piyasa, çok büyük kar fırsatları sunduğundan dolayı özellikle sektöre yeni adım atmış yatırımcıların kanını kaynatıyor. Piyasadaki uzmanlar bu durumdan endişe ederek yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Sektörün en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, bugün TWitter hesabından yaptığı bir açıklamada yatırımcıları ikaz etti ve önerilerde bulundu.

Ünlü CEO, “Ayı ya da boğa, sakin olun, aklı başında davranın. Risklerinizi yönetin, bir sonraki ayın kirası ile yatırım yapmayın. Profesyonel bir yatırımcı değilseniz, günlük işlem yapmayın, daha uzun vadeli yatırım yapın, yalnızca önümüzdeki birkaç yıl boyunca ihtiyacınız olmayacak parayla yatırım yapın.” Şeklinde bir paylaşım yaptı.

Kesinlikle çok doğru bir uyarıda bulunmuş. Riske edeceğiniz parayı gerekirse 3 - 5 sene unutabileceğiniz ya da giderse gitsin diyebileceğiniz paraları kullanın. Sektörlerde işler kesat, ben buradan 3 - 5 kaldırırım, ev kirasını basayım da bu ay rahat geçsin gibi bir düşünceyle giren büyük çoğunlukla kaybeder. Çünkü kaybetmeyi göze alamayacağı bir para olduğu için, şu an hafif sert bir düşüş panik yaptırır eldeki de gidiyor diye.
Yatırım için ayrı bir paranız olmadıkça yatırım yapmayın...

Katlama niyetiyle yaptığım neredeyse tüm yatırımlarım patladı. Şuradan 3-5 kazanayım dediklerim fena gitmedi. Hırçın davranmak işe yaramıyor. Yani bu konuda size katılıyorum Vonza hocam. 👍

Çok güzel bir uyarıda bulunmuş. Maalesef bir şeyin yükseldiğini, hypelandığını gören çok kişi hemen alıp elindekinden oluyor. Evet ayı sezonundayız ama yükselişi devam eden her yatırım yarın için bir risktir. Kaybetmeyi göze alamadığınız miktarlarla yatırım yapmayın.

Forum istatistikleri

Konular
13.681
Kullanıcılar
6.895
Son üye
ellonmuz57
Geri