Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Bir Sitenin Scam Olduğunu Nasıl Anlarız ?

R

Rezz26

Misafir
1. Adres Çubuğu

Bir web sitesinde aramak istediğiniz ilk şey, adresin başındaki https: //'dir. Https: //'deki S, güvenli anlamına gelir ve web sitesinin verileri aktarmak için bilgisayar korsanlarından koruyarak şifreleme kullandığını belirtir.

Bir web sitesi http: // (S yok) kullanıyorsa, bu bir web sitesinin dolandırıcılık olduğunu garanti etmez, ancak dikkat edilmesi gereken bir şeydir. Güvenli tarafta olmak için, kişisel bilgilerinizi asla http: // ile başlayan bir siteye girmemelisiniz.

Google Chrome gibi bazı internet tarayıcıları, güvenli olmayan web siteleri hakkında sizi uyarmak için yardımcı olur. Bir site güvenli olduğunda, web adresinin yanında küçük bir asma kilit görebilirsiniz veya adres yeşil renkte vurgulanabilir. Ayrıca, asma kilidin yanındaki alan adını https: //'den önce fark edebilirsiniz. Bu, web sitesinin en yüksek şifreleme düzeylerinden birine sahip olduğu ve güvenilir olabileceği anlamına gelir.

Emin değilseniz, web sitesinin güvenliği hakkında daha fazla ayrıntı görmek için asma kilidi veya "Güvenli değil" bildirimini tıklayabilirsiniz. Google'ın güvenli site araması yoluyla da bir siteyi kontrol edebilirsiniz. Https: //'nin varlığı güvenliği garanti etmez, ancak iyi bir başlangıç noktasıdır.

2.Sahte Logolar

Örneğin, bir web sitesinin DigiCert, Verisign veya Symantec gibi hangi güvenlik sertifikalarına sahip olduğunu gösteren logoları kontrol edin. Bir dolandırıcılık sitesi, bu logoların resimlerini kopyalayıp sitelerine yapıştırabilir. Bir sertifikanın geçerli olup olmadığını kontrol etmek için, web sitesinin güvenliğiyle ilgili ayrıntıları içeren yeni bir sekme açıp açmadığını görmek için logoya tıklayın. Logo yalnızca bir resimse ve düğme değilse, muhtemelen sahtedir.

3.Alan Adı Kontrol

Dolandırıcıların favori bir numarası, Yah00.com veya Amaz0n.net gibi büyük markaların veya şirketlerin adreslerini taklit eden adreslere sahip web siteleri oluşturmaktır. Dolandırıcılar, adresi ve alan adını gözden geçirmenize güvenir, bu nedenle, başka bir sayfadan bir web sitesine yönlendirilirseniz adres çubuğunu iki kez kontrol etmeye değer.

4.Sitenin Yaşı,Kaç yıllık ?


Dolandırıcılar, tatillerde her zamankinden daha fazla insanın çevrimiçi alışveriş yapacağını bilir, bu nedenle o zamanlar gerçek görünümlü web sitelerini çok hızlı bir şekilde bir araya getirirler. Etki alanı yaşını kontrol ederek, web sitesinin ne kadar süredir faaliyette olduğunu görebilir ve size doğruluğunu daha iyi anlayabilirsiniz.

Whois Lookup alan izleyicisi, bir alan adının kime kayıtlı olduğu, nerede oldukları ve web sitesinin ne kadar süredir aktif olduğu hakkında size bilgi verir.

Site = https://whois.domaintools.com

5.Sitenin Yazım Kurallarına Dikkat !

Fazla yazım, noktalama, büyük harf ve dilbilgisi hataları, bir web sitesinin hızlı bir şekilde yükseldiğini gösterebilir. Meşru web sitelerine sahip şirketler kesinlikle ara sıra yazım hatası yapabilir, ancak yine de profesyonel bir web sitesi sunmak için çaba gösterir. Bir web sitesi her iki kelimeyi büyük harfle yazıyorsa veya çok sayıda tuhaf ifade ve noktalama işareti içeriyorsa, daha yakından bakın.

6. İletişim Bilgileri

Şirketle iletişim kurmanın birkaç yolunu (telefon, e-posta, canlı sohbet, fiziksel adres) arayın ve deneyin. Telefona cevap veren oldu mu? Önceden kaydedilmiş genel bir sesli posta veya form e-postası alıyor musunuz? Tek iletişim yöntemi çevrimiçi bir e-posta formu ise, dikkatli bir şekilde ilerleyin.

Bir keresinde, sorularımı gerçekten yanıtlamak yerine genel yanıtlar üreten aynı "canlı" sohbeti kullanan bir dizi benzer web sitesi buldum. Sitelerin hiçbirinin yasal olmadığı büyük bir ipucuydu.

7.Sitede Başka Neler Var Diye Göz Atın

Meşru web sitelerinde "Hakkımızda" bölümü, şartlar ve koşullar, gizlilik politikası ve bu bir alışveriş sitesiyse nakliye ve iade bilgileri gibi birkaç ekstra özellik olmalıdır. Orada olduklarından ve gerçek bilgilerle tam olarak doldurulduğundan emin olmak için bu sayfaların her birine bakın.

8.Sadece Güvenli Ödeme Seçenekleri

Alışveriş web siteleri, kredi kartları veya PayPal gibi standart ödeme seçenekleri sunmalıdır. Bir web sitesi banka havalesi, para havalesi veya başka bir teminatsız (ve iade edilemeyen) ödeme şeklini kullanmanızı gerektiriyorsa, web sitesinin geri kalanı yasal görünse bile uzak durmanızı öneririm.

9.Gerçek Olması İmkansız Olan Anlaşmalara Yanaşmayın

Bazen perakendeciler fazla malları boşaltmak veya yeni ürünlere yer açmak için eski ürünlerde büyük oranda indirim yaparlar, ancak en son iPad modelinin % 80 indirimle listelendiği bir site bulursanız, uzaklaşın. Bitcoin, Eth gibi coinlerdede bu geçerlidir. Büyük olasılıkla satın aldığınız ürünleri veya harcadığınız parayı asla göremezsiniz.

10. Virüs Varmı Diye Siteyi Taratın

Çok sayıda reklam veya pop-up olması, bir sitenin güvenli olmadığını gösterebilir. Reklamların kendileri bir sorun göstergesi değildir, ancak içerikten daha fazla reklam varsa veya web sitesine yönlendirilmek için birkaç reklamı tıklamanız gerekiyorsa, şüphelenmenize neden olur. Virüsler, kimlik avı, kötü amaçlı yazılımlar ve bilinen dolandırıcılık siteleri için hızlı bir tarama yapmanızı sağlayan birkaç ücretsiz kaynak vardır:

En güveniliri : https://www.virustotal.com/

11. E-postanıza Gelen Mesajları Kontrol Edin

Perakendecilerden, tanımadığınız kişilerden, hatta bankanızdan veya internet sağlayıcınızdan gelen e-postalar ve metinler yoluyla gönderilen bağlantılara karşı dikkatli olun, özellikle de sizden mali veya kişisel bilgilerinizi onaylamanızı isterlerse. Bunlar, dolandırıcıların bilgilerinizi çalmaya veya cihazınıza bulaştırmaya çalışmak için kullandıkları yaygın taktiklerdir.

12. Gizlilik Politikası

Şirketlerin verilerimizi korumalarını ve daha şeffaf olmalarını yasal olarak zorunlu kılmaya yönelik bu çabalar, öngörülemeyen ek bir fayda da sağladı: meşru bir şirket veya kuruluşa bir dolandırıcıdan bahsetmek artık çok daha kolay.

Şimdilik bu kadar.

Allah'a Emanet Olun Dostlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
13.640
Mesajlar
65.736
Kullanıcılar
6.888
Son üye
Malibskrt
Geri
Üst