This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
text hocam ötesi yok şimdilik 🙂 bir transaction işleminde yani metamaskten çıkan veri 96 byte idi diyelimki 1 mb veri gönderdik.
gaz ücretleri çok yüksek olur. hadi diyelimki veri gitti bu bir kontrat olsun sol.c buna izin vermez max bir limiti vardır 500 byte belki maximum emin değilim testler yapmadım bunlar sadece tahminlerim.
test edenler varsa yazabilir.
Aklıma 1 küsür MBlik o efsane disketler geldi.. Ama o teknoloji 20 senede çok ciddi gelişti.
Blockchain için henüz yolun en başındayız. Peki önümüzdeki 20 senede gidebileceği mesafe hakkında bir ön görünüz var mı hocam? Yani 1,44 MBlik disketlerden, TBlik belleklere geçiş kadar hızlı olur mu bu iş?
Blockchain olayının bizzat kendisi depolanmış veri hocam. Ama boyut küçük.. 😁
Olaya felsefi açıdan bakıyorsanız, yine uzaydaki bazı parçacıkların ses kaydedebildiği saptanmış. Tıpkı gramofon plağı gibi.. En azından NASA'nın idddiası böyle.
Yabancı bir forumda okumuştum bunun hakkında, Bitcoin değil ama Ethereum ağında biri depolama masrafının hesabını yapıyor ve gas fee 50 gwei olarak alındığında her bir Gigabyte için 32,000 ETH gerekiyordu yani bu şimdinin fiyatlarıyla her bir GB için 113,772,656 Dolar ya da 3,944,525,914 Lira yapıyor. (Ancak bu hesabın 2016'da yapıldığını göz önünde bulundurmak gerek.) Kısaca fiyat performans bir yöntem değil 🙂