mocker
Pioneer
- BNB
- 0,00007000
Dünyaca ünlü istatik ve analiz şirketi Spectatör İndex gündemle alakalı yeni bir araştırmaya yer verdi. Araştırmasında kullanıcıların bitcoin ve kripto para alırken rahat hissedip hissetmediklerini sordu. Araştırmayı anket şeklinde sosyal medya uygulaması olan twitter üzerinden yapan şirketin sonucu ise bakalım ne çıktı?
Twitterde yaklaşık 2 milyonluk takipçi kitlesi olan analiz şirketinin paylaşmış olduğu ankete yaklaşık olarak 65 bin kişi katılım gösterdi ve sonuçlarda yaklaşık 39 bin kişinin bitcoin veya diger kripto paraları alırken rahat hissetmediklerini paylaştı. Bu sayı oran olarak yaklaşık yüzde 60' a tekabül ediyordu.
Peki insanlar neden bitcoin alırken kendilerini rahatsız hissediyor?
Twitterde anket sonucunun altına hayır cevabını veren kullanıcıların nedenleri sorulduğunda ise verdikleri yanıtlardan bazıları şu şekildeydi. Bitcoinin merkezi bir sistemi olmaması insanların en büyük problemiydi bitcoin açısından. Bir başka çekinmenin sebebi ise digital paraların ve bitcoinin fiyatının çok değişken olmasıydı. Çünkü geçen günlerde ünlü milyarder ELon Musk'un twitterde bitcoin yazması ile birlikte 6- 8 bin dolar artış yaşayan bir digital parayı alıyoruz. Bu parayı tek tweet ile artıran kişi veya kurumlar ilerde başka bir hamleleriyle aynı paranın değerini düşürebileceği insanları tedirgin ediyor. Bu konuda yatırım yapmak isteyen insanların çekincesini sonuna kadar anlıyor ve destekliyorum ama bu tür spekülasyonlar her türlü borsada var ve olmaya da devam edecektir. Ayrıca bitcoinde ve kripto paralarda ilerki dönemlerde bu spekülasyonların etkisinin azalacağını düşünüyorum.
Ünlü bir analizciye göre ise insanların bitcoine yatırım yapma zamanının 100 bin dolar olan psikolojik sınırı aşması ile olacağını söyledi ve konuşmalarına şunları da ekledi:
İnsanlar BTC 100 bin dolar olunca yatırım yapmak isteyecekler ama o zaman tren kaçmış olabilir o yüzden bir an önce trene binsinler.
Bitcoin gerçekten pahalı mı?
Bazı kullanıcıların ise bitcoinin pahalı olmasından dolayı yatırım yapmaktan çekindiği paylaşıldı. Ama pek mantıklı bulunmayan bu sebep bitcoin almamak için bir neden olarak sayılmadı birçok kişi nazarında. Çünkü birçok küçük yatırımcı aylık haftalık olarak küçük miktarlarda bitcoin alımı yapabiliyor. İnsanların bitcoin fiyatının pahalı olmasının tek sebebini kendimce onların bu işe girmemek için bir sebep aradıklarını ve kendilerince bu sebebin BTC pahalılığı olduğunu düşünüyorum. İnşallah ilerde insanlar keşke demezler 😀
Benim açımdan ise en rahatsız hissettiğim durum kimlik doğrulaması yapmaktı. Çünkü daha önceden kimlik resmini internet ortamından paylaşmamıştım ve ilk defa paylaşım yapmadan önce çok düşündüm ve girmeseydim bu sektöre nedeni büyük ihtimal bu olacaktı. Birçok kişinin de bu kimlik onayı işleminden rahatsız olduğunu ve kripto borsalarına girmesini engellediğini düşünüyorum. İlerde bu durum inşallah çözüme kavuşur ve kimlik onayı istemeden küçük miktarlarda al sat işlemlerine izin verilebilir.
Bu vesile ile forumdaki arkadaşlar da konunun altına yorum yazarlarsa çok mutlu olurum. Siz bitcoin alırken rahatsız hissediyor musunuz ve eğer ediyorsanız nedenleri nelerdir?
Yukarda yazıklarımın birçok haber sitesi, forum sitelerinden okumuş olduğum haberlerden kendimce derlememdir. Asla yatırım tavsiyesi değeri taşımamaktadır, yazdıklarıma göre işlem yapmayınız.