Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Bitcoin (BTC) Teknik Analizi AL-SAT Sinyalleri Geçmişten Bugüne Bitcoin 09.12.2024

Teknik Analiz

Influencer
Süper Moderatör
İyi akşamlar. Bitcoin ve kripto para maceralarınız nasıl gidiyor arkadaşlar? Neler oluyor çevrenizde? Bir ses verin. ☺️

Bitcoin grafiğini aşırı detaylı izlediğim için temel analize o kadar aşırı detaylı bakmaya zaman bulamıyorum. Günlük okuduğum birkaç haber kanalı dışında özel kulis haberlerinden haberim olmuyor. Dedikodu yok mu hiç? 😂

Her şey yolunda ama merak etmeyin. Bu aralar yatay seyrediyor ve bunu bekliyorduk zaten. Her çok yükseldiğinde veya yataya geçtiğinde hemen "düzeltme" kelimesi havalarda uçuyor. Sert düzeltme, tepki düşüşü bilmem ne... Evet düzeltme geliyor; ama daha önce de belirttiğim gibi çok sert bir düzeltme gelmeyecek. Bitcoin normal hareket aralıkları zaten en az 8 bin farkla oluyor. Buna düzeltme denmez artık. Adı dalga olur bunun. Eğer ki Bitcoin örneğin 100 den 75 ya da 65'e düşerse o zaman düzeltti, deriz. Düzeltmeler sağlıklı olur; gereklidir.

Ayrıca bu aralar kurumsallar alım yaparken hükümetler de Bitcoin ile oynuyor. Sattırmıyorlar. Düşümesine izin vermiyorlar. Düştükçe allttan topluyorlar. Kim bunlar? Kurumsallar. ABD hükümeti ve bilinmeyen büyük cizdanlar. Daha geçenlerde ABD 10 bin Bitcoin'i Coinbase'e taşıdı. Öncesinde 2 milyon dolarlık BTC yine ABD tarafından başka bir cüzdana taşındı. Birkaç gün ardından Blockrock önce 338 milyon, sonra 570 milyonluk yeni alım yapıyor. Şirket 100 bin dolarlık Bitcoin'i almaktan korkmuyor. Önce satıyorlar sonra alt seviyelerden tekrar alıp ellerindeki Bitcoin miktarını arttırıyorlar. Rezerv oluşturuyorlar. Bunun ne demek olduğunu sanırım açıklamaya gerek yok. Çok uzun bir yazı olmasın. Grafiklere geçelim.

TradingView_Screenshot_1733687929331.webp

Saatlik grafikteyiz. 99.800$ seviyesi çok önemli. Bu seviyenin üzerinde kalmaya çalışıyor. Son iki gündür özellikle bu seviyeye kilitlenmiş gibi ilerliyor. Bu seviye henüz kırılmadı. Ne aşağı ne yukarı yönlü herhangi bir tepki vermiyor.

TradingView_Screenshot_1733687853193.webp

Yatay seyri 4 saatlik grafikte daha net görebiliyoruz. Seyir kanalı 93.483$ ile 99.800$ arası. Bunlar ara seviyeler. Asıl seviyeler çok farklı. Daha geniş. Yükseliş yanlışarı 93 bin seviyesinin altına düşmesini istemezler. Çünkü olası bir panikle daha aşağı gider. Bu da düşüş yanlılarına yarar ve tutmak zor olabilir. Sattıkça satarlar. Şu an böyle bir risk yok.

TradingView_Screenshot_1733687827284.webp

Yukarıda 99.800$ seviyesinde kırılma gerçekleşmedi dedim ya 93 de değil, henüz 73 bin seviyesi bile yukarı yönlü kırılmadı. Bu görmezden gelinemez bir gerçek. Haftalık ve aylık ortalamalar halen çok aşağılarda. Önümüzdeki hafta sonuna kadar yukarıda kalmayı başarırsa 73 bin seviyesini garanti etmiş olur.

Gelelim düzeltmelere. Herkesin beklediği o sert düzeltmeler. Benim beklediğim, ciddi anlamda "bu bir düzeltmeydi" diyeceğim hareketin değeri -%70 civarlarında olur. Şimdiye kadar yapabildiği en büyük düzeltme -%32 civarı kadar oldu. Hareket kanalı 73 bin ile 49 bin arasında oldu.

Zaman olarak da büyük düzeltmeye daha var. Ciddi bir düşüş için Mart ve Nisan ayını bekleyebiliriz. Düzeltme 7 ay gibi bir zaman alacak. Sonrasında son ATH'den sadece ve sadece %10 civarlarına kadar daha yüksek yeni bir ATH olacak ve sonrasında düşüş...

Geçmiş verilerden yola çıkarak öne sürebileceğim (grafiği sıkı takip eden herkesin) senaryo budur. Şimdi boğa sezonunda bir düzeltme geldi mi? Evet %32 kadar bir düşüşle düzeltme yaşandı. Sonrasında değil %10; %40'a kadar çıkan bir yeni ATH oldu mu, oldu. E daha ne istiyoruz? Grafik geçmişe kopaysıymış gibi uyumlu mu olsun? Ne istiyoruz abi? Fark mi istiyoruz? Farkı söyleyeyim; yatay seyir. İkinci ATH'den sonra fiyatlar durmaksızın düşmüştü. 103 bin seviyesinden sonra durmadan düşen bir Bitcoin görmedik. Aksine düşüşe direnen bir BTC var karşımızda. Bu fark tek başına boğa devam edecek, demeye yetiyor mu? Ne istiyoruz? Altcoinler 100x mi yapsınlar? Yapacaklar. Yapanlar var da. İlla ince eski rekoru kırıp üzerine devam mı etsinler... Altcoin bunlar, BTC değil. Altcoinlerin rekor tazeleyip yeni 100x'ler yapma gibi bir özelliği yok.

Hazır olun diyorum. Başarılar.

Gün içinde ani gelişen durumlardan haberdar olmak ve grafik öğrenmek isteyenler için Telegram kanalımda yer var. Eğitim niteliği taşıyacak analizler için kanala üye olup çevrenize tavsiye edebilirsiniz. Önümüzde uzun bir süreç var. Üye sayısı arttıkça paylaşımların niteliğini arttıracağım beraber büyüyeceğiz: https://t.me/kriptoanalizokulu

Umarım dikkate alınmıştır.

Yok yok hocam. Kalsın o şimdilik. Long poz. da var.

Shortu bekleriz. Fonlamadan geliyor hiç yoktan. Liq seviyesi de çok uzakta. Ama long bekletme beni 3 ay.

O 70'ler gelirse, bu seviyelere tekrar dönüş kolay olmaz. Süründürme beni. 😁

Yok yok hocam. Kalsın o şimdilik. Long poz. da var.

Shortu bekleriz. Fonlamadan geliyor hiç yoktan. Liq seviyesi de çok uzakta. Ama long bekletme beni 3 ay.

O 70'ler gelirse, bu seviyelere tekrar dönüş kolay olmaz. Süründürme beni. 😁

Günlük grafik iyi durumda. 93 güçlü destek. Şu an sıkıntı yok. Hiç yoktu gerçi. ☺️

Forum istatistikleri

Konular
13.788
Kullanıcılar
6.929
Son üye
Zaferr
Geri