Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Bitcoin Grafiklerinde Son Durum 12.02.20

Teknik Analiz

Influencer
Süper Moderatör
Herkese merhaba arkadaşlar. Bitcoin'den bir süredir teknik olarak haber çıkmıyor bakıyorum. Bunun sebebi insanların sadece yükselirken veya düşerken konuşmak istemesi. Trend yataya bağlayınca hem sıkıntıdan hem de habercilere yatay seyirde ekmek çıkmamasından. Konuştukları zaman ya piyasayı manipüle ya da speküle edecekler illa ki... Yani ya kıyamet çığırtkanlığı yapacaklar ya da her şeyi süsleyip püsleyip olduğundan daha güzel gösterecekler. Şimdi sizlerle beraber yapacağımız şey, her şeyi bir kenara bırakarak sadece teknik analize dayalı birkaç yorum yapmak olacak. Bitcoin'in asıl durumunu göreceğimiz Bu yorumlarda bakalım nereye kadar varacağız. Hadi başlıyoruz.

BTCUSD SAATLİK GRAFİKTE KARAR AŞAMASI
Screenshot_20210212_172900_org.telegram.messenger.webp

Saatlik grafikte fiyatlar, önce 48216$ seviyesine çıkarak bir süre burada direndi. Sonrasında burayı tekrar deneyerek geçmek istedi; fakat başarısız oldu. Daha sonra tam da düşüş meyli verirken gece yarısı saat 3.00`te açılan yeni günlük mumda ilk gelen saatlik AL sinyaliyle 49000$ seviyesine dokundu ve hemen geri çekildi.

Şu an yatay seyretmesine rağmen daha çok düşüşe meyilli hareket ediyor. Devamında bir süre daha aşağılarda seyreder.

Saatlik grafikte 48216$ direnci ile 49000$ direnci yukarı yönlü hareketlerin devamı için geçilmeli. 49000$ çok güçlü değil, bunu bilmek lazım. İlk dokunuşta yol verecektir.

Aşağıda saatlik grafik için 44547$ ve 42000$ seviyeleri çok önemli. 46773$ seviyesinin üzerinde kalıcı olamazsa yön aşağı devam.

BTCUSD 4 SAATLİK GRAFİKTE AL SİNYALİ
Screenshot_20210212_172929_org.telegram.messenger.webp

Bitcoin 4 saatlik grafikte AL pozisyonunu koruyor. 48216$ seviyesinin ortalama olarak henüz görülmediği de aşikar. 46773$ çok önemli.. Buranın altında kalıcılığa alışmamalı. Düşüş devam ederse 4 saatlik grafik için hedef, 43746$ olarak görülüyor. Saatlik grafik yeterli hacme ulaştığında gelecek olan AL pozisyonuyla 4 saatlik yeniden canlanır ve 49000$ seviyesinin tekrar test edilmesi mümkün olur.

BTCUSD GÜNLÜK GRAFİKTE AL SİNYALİ
Screenshot_20210212_173007_org.telegram.messenger.webp

Günlük grafikte de AL pozisyonu devam ediyor. Bu pozisyon korunduğu sürece korkacak bir şey yok demektir. Dönüp dolaşıp yükseklerde bıraktığı fiyatlara tekrar ulaşır, demektir. Geç de olsa erken de olsa yeniden ulaşır. Sabır lazım yani.

Günlük grafikte Bitcoin sağlam duruyor şu an için. Yukarı yönelmelerde 48216$ ve 49000$ ile beraber biliyorsunuz 52000$ beklentimiz var. Sonra sonrasında 56 bin ve 60 bin, demiştik. Bakalım.

Aşağı yönelirse işler değişir. Hem de çok değişir. Özellikle 42000$ tekrar gündeme gelirse 41941$ ve 40047$ ve 39075$ seviyesine kadar inebilir. Daha aşağısı da var. Orası önemli bir seviye; 34800$ bu seviyeden zamanında çok bahsettik.

Destek ve dirençler bunlar. Günlük grafik sağlam. Satış baskısı bir taraftan artıyor. Karar yatırımcının. Başarılar.

Analizlerim hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir, genel durumu belirlemek içindir. Bu analizler al/sat yapmaya uygun değildir. Bu analizlere dayanarak yapılan alım veya satımlardan doğacak zararlardan yatırımcı sorumludur.

Hocam G7 yi takip ettiniz mi bakamadım da ben o zirveye rağmen mi bu analiz
G7 takip etmedim. Aklımdan çıkmıştı. G7 gözetilmeden yapılmış bir analiz. Gerek de yoktu takip etmeye zaten. 🙂

Ben bir göz gezdireyim haberlere. G7'de ne demişler bakayım. Hocam, bir de hep soracağım, unutuyorum.
Neden 46700 değil de, 46733? Yani rakamların bu kadar net olması ilginç geliyor bana. Gerçekten merak ettiğim bir konu.

G7 takip etmedim. Aklımdan çıkmıştı. G7 gözetilmeden yapılmış bir analiz. Gerek de yoktu takip etmeye zaten. 🙂
G7'de pek bir şey konuşulmamış kripto paralar hakkında. Sadece dijital vergilendirmeden bahsedilmiş. Her şey dijitale kaydığı için vergilendirmenin zorlaştığından bahsetmişler. Yalnız. Applepay'in Bitcoin ödemelerini kabul edeceği yönünde bir başlık okudum.

Ben bir göz gezdireyim haberlere. G7'de ne demişler bakayım. Hocam, bir de hep soracağım, unutuyorum.
Neden 46700 değil de, 46733? Yani rakamların bu kadar net olması ilginç geliyor bana. Gerçekten merak ettiğim bir konu.

O sayıların bir de virgülden sonrası var ki onları görmezden geliyorum. Bazıları onları da gösteriyor. Olur da tutarsa, bak virgüle kadar tutturdum, demek için. 🙂

Küsuratın hiçbir önemi yok hocam. Grafik matematiksel olduğu için zorunlu olarak net rakamlar veriyor. Ama fiyatlar çok nadiren tam sayılarda durur. Mesela 42000 seviyesinde tam sayıda durdu ama ondan sonra defalarca 42100, 41989 gibi rakamlarda da durak yaptı. 300 500 dolar sapma olmasıyla 42000 seviyesi işlevini yitirmez. Her veri sunucusu da aynı veriyi vermiyor. Yaklaşık olarak işte. Mesela 20 bin diye bildiğimiz o direnç seviyesi aslında 19986 idi.

G7'de pek bir şey konuşulmamış kripto paralar hakkında. Sadece dijital vergilendirmeden bahsedilmiş. Her şey dijitale kaydığı için vergilendirmenin zorlaştığından bahsetmişler. Yalnız. Applepay'in Bitcoin ödemelerini kabul edeceği yönünde bir başlık okudum.

Bir şey çıkmayacağı ya da etki etmeyeceği hakkında konuşmuştuk zirve öncesi. Grafik yolunu çizmiş zaten.

Forum istatistikleri

Konular
13.636
Kullanıcılar
6.887
Son üye
Ayvaz7474
Geri