Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Bitcoin Halving Tarihleri

kapak_104928.webp

Bitcoin'in ödül azaltma (halving) olayı, Bitcoin madenciliği sırasında, bir bloğun çözülmesiyle elde edilen ödülün yarıya düşürülmesidir. Bu olay, Bitcoin protokolünde belirlenmiş bir şekilde düzenli olarak gerçekleşir ve ödül miktarının yarıya düşmesiyle birlikte, Bitcoin madenciliği de daha zor hale gelir. Ödül azaltma olayı, Bitcoin ağının gelecekteki işlemlerinin onaylanmasını sağlamak amacıyla tasarlandı ve bu sayede, Bitcoin madenciliğinin maliyetlerinin yükselmesiyle, potansiyel sahtecilik ve işlemlerin geri çekilmesi gibi riskler azaltılmış olur.

Aşağıda Bitcoin halving tarihlerini görebilirsiniz:

• İlk halving, blok ödülünün 50 bitcoin'den 25 bitcoin'e düşürüldüğü 28 Kasım 2012'de gerçekleşti.
  • İkinci halving, blok ödülünün 25 bitcoin'den 12.5 bitcoin'e düşürüldüğü 9 Temmuz 2016'da gerçekleşti.
  • Üçüncü halving, blok ödülünün 12,5 bitcoin'den 6,25 bitcoin'e düşürüldüğü 11 Mayıs 2020'de gerçekleşti.
  • Dördüncü yarılanmanın, blok ödülünün 6,25 bitcoin'den 3,125 bitcoin'e düşürüleceği Mayıs 2024'te gerçekleşmesi bekleniyor.

• Beşinci halvingı: 2028 (tahmini)
Not: Bu tarihler blok sayısına göre değil, tarihe göre verilmiştir. Bu nedenle, blok sayısına göre halving tarihleri biraz farklı olabilir.

Gün itibariyle 450 gün kalmış görünüyor. Muhtemel tarih 30 Nisan 2024. Artık halving döngüleri piyasa fiyatlamasında ne kadar etken bilmem ama ben baktığımda Kasım çöküşünün dip olduğunu görüyorum. Yani boğa piyasasına girdiğimizi varsayıyorum. Ytd.

Gün itibariyle 450 gün kalmış görünüyor. Muhtemel tarih 30 Nisan 2024. Artık halving döngüleri piyasa fiyatlamasında ne kadar etken bilmem ama ben baktığımda Kasım çöküşünün dip olduğunu görüyorum. Yani boğa piyasasına girdiğimizi varsayıyorum. Ytd.
Ülkeler bu anlamda çok yanar döner açıklamalar yapıyorlar ve piyasayı kasıtlı yükseltip düşürüyo gibi görünüyorlar. O yüzden boğa demek için erken bence. YTD

Amerika bir aralar resesyon diyordu ama resesyona girecekler mi girerlerse ne olacak. Şahsen boğa için bence erken. YTD.
Resesyonun bizzat içinde değil miyiz zaten? 🙂 Geliyor, gelecek denen şey geldi de geçiyor bence.

Forum istatistikleri

Konular
13.642
Kullanıcılar
6.888
Son üye
Malibskrt
Geri