KriptoLuis
Master
- BNB
- 0,00550750
Fidelity Digital Assets yöneticisi Tom Jessop, CNBC televizyonuna kripto para piyasasıyla ilgili açıklamalar yaptı. Jessop, Biden yönetiminin, kripto para sektörünün gelişimini destekleyeceğini belirterek şunları söyledi:
“Yeni başkan Gensler’in alandaki deneyimi ve son yıllarda yaptıkları göz önüne alındığında, bunun ileriye dönük beklentilerimiz açısından daha yapıcı bir tutum sergilediğini düşünüyorum. Geçen yıl oldukça ilginç ve iyi düzenleyici gelişmeler gördüğümüzü belirtmek isterim.”
Bitcoin‘in fiyatı hakkında da görüş bildiren Jessop, BTC’nin yaşamakta olduğu konsolidasyonun aslında O’nun için faydalı olduğunu savundu.
2018 yılında rekor seviyeye ulaşmasının ardından, % 80 oranında düşüş yaşayan Bitcoin’in, benzer bir senaryoyla karşılaşma ihtimali sorulduğunda Jessop şu ifadeleri kullandı:
“Bu, piyasa için sağlıklı bir konsolidasyon aşamasıdır. Piyasanın henüz erken dönemlerinde olduğu göz önüne alındığında, fiyat hareketini belirli faktörlere atfetmek zor… Müşterilerimiz, bizimle çalışan kurumlar, tüm bu dönem boyunca istikrarlı net alıcılar oldular ve kurumlar arasında varlık sınıfına erişim için güçlü talep görmeye devam ediyoruz. Son zamanlarda olanlara bakış açımız gerçekten bu…
Bunu göz ardı etmem [fiyatta gerçekleşebilecek %80’lik bir düşüş], ancak şu anda 2017’de olduğumuzdan çok farklı bir piyasada olduğumuzu düşünüyorum. Yatırımcı yapısının önemli ölçüde değiştiğini düşünüyorum. Perakende odaklı bir çılgınlık olan 2017’den, geçtiğimiz yılın son haftalarına taşındık ve şimdi çok daha geniş tabanlı bir kurumsal benimseme görüyoruz.”