Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Bitcoin İçin Kripto Kahini Uyardı!

crash-ga9e940dc1_640.webp

Bitcoin İçin Kripto Kahini Uyardı!
En son gerçekleşen büyük düşüş öncesinde kripto topluluğunun yakından tanıdığı uzman analist Tone Vays, kayıp yaşamaması için uyarıda bulunmuştu. Vays, benzer bir uyarıyı bir süre önce tekrarladı. Sektörün mevcut durumuna ilişkin değerlendirmeler yapan Vays, Bitcoin'in, gidişatı için çok önemli olan 23,400 dolarlık destek seviyesinin hemen üstünde olmasının pozitif olduğunu, bununla beraber, gelişmelerin yakın takip gerektirdiğini vurguladı.

Tecrübeli analist, BTC'nin kritik bir seviyede yer aldığını ve aslında ciddi bir geri çekilmeyi az bir farkla ıskaladığını ileri sürerek mevcut durumunda fazla kalamayacağını, bu olayın yaşanma olasılığının halen kuvvetli olduğunu iddia ederek önümüzdeki haftalarda kayda değer bir geri çekilme beklediğini belirtti.
13 Şubat'ta, Bitcoin için kritik olan 25 bin dolar direncinin kırılmayarak geri dönmesinin ardından yaşanan geri çekilmenin kısa kaldığını söyleyen Vays, daha önce bu seviye hakkında uyarılarda bulunduğunu, kırılması halinde BTC'nin gireceği ölüm çaprazı nedeniyle güçlü bir geri çekilme yaşanacağını söylediğini hatırlatarak çok dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Ayrıca Vays, yaşanacak geri çekilmenin 2-3 hafta içinde gerçekleşeceğini iddia etti.

Böylesine korkutucu bir tablo çizen Vays'a göre, aslında çok kötü bir durum söz konusu değil çünkü BTC'nin bahsettiği geri çekilme esnasında 20 bin dolar altına sarkması pek mümkün değil. Vays, bu seviyelerin piyasadaki risk iştahının artışına sebep olacağından alım yapacağını da söyledi.
Analist, Fed’in yüksek faiz artırımı yaptığı ya da Binance borsasının tıpkı FTX gibi bir kriz yaşadığı senaryolar haricinde, BTC'nin artık 20 bin dolar altına inme ihtimalini ön görmüyor.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu yazıdaki bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Yüksek volatiliteden kaynaklı risklerin olduğu bu piyasada işlem yapmak herkesin kendi inisiyatifindedir.

btc dıamond.webp

Önümüzdeki haftalarda kayda değer bir geri çekilme bekliyor fakat 20 bin doların altına inmesi ihtimalini ön görmüyor 🙂 fiyat zaten 23k civarlarında, kayda değer olan 3k mı 🙂 kahinimiz 125x short açmış yada 20k dan long hayali ile yanıp tutuşmakta 😀
Günlük grafik de 23k da bir satış sinyali geldi fakat 21500 e kadar düşüp sonrasında fake bi yükseliş geldi, fake olduğunu teknik göstergelerin seviyelerinden görebiliyoruz ve 25300 de tutunamayıp tekrardan 23k altına sarkması fake yükselişi doğruluyor, 22k lara gelirse tepe de oluşan elmas formasyonu nu aşağı kırmış olur ve kahinin 20k seviyesini görüp arttırarak 18-19k seviyelerine geleceğini elmas formasyonu ile destekliyorum, elmas formasyonu çalışırsa hedef seviyelerinden sonra w formasyonu yukarı kırdığını görmeliyiz,ancak ozaman alış için güçlü bir sinyal verir bize fakat ikili tepe oluşundan dolayı da iyi ihtimalle konsolide olacağını varsayarak tekrardan 15 16k seviyelerine iğne atıp yükseliş ibaresini görmemiz daha sağlıklı olur, eğer göremezsek ki bence göremeyiz yeni dip seviyelerine hazırlıklı olmalıyız. Yükselişi görebilmemiz için biran önce fiyatın 24200 ü geçmesi gerekiyor ki indikatörler ve formasyonlar yükselişi destekleyecek ölçülere gelsin. Bu da benim kehanetim 🙂
Not; tepelerde ki elmas genellikle düşüşü diplerde ki elmas genellikle yükselişi destekler.
Yatırım tavsiyesi değildir.

20 bin seviyesine güvenmesinin sebebi, 19,686 dolarlık desteğin çok güçlü olmasından kaynaklanıyor olabilir. BTC'nin önemli zirvelerinden biridir çünkü. YTD.

BTCUSD_2023-02-27_22-23-21.png

Yakından görülen elmas alçalan tepe ve alçalan dipler.

19,686 seviyesi ilk düşüş için evet çok önemliydi fakat orayıda kırıp 17600 den tepki aldı 25k ya,eğer büyük bi önemi olsaydı 25k dan düşüşünü 19,686larda gösterip yükselişini devam ettirmesi gerekirdi, malesef öyle olmadı ve yeni dip 15500 lere geriledi, bu yüzden önemi kalmadığını düşünüyorum. YTD

19,686 seviyesi ilk düşüş için evet çok önemliydi fakat orayıda kırıp 17600 den tepki aldı 25k ya,eğer büyük bi önemi olsaydı 25k dan düşüşünü 19,686larda gösterip yükselişini devam ettirmesi gerekirdi, malesef öyle olmadı ve yeni dip 15500 lere geriledi, bu yüzden önemi kalmadığını düşünüyorum. YTD
Teknik analiz konusunda pek iyi sayılmam. @Teknik Analiz adlı kullanıcının söylediklerini referans alarak söyledim. O, size daha detaylı açıklayabilir. Yani, en azından öyle umuyorum. Kendisi hayalci olduğunu iddia ediyor da 🙂

Mantığını anladığım kadarıyla şöyle aktarayım:

19,686 dolar seviyesinin üstüne çıkması bu direncin kırıldığı anlamına gelmediği gibi (bunun için gerekli güncel seviye 27 bin $ mış), aynı şekilde 19,686 $ seviyesinin altına inmesi de desteğin kırıldığı anlamına gelmiyormuş (kırıldı sayılabilmesi için hangi seviyenin şart olduğunu bilmiyorum). İşte bunun izahını yapamam. Günlük, haftalık, aylık grafikler, geçmiş yılların grafikleri vs.

Anlayacağınız adamın kafası karışık 🤣🤣

@Vonzarovich
Sen de bir şeyler de hocam, bizim uzman analistin dilinden sen anlıyorsundur 🙂

Son düzenleme:
Teknik analiz konusunda pek iyi sayılmam. @Teknik Analiz adlı kullanıcının söylediklerini referans alarak söyledim. O, size daha detaylı açıklayabilir. Yani, en azından öyle umuyorum. Kendisi hayalci olduğunu iddia ediyor da 🙂

Mantığını anladığım kadarıyla şöyle aktarayım:

19,686 dolar seviyesinin üstüne çıkması bu direncin kırıldığı anlamına gelmediği gibi (bunun için gerekli güncel seviye 27 bin $ mış), aynı şekilde 19,686 $ seviyesinin altına inmesi de desteğin kırıldığı anlamına gelmiyormuş (kırıldı sayılabilmesi için hangi seviyenin şart olduğunu bilmiyorum). İşte bunun izahını yapamam. Günlük, haftalık, aylık grafikler, geçmiş yılların grafikleri vs.

Anlayacağınız adamın kafası karışık 🤣🤣

@Vonzarovich
Sen de bir şeyler de hocam, bizim uzman analistin dilinden sen anlıyorsundur 🙂

Yani ben şimdi ne diyeyim, nereden tutayım? 😂😂

Valla hocam beni çok iyi tanımışsın. 😂 Çok da güzel ifade etmişsin. 😂 Bir "manyağın teki" demediğin kalmış. 😂

Yalnız beni cidden anlamadığın konusunda seninle hemfikirim. 😂

Yahu bırakın garibim Bitcoin'i, canı nasıl istiyorsa öyle yapsın. Zaten canı burnunda. Herkes ayrı bir yerinden tutup çekiştiriyor.

Şunu belirtmem gerekiyor ki bazı seviyeler destek olmaktan ziyade direnç olmakta daha sağlam çalışıyorlar. Yani düşerken değil yükselirken engel teşkil ediyorlar. Bunlardan birkaç tanesi 48216$, 34800$, 19686$, 23777$... Daha aşağıda da birkaç tane var. Örneğin 10500$...

Kırılma mırılma olayına girmeyin; sadece hayal edin.

"Düşünme, arzu et. Bak, böcekler de öyle yapıyor." Orhan Veli Kanık

Son düzenleme:
Şunu belirtmem gerekiyor ki bazı seviyeler destek olmaktan ziyade direnç olmakta daha sağlam çalışıyorlar. Yani düşerken değil yükselirken engel teşkil ediyorlar. Bunlardan birkaç tanesi 48216$, 34800$, 19686$, 23777$... Daha aşağıda da birkaç tane var. Örneğin 10500$...
Beni anladığın konusunda seninle hemfikirim. (Mesaj alınmıştır. O kadar ciddi diyorsun yani BTC için durum) 😎😉🙂

Forum istatistikleri

Konular
13.761
Kullanıcılar
6.916
Son üye
nakaremoto
Geri