Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Bitcoin Ne Zaman 80.000 Dolar Olacak?

bitcoin-2348236_640.webp

Hareketsiz bir haftaiçi yaşandıktan sonra, Bitcoin (BTC) ve altcoinler için hafta sonuna doğru hareketlilik arttı. Lider kripto para birimi yalnızca birkaç dakikada 4.000 dolar yükse de tekrar başladığı noktaya geri döndü.

Ünlü altın yatırımcılarından biri, hem Bitcoin’in hem de Ethereum’un 2021’de bu tür volatil hareketler içinde olabileceği konusunda görüş bildirdi.

Bitcoin’in Orta Vade Hedefi​

US Global Investors CEO’su Frank Holmes, piyasada başarılı tahminleriyle tanınan bir isim. Holmes, son demecinde, Bitcoin’in 3-4 yıllık süre zarfında 400.000 dolara ulaşma potansiyeli olduğuna inandığını söyledi. Holmes’a göre, 2021 yılı bitmeden önce Bitcoin 80.000 dolara, Ethereum 3.000 dolara ulaşabilir.

Holmes, Bitcoin ve kripto paraların doğasında volatilite olduğunu düşünüyor. Ünlü isim, Tesla’nın da Bitcoin’e benzediğine ve doğasında volatilite olduğuna inanıyor.

Bitcoin 1 Milyon Dolar Olacak​

Bitcoin’in nihayetinde 1 milyon dolar değere sahip olacağını söyleyen Holmes, 2021’de hem sert yükselişler hem de sert düşüşler yaşanmasının muhtemel olduğunu vurguladı. ABD dolarının, gün geçtikçe zayıflaması sonucu, uzun vadede rekor seviyelere yol açacağını düşünen ünlü analist, yatırımcıları sakin kalmaları konusunda uyardı.

Böyle ciddi bir altın yatırımcısının Bitcoin’i övmesi, kökten bir değişimin habercisi olarak yorumlanıyor. Holmes, 30.000 dolar seviyelerinde bulunan Bitcoin’in, alım fırsatı yarattığını düşünüyor.

Yine başladılar 1 milyon fikirlerine... Fiat paralar değer kaybettiğinde zaten 1 milyon da olur 3 milyon da. Değersiz doları ne yapacaksan o dönemde artık...

Benim aklıma Osmanlı'nın son dönemleri geldi. Kripto paralarla ilgili bir durum aslında. Anonim olmalarıyla ilgili.
Osmanlı'nın son dönemlerinde, ekonomik sıkıntılardan dolayı karşılıksız para basılıyor durmadan. Tabi bir süre sonra enflasyon oluyor. Paranın değeri düşüyor. Ama öyle böyle değil.
Sonrasında, benim çocukluğumda mahalle bakkallarının kullandığı fişlere benzer varlıklar çıkıyor ortaya. Kimi kulüplerin kuponları, bakkal fişleri derken, bazı semtlerin ve özel kuruluşların toplum tarafından değerli görünen varlıkları ortaya çıkıyor kendiliğinden. Resmen para yerine kullanmaya başlıyorlar. Devletin parası o kadar değersizleşiyor ki toplum bırakıyor resmi paranın peşini, kendince değer yaratıyor ve onu kullanıyor.
Hangi padişah zamanında yaşandığını ve sonrasında ne olduğunu anımsayamıyorum.Belki, yeniden bir araştırma yaparım ve konuya tekrar değinirim.

Dediğin gibi hocam, dolar çöp olduğu zaman, BTC 1 milyon dolar da olur 10 milyon dolar da.

Benim aklıma Osmanlı'nın son dönemleri geldi. Kripto paralarla ilgili bir durum aslında. Anonim olmalarıyla ilgili.
Osmanlı'nın son dönemlerinde, ekonomik sıkıntılardan dolayı karşılıksız para basılıyor durmadan. Tabi bir süre sonra enflasyon oluyor. Paranın değeri düşüyor. Ama öyle böyle değil.
Sonrasında, benim çocukluğumda mahalle bakkallarının kullandığı fişlere benzer varlıklar çıkıyor ortaya. Kimi kulüplerin kuponları, bakkal fişleri derken, bazı semtlerin ve özel kuruluşların toplum tarafından değerli görünen varlıkları ortaya çıkıyor kendiliğinden. Resmen para yerine kullanmaya başlıyorlar. Devletin parası o kadar değersizleşiyor ki toplum bırakıyor resmi paranın peşini, kendince değer yaratıyor ve onu kullanıyor.
Hangi padişah zamanında yaşandığını ve sonrasında ne olduğunu anımsayamıyorum.Belki, yeniden bir araştırma yaparım ve konuya tekrar değinirim.

Dediğin gibi hocam, dolar çöp olduğu zaman, BTC 1 milyon dolar da olur 10 milyon dolar da.
Bunu araştır lütfen hocam. Çok merak ettim. Ders niteliğinde olacak.

Forum istatistikleri

Konular
14.116
Kullanıcılar
7.071
Son üye
pckopatkral
Geri