Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Bitcoin Teknik Analizi 20.02.2020

Teknik Analiz

Influencer
Süper Moderatör
Herkese merhaba arkadaşlar. Bitcoin ilerlemeye devam ediyor. İlerlerken arada durak yapıyor ve kaldığı yerden devam ediyor. Kimi duraklarda kısa bir süre beklerken kimi duraklarda ise uzun süre bekliyor. Sağlıklı yürütmesinin en büyük olumlu sebebi de burada yatıyor.

Grafiklere geçmeden önce son Bitcoin teknik analiz yazımı bütünlük oluşturması açısından okumanızı tavsiye ediyorum. Şimdi Çok zaman kaybetmeden grafiklere bir bakalım.

BTCUSD SAATLİK GRAFİKTE SAT SİNYALİ
Screenshot_20210220_122201_org.telegram.messenger.webp

Saatlik grafikte SAT sinyali daha yeni geldi. Bir süre daha bu sinyal devam edecek; fakat var olan alım emirleri gerçekleştikçe dakikalık grafikler yukarı yöneliyor ve saatlik grafiği de yukarı zorluyor. Yani satışların derine inmesine engel oluyor. Bu da saatlikte yatay/düşüşe neden oluyor. Bu da küçük çapta bir düzeltme olduğunu düşündürür.

BTCUSD 4 SAATLİK GRAFİKTE AL SİNYALİ
Screenshot_20210220_122243_org.telegram.messenger.webp

4 saatlik grafikte AL sinyali sürüyor. Tabanda 52640$ seviyesi destek olarak çalışıyor. Bu destek sadece 4 saatlik grafik için geçerli. Aşağı yönelmeler olursa bu desteğin altına düşmesi kolay olur; fakat günlük grafikte AL sinyali devam ettiği için aşağıda kalıcı olması zor olur.

BTCUSD GÜNLÜK GRAFİKTE AL SİNYALİ
Screenshot_20210220_122342_org.telegram.messenger.webp

Günlük grafikte de AL pozisyonu devam ediyor. Bu grafik, yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini gösteren en güvenilir grafiklerdendir. Seyrettiği kanal yeteri kadar geniş; 56620$ ile 32333$ kanalı. Bu kanalda hareket etmesi doğal seyrinin sağlıklı ilerlemesini sağlayacak. Her geçen gün, kanalı yukarı doğru esnetebilirse aşağıdan da yukarı doğru hareketler oluşur. Böylece kanal genişliğini yitirmeden yukarıya doğru yer değiştirmiş olur ve günlük grafikte AL pozisyonu güç kazanarak ilerler. Günlük AL sinyalinin uzun süresinin bir sebebi de bu harekettir.

Son yazdığım belirttiğim destek ve dirençler geöerliğinş koruduğu için aynen aktarıyorum;

Bitcoin için bekleyen dirençler: 52000$, 54800$, 56000$, 58700$, 60000$...
Bitcoin için bekleyen destekler: 48216$, 42000$, 34800$...

Başarılar.

Analizlerim hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir, genel durumu belirlemek içindir. Bu analizler al/sat yapmaya uygun değildir. Bu analizlere dayanarak yapılan alım veya satımlardan doğacak zararlardan yatırımcı sorumludur.

Bitcoin 60bin dolar seviyesine doğru çok sağlıklı ilerliyor, 60 bin olacağına eminim ama ondan sonrasını merak ediyorum, bakalım zaman bize neler göstericek.

60.000 dolar olduktan sonra muhtemelen düzeltme yapacaktır her zaman yaptığı gibi. Sonra bir süre yatay seyreder. 60.000 ile 55.000 arasında gider gelir. Sonra tekrar yukarı 70.000 dolara doğru. Ne kadar güzel özetledim değil mi?
@sahinadm hocam, öğreniyorum ben bu işi bak. 🙂

@sahinadm hocam elon musk etki ediyor mu bu teknik analizlere ?

örneğin sen 4 saatlik grafikte al var diyorsun.
elon musk coinin itbarını zedeleyecek bir tweet atsa ne olur ?
grafik mi? elon musk mu?

Elon Musk etki ediyor ediyor tabi ki ama söz konusu Bitcoin olduğu için grafiğin doğal akışını bozacak kadar etkilemiyor. Ancak onun dediğinden para babasının biri çok etkilenip yüklü satış veya alış yaparsa müstesna. Öyle adamlar da Elon gibilerinden etkilenmez.

Diğer coinler için Elon daha fazla etkili olabilir. Doge gibi.

Önemli bir nokta var ki Tesla'nın Bitcoin alımını duyurduklarında Bitcoin grafikleri zaten yükselişe başlamıştı bile. Adam trend başlangıcında alım yapmıştı. Tüm zaman dilimlerinde AL sinyali vardı. Günlük ise yeni AL vermişti.

Diğer taraftan AVAX'taki ağ hatası da iyi bir örnek. Ağ hatası olduğunu duyduğumuzda düşüş başladı; fakat en fazla 4 saatlik ve günlük grafiğe kadar etki etti. Hatta günlük grafik şimdi bile halen SAT pozisyonuna geçmiş değil. Haftalık grafiğin doğal seyrini asla bozamadı.

Demek istediğim temel analiz sonucu varılan kanılar sınırlı etki ediyor. Teknik olarak yükseliş trendi başladı mı bozulması kolay olmuyor.

60.000 dolar olduktan sonra muhtemelen düzeltme yapacaktır her zaman yaptığı gibi. Sonra bir süre yatay seyreder. 60.000 ile 55.000 arasında gider gelir. Sonra tekrar yukarı 70.000 dolara doğru. Ne kadar güzel özetledim değil mi?
@sahinadm hocam, öğreniyorum ben bu işi bak. 🙂

Tam olarak dediğin gibi olmayacak ama çok yaklaştın hocam. 58'lerde ya da 62'lerde düzeltme gelmesi daha sağlıklı olur. Düzeltmede ise 52'lere gelmeli.

5 gün içinde $60.000 görüp sonra büyük bir düzeltme bekliyorum... Düzeltme hareketi büyük olup yeni ath'ye roketler. Ytd.

Forum istatistikleri

Konular
13.641
Kullanıcılar
6.888
Son üye
Malibskrt
Geri