Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Bitcoin Teknik Analizi, AL-SAT Sinyalleri 28.02.2020

Teknik Analiz

Influencer
Süper Moderatör
Herkese merhaba arkadaşlar. Bitcoin düşüşe devam ediyor. Sebep olarak bir sürü temel analiz içerikli haber ve bilgiler geliyor. Elbette bunların etkisi var; fakat çok da etkili olduğunu düşünmüyorum. Çünkü daha önce düşüş trendlerinde gelen büyük alımlar yükseliş için yeterli olamadı. Aynı şekilde yükseliş trendlerinde gelen satış ve piyasaya olumsuz etki eden haberler de düşüşlere etki etmedi. Bu yüzden Bitcoin kafasına göre esip gürlüyor, yorulunca da dinleniyor. Kimi zaman kısa sürüyor bu dinlenme, kimi zaman da çok uzun sürüyor. Canı nasıl istemişse öyle yani. Canım benim, tam benim kafamda bir şey. Neyse grafiklere geçelim.

BTCUSD SAATLİK GRAFİKTE KARAR AŞAMASI
BTC teknik analiz 1.webp

Saatlik grafikte Bitcoin çok fazla kırık yapı oluşturarak ilerliyor. Bunun sebebi alımlar ve satışların aşırı olması. Daha fazla düşüş isteyenlerle bu kadarı yeterli, diyenler arasında büyük bir savaş var. Bu yüzden özellikle saatlik grfaik çok fazla trend değişimi yapıyor. Kriptoların piyasaya hakim olacağının en büyük nedenlerinden biri de bu aslında. Çünkü Fiat birimlerde bu hareketliliği ve kârlılığı asla bulamazsınız.

Saatlik grafikte 42000$ desteği çalıştı ve fiyatları yukarı itmeyi başardı. Şu an 45245$ civarında işlem görürken yukarıda 46540$ seviyesinden sonra 48216$ önemli bir direnç olarak çıkacak ortaya. Burayı geçmesi zor olamayacak fakat üzerinde kalıcı olmakta biraz zorlanabilir.

BTCUSD 4 SAATLİK GRAFİKTE SAT SİNYALİ
BTC teknik analiz 4.webp

Bitcoin 4 saatlik grafikte SAT pozisyonu devam ederken heyecana kapılmamak gerekiyor. Çünkü çok da güvenilir bir zaman dilimi değil. Saatlik grfaik yukarı yönlü çalışmaya devam edebilirse 4 saatlik grafikte dönüm noktası olan 47199$ seviyesi çalışmaya başlar. Böylece 4 saatlik grafik için de umutlar yeşermiş olacak. Devamında günlük grafiğe bakmamız gerekecek.

BTCUSD GÜNLÜK GRAFİKTE SAT SİNYALİ
BTC teknik analiz g.webp

Bitcoin günlük grafikte düşün 4. günü. Daha önce söylediğim gibi ana trend yukarı bakarken günlük düzeltmeler Bitcoin için ortalama 6 ile 10 gün sürüyor. Geçen ayın günlük düzeltmesi 15 gün sürmüştü hatırlarsanız.

Şu an oluşan saatlik yukarı hareketin devam etmesi şartıyla yarın gün ortalarına kadar 4 saatlik grafikte AL sinyali oluşup bir iki gün devam edebilirse günlük grafik de haftanın sonlarına doğru ancak doğrulmuş olur. AL sinyali vermesi kolay olmuyor yani. Bu süreçte oluşabilecek satışlara dayanabilmesi gerek. Şu an için düşül sinyalleri bitmiş değil. Bu yüzden çok dikkatli izlemek gerekiyor. Uzun vade düşünenlerin tuzu kuru.

Aşağıda destekler: 42000$, 40483$, 34800$, 29231$, 28377$...

Yukarıda dirençler: 48216$, 49418$, 51012$, 52640$, 58354$...

Başarılar dilerim.

Analizlerim hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir, genel durumu belirlemek içindir. Bu analizler al/sat yapmaya uygun değildir. Bu analizlere dayanarak yapılan alım veya satımlardan doğacak zararlardan yatırımcı sorumludur.

Hocam, bu destek ya da direnç noktalarını belirlerken Fibonacci dizisi kullanılıyor sanırım. Bu dizinin tam olarak borsalarda nasıl kullanıldığını söyler misin?

Hocam, bu destek ya da direnç noktalarını belirlerken Fibonacci dizisi kullanılıyor sanırım. Bu dizinin tam olarak borsalarda nasıl kullanıldığını söyler misin?

Grafikler üzerinde deneyerek göstermek gerekiyor hocam. Fibo'un kullanılırken doğru yerleştirmek gerekiyor.

İndikatörün iki ayağının ilkini 0'a yani en dibe, diğerini ise ATH'e yerleştirdikfen sonra indikatör otomatik olarak 0.236, 0.382, 0.5, 0.618, 0.786 derecelerine kanallar çiziyor. Bu sayılara yerleşen kanallara göre destek ve dirençler belirlenebiliyor. 0.618 denk geldiği kanal görüldüğünde sıkıntı var demek oluyor.

Böyle kullanılıyor. Tabii her indikatör gibi Fibonacci de kriptolara çok uygun değil. Çünkü grafikler aşırı hızlı güncelleme yapıyor ve destek dirençler hızlı değişiyor. Takibi yanıltıcı olabiliyor.

Ben Fibo kullanmıyorum. Fiat piyasasında işlem yaptığım dönemlerde kullanıyordum ama kriptoya geçtikten bir süre sonra kullanmayı bıraktım.

Peki, bir soru daha @sahinadm
Borsaların alt sat panolarına bakarak tahmin yapıyoruz diyelim.
Nasıl?
Örneğin, Bitcoin alt sat panosuna bakıyoruz. En dip sat fiyatıyla en üst al fiyatı arasında ne kadarlık bir fark olması lazım yönünü anlayabilmek için. Bazı altcoinlerde frak ettim. Kimi dip sat ile üt al arasında pek fark olmuoyr. Hızlı şekilde işlem yapılıyor. Kimisinde de baya fark oluyor. Bitcoin için bu farkların miktarı ne ifade eder?

Peki, bir soru daha @sahinadm
Borsaların alt sat panolarına bakarak tahmin yapıyoruz diyelim.
Nasıl?
Örneğin, Bitcoin alt sat panosuna bakıyoruz. En dip sat fiyatıyla en üst al fiyatı arasında ne kadarlık bir fark olması lazım yönünü anlayabilmek için. Bazı altcoinlerde frak ettim. Kimi dip sat ile üt al arasında pek fark olmuoyr. Hızlı şekilde işlem yapılıyor. Kimisinde de baya fark oluyor. Bitcoin için bu farkların miktarı ne ifade eder?
Tam anlayamadım soruyu hocam. Ama sanırım tahta dediğimiz şeyden bahsediyorsun.

Orada bir sıra söz konusu. İnsanlar emir verirler ve emirler sıraya girer. İlk emri verenin emri gerçekleştiktem sonra sıradaki kişinin emrine gelir. Emirler hangi fayattan verilmişse o emirlerin tamamı gerçekleştikten sonra diğer fiyattaki emirlere sıra gelir. Önemli olan emir miktarı. Bir fiyata çok emir verilmişse doğal olarak o fiyattaki emirlerin hepsinin gerçekleşmesi için zaman gerekli. Bu zaman sürecinde o emirler o fiyatta destek ya da direnç oluşturmuş oluyor. Örneğin sen satış emri koydun ve sıranı bekliyorsun. Senin sattığın fiyatta alıcı çıkmıyorsa fiyat senin emrine gelmez dolayısıyla senin emrin gerçekleşene kadar destek olarak bekleyecek. Tam tersi için de geçerli.

Forum istatistikleri

Konular
13.641
Kullanıcılar
6.888
Son üye
Malibskrt
Geri