Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Bitcoin Yeniden Parlak Günler Görecek Mi?

bitcoin-ge5d0b7bfd_640.jpg

Bitcoin'in İyi Günleri Yoksa Geride Mi Kaldı?

Bitcoin
son aylarda ortaya koyduğu performans ile yatırımcılarını pek de memnun etmedi. Özellikle Haziran ayında %37 oranında düşüş gören BTC, Eylül ayına da pek iyi başlamadı ve fiyatı 19 bin dolar altına geriledi. 2022 yılında 17500 dolar seviyelerini gören Bitcoin için piyasadaki uzman ekonomistler de umutlu değil. Kripto paraların düşüş yaşamayı sürdüreceğine inanan uzman analist Craig Erlama, piyasanın zor bir dönemden geçtiğini ve orta vadede bir toparlanma söz konusu olmayacağını savundu.

Diğer yandan, RiskReversal Advisors şirketinin sahibi olan uzman ekonomist Dan Nathan’a göre, Bitcoin’in fiyat istikrarı yakalayabilmesi için FED’in faiz politikalarını değiştirmesi gerekiyor.

FED’in sürekli faiz artırması Bitcoin için olumlu sonuçlar doğurmuyor. Bununla birlikte, FED yaptığı açıklamalarla mevcut politikasını sürdüreceğini belirtiyor. Bu durumda BTC için parlak günler çok yakın değil gibi görünüyor.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Yine FED'e bağlayıp beni çıldırtıyorlar. Böyle bir şey yokken kripto piyasasını FED'e nasıl terk ediyorlar anlayamıyorum. Bunların söz sahibi olmaması gerekiyor. Söz sahibi ben ve sen olmalıyız.

Yine FED'e bağlayıp beni çıldırtıyorlar. Böyle bir şey yokken kripto piyasasını FED'e nasıl terk ediyorlar anlayamıyorum. Bunların söz sahibi olmaması gerekiyor. Söz sahibi ben ve sen olmalıyız.
Görünürde öyle hocam. Bununla birlikte, Bitcoin belki de zannettiğimiz gibi anonim değildir. Teknik olarak anonim olabilir ama uygulamada değil anlaşılan. Geleneksel piyasayla Bitcoin arasında pozitif korelasyon olduğundan bahsediyorlardı 3-5 ay önce. Gelinen noktada bu görüşün gerçekçi olduğu ortada. En azından şimdilik. YTD.

Çok can sıkıcı bir durum. Herkes kripto paralar şundan bundan etkilenmez diyordu ama FED veya başkaları açıklama yapsa hemen fiyat tepki alıyor. Tamam fiyatlar insanların alım-satımına göre hareket ediyorda bu kadar etkilenmez.

Ekli dosyayı görüntüle 11618

Bitcoin'in İyi Günleri Yoksa Geride Mi Kaldı?

Bitcoin
son aylarda ortaya koyduğu performans ile yatırımcılarını pek de memnun etmedi. Özellikle Haziran ayında %37 oranında düşüş gören BTC, Eylül ayına da pek iyi başlamadı ve fiyatı 19 bin dolar altına geriledi. 2022 yılında 17500 dolar seviyelerini gören Bitcoin için piyasadaki uzman ekonomistler de umutlu değil. Kripto paraların düşüş yaşamayı sürdüreceğine inanan uzman analist Craig Erlama, piyasanın zor bir dönemden geçtiğini ve orta vadede bir toparlanma söz konusu olmayacağını savundu.

Diğer yandan, RiskReversal Advisors şirketinin sahibi olan uzman ekonomist Dan Nathan’a göre, Bitcoin’in fiyat istikrarı yakalayabilmesi için FED’in faiz politikalarını değiştirmesi gerekiyor.

FED’in sürekli faiz artırması Bitcoin için olumlu sonuçlar doğurmuyor. Bununla birlikte, FED yaptığı açıklamalarla mevcut politikasını sürdüreceğini belirtiyor. Bu durumda BTC için parlak günler çok yakın değil gibi görünüyor.

Yatırım tavsiyesi değildir.
Ben daha küçüktüm ve ozamanlar BTC yirmi beş kuruştu. Ozamandan bu zamana ne kadar geçti bilmiyorum ama ozaman bi 10Tl ilk BTC almış olsaydım şuan çok farklı yerlerde olurdum. BTC herzaman değerlidir

Geleneksel ekonomik yapının sahipleri, bizzat para babası oldukları için; doğal olarak "merkeziyetsiz" kripto ekosisteminin de sahibi oluyorlar.

Bunda çok fazla şaşılacak bir durum görmüyorum. Zira parası çok olan, her daim karar verici olmuştur. Bu durum tarih boyunca değişmemiş ve değişmeyecektir.

Makinaları, yapay zekayı, teknolojiyi, endüstriyi, sanayiyi, robotları üreten, büyüten, geliştiren adamlar; bize bu dünya üzerine neden söz hakkı versinler ki?

İhtiyaçları olmasa, bu kadar nüfusa bile yaşam hakkı tanımaz bu adamlar; ki şu an iş oraya doğru da gidiyor zaten.

Bu düzenin kurucuları, sahipleri, savunucuları var olduğu sürece; bizim gibi büyük kalabalıkların, konserveye tıkıştırılmış ton balıklarından farkı yok.

🙂

Zira parası çok olan, her daim karar verici olmuştur. Bu durum tarih boyunca değişmemiş ve değişmeyecektir.

Makinaları, yapay zekayı, teknolojiyi, endüstriyi, sanayiyi, robotları üreten, büyüten, geliştiren adamlar; bize bu dünya üzerine neden söz hakkı versinler ki?
Bu kısma katılmıyorum. Özellikle parası olanın hep karar verici olacağına. Geçmişin her evresinde böyle değildi bu. Mesele paranın çok oluşundan ziyade, günümüzün "para babalarının" o parayı nasıl elde ettiği ve nasıl kullandığıdır. Her türlü pis, aşağılık yöntem. Bunların başında da elbette uyuşturucu ticareti gelir. Çünkü büyük servetlere yüzyıllar önce böyle ulaştılar. Elde ettikleri servetleri de yine kendi işlerine gelen teknolojiler geliştirerek harcadılar. Konu uzun vs vs.

Yapay zeka, robotlar, kuantum bilgisayarı vs vs teknolojilerini geliştirmek için sadece para yetmez ve illaki milyar dolarlar da gerekmiyor. Ve ayrıca, neden bizler de (dünyada varsayılan para ve güç sahipleri dışında olanlar) geliştiremeyelim o teknolojileri?

Bu teslimiyet niye? Niye baştan yenilgiyi kabul ediyoruz mücadele etmeyi seçmek yerine?

Forum istatistikleri

Konular
13.664
Kullanıcılar
6.891
Son üye
Tefik
Geri