Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Bitcoin'de Zirveden Sonra İlk Direnç 23777 Dolar. Devam Mı Tamam Mı?

Teknik Analiz

Influencer
Süper Moderatör
Merhaba arkadaşlar. Bir Bitcoin yazısına daha geldik. Birkaç gündür özellikle analiz yazısı paylaşmıyorum çünkü biliyorsunuz yeni bir rekor geldi ve bunun için yeni destek ve dirençler ortaya çıktı. Bu destek ve dirençlerin netlik kazanması içinse hareketlerin hafif de olsa sukûnet kazanması gerek. Bu da zamanla olan bir durum.

Şimdi 23 bin Dolar seviyesinin üzerine çıkan Bitcoin için artık yeni bir yol mu çizildi yoksa yine diplerde sürünmeye devam mi edecek, sorusu herkesin kafasını bulandırıyor. Bırakalım onlar bulansın biz bildiğimiz yolu yürüyelim ve zaten tahmin ettiğimiz 23 bin Dolar seviyesini konuşalım. Saatlik grafikten başlıyorum.

BTCUSD SAATLİK GRAFİKTE AL SİNYALİ
Screenshot_20201219_022539_org.telegram.messenger.jpg

Saatlik grafikte son zirveden sonra güzel bir yatay seyir oluştu. Bu size tanıdık geliyor mu? Her zirveden sonra aşağı inip uygun bir seviyeden sonra bir süre yatay seyretmesini birkaç aydır izliyoruz zaten değil mi... Şimdi iki dip oluşturup yeni bir ikinci tepeye yönelmek istiyor.

Hareketin başlangıcındaki ilk tepemiz, yani ilk direncimiz 23777$ seviyesi oldu. Bunun altında şu an destek olarak çalışmakta olan 22360$ seviyesi var; fakat çok güçlü değil. Yani sırasıyla 19918$, 19686$ ve 19160$ desteklerini test etmesi halen mümkün. Kısacası aklımızın bir tarafında 19'lu sayılar mutlaka bulunsun.

Yükseliş daha çok taze olduğu, aşağılardaki destekler ise güçlü olduğu için fiyatlar aşağı yönelebilir. Desteklerin fiyatları kendine çekmesi normal karşılanmalı. Panik yok. Panik yapan yatırımcı fiyatları daha çok indirmekten başka bir iş yapmamış olur.

BTCUSD 4 SAATLİK GRAFİKTE AL SİNYALİ
Screenshot_20201219_023607_org.telegram.messenger.jpg

İşte bu görüntü 23777$ seviyesinin henüz aslında tam olarak direnç olmadığını ve aşağıdaki desteklerin fiyatları geri çağırdığının kanıtı.

Saatlik grafiğin de yatay seyre geçmesi ile iyice ortalama düşüren 4 saatlik grafik zayıflamış durumda. Saatlik grafiğin bir sonraki SAT pozisyonunda eğer 4 saatlik grafik güç kazanamamış durumda ise düşüş derine inebilir. Bu önemli bir bilgi.

Neyse 23777$ seviyesi şu an için kazanmış durumda; fakat 4 saatlik grafikte halen AL pozisyonunun olması arenadaki düşmüş gladyatörün toparlanıp son hamleyi yapması için gerekli olan güç potansiyelinin daha bitmediği gibi bir anlam taşıyor. Nasıl benzetme olduysa artık. Neyse kalsın bu da. Sıkıntı yok. Devam edelim.

Saatlik grafikte olduğu gibi 19918$, 19686$ ve 19160$ destekleri güçlü duruyor ve 4 saatlik için çekici değil itici bir güç uyguluyorlar. Fiyatların yukarı devam etmesi ile 4 saatlik grafiğin toparlanması kolay olacak demektir bu durum. Yine de dikkatli olmak lazım.

BTCUSD GÜNLÜK GRAFİKTE AL SİNYALİ
Screenshot_20201219_024937_org.telegram.messenger.jpg

Bu görüntü ise 19918 Doları bırak 19686 Dolar direncinin bile daha net olarak yukarı kırılmadığının kanıtı. Kırılma işleri öyle hemen olmuyor, diye sürekli söylerim. Bu yüzden düştü diye üzülmekte ve yükseldi diye sevinmekte aceleci davranmamak gerekiyor.

Her şey yolunda ve olması gerektiği gibi oluyor. Sıra ve düzen içinde ilerleyen bir grafik var karşımızda. Bu, çok çok önemli bir faktör. Bizim yapmamız gereken sabırla inşa edilmiş bir strateji sahibi olmak.

Günlük grafikte 23777$ direnci çalıştı. Şu an tekrar yukarı yönelmeler oluyor. Bu seviye yine test edilecek. Kırılma işi hemen olmuyor, tekrar edeyim.

Şu an herkesin kafası karışık. Ne olacak belli değilken dikkatli hareket etmek şartı ile piyasaya girmek gerekiyor.

Günlük grafikte destek olarak ise görselde görüldüğü gibi 19686$, 19160$ ve 17221$ seviyeleri çok önemli.

Bu arada 19686$ noktası aslında 19666$ noktasıdır. Zamanında 20 bin Dolar seviyesi diye bildiğimiz 2017 yılında oluşan direnç buydu ve 666 rakamları ile Bitcoin'in şeytanın parası olduğu yorumları bile yapılıyordu. Bu yorumları yapanlar ne düşünüyor acaba şu an.

Her şeye rağmen yukarı doğru uzayıp giden bir tırmanış görüyoruz ve bu tırmanış uzun vadede devam edecek gibi görünüyor.

Başarılar.

Analizlerim hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir, genel durumu belirlemek içindir. Bu analizler al/sat yapmaya uygun değildir. Bu analizlere dayanarak yapılan alım veya satımlardan doğacak zararlardan yatırımcı sorumludur.

Grafikler, www.tradingview.com grafik veri sunucusunda @sahinadm tarafından oluşturulmuştur.

Yükseliş devam ediyorken aşağı yönlü bir seyrin de gelebileceği uyarısını çokça yineleyenler olmuştu. Hatta bitcoin'e hiç de şans tanımayan analistler yeni analizlerde bulunmaya başlamışlardı. Bitcoin için çok çok uzun zamandan beri yapılan olumlu veya olumsuz analizlere rağmen, bitcoin kendi gemisini yürütüyor gibi görünüyor. Dalgalanmalar olur, ama kimse gidip yatırım yap diye öneri yapmaz. Çünkü ne olacağını kestirebilmek gerçekten mümkün değil, sadece tahmin yürütülebiliyor. Yatırım tavsiyesi değildir.

Şu piyasa şartlarında yukarı yönlü hareket devam edecektir bence. YTD.

Bu kadar büyük alımların ve uzun vadeli yatırımların olduğu bir piyasa haline dönüşmğşkrn, elbette aşağı yönlü hareketler olacaktır, ama bu sefer tökezleceğine inanmıyorum.

Yükseliş devam ediyorken aşağı yönlü bir seyrin de gelebileceği uyarısını çokça yineleyenler olmuştu. Hatta bitcoin'e hiç de şans tanımayan analistler yeni analizlerde bulunmaya başlamışlardı. Bitcoin için çok çok uzun zamandan beri yapılan olumlu veya olumsuz analizlere rağmen, bitcoin kendi gemisini yürütüyor gibi görünüyor. Dalgalanmalar olur, ama kimse gidip yatırım yap diye öneri yapmaz. Çünkü ne olacağını kestirebilmek gerçekten mümkün değil, sadece tahmin yürütülebiliyor. Yatırım tavsiyesi değildir.
Tahminler de bitcoin için zor artık. Çünkü bundan sonra yeni bir yol haritası çizdi ve o haritayı henüz göremiyoruz. Bu yüzden dediğin gibi Bitcoin kafasına göre ilerlemeye devam edecek.

Trade yapmak için en uygun zaman aslında suların durulduğu zaman bence. Gün içinde 300-500 dolarlık iniş çıkışlar yaşanıyor. Yukarı doğru yeni bir harekete başlamadan önce değerlendirilebilir.
Kısa vadeli trade yapmak için çok uygun evet. Bunun için kullanılacak olan da küçük zaman dilimleridir. 1, 3, 5 dakikalık grafiklerin komplike hareketlerini takip ederek gün içinde onlarca alış veriş yapılabilir.

Şu piyasa şartlarında yukarı yönlü hareket devam edecektir bence. YTD.

Bu kadar büyük alımların ve uzun vadeli yatırımların olduğu bir piyasa haline dönüşmğşkrn, elbette aşağı yönlü hareketler olacaktır, ama bu sefer tökezleceğine inanmıyorum.
Sen de benim gibi hep olumlu bakıyorsun piyasaya. Bir gün olur da çökerse forumdakiler çok pis güler bize haberin olsun. 🙂)

Sen de benim gibi hep olumlu bakıyorsun piyasaya. Bir gün olur da çökerse forumdakiler çok pis güler bize haberin olsun. 🙂)
Kim güler kim gülmez diye değil, bana neyin şuan kazandırdığına bakıyorum hocam. Ve daha önce de değindiğim gibi; kripto para yatırımlarımın tamamı eşimin haberi olmayan, başka kazançlarım dan yönlendirdiği paralar. O yüzden hepsini kaybetsem bile sıkıntı yok. 🙂

Kim güler kim gülmez diye değil, bana neyin şuan kazandırdığına bakıyorum hocam. Ve daha önce de değindiğim gibi; kripto para yatırımlarımın tamamı eşimin haberi olmayan, başka kazançlarım dan yönlendirdiği paralar. O yüzden hepsini kaybetsem bile sıkıntı yok. 🙂

Stratejik düşünmüşsün hocam. Her şey gönlünce olsun. 🙂

Peki sence şimdi sırada ne var Bitcoin için? İzlenimlerine göre konuş. Tahminin ağırlıklı olarak ne yönde ve hangi fiyatlar? Tahminin tersi yönde ilerlerse hangi fiyatlar?

Stratejik düşünmüşsün hocam. Her şey gönlünce olsun. 🙂

Peki sence şimdi sırada ne var Bitcoin için? İzlenimlerine göre konuş. Tahminin ağırlıklı olarak ne yönde ve hangi fiyatlar? Tahminin tersi yönde ilerlerse hangi fiyatlar?
İlk olarak aşağı yönlülerle başlayayım; kısa vadede 20 bin doların altına inmesini beklemiyorum. Uzun vadede gelişmelerin ışığında çok ciddi düşüşler olabilir yani bahsettiğim 100 dolar bile olabilir. Ama bu durum tamamen yasaklama vs. Tarzında durumlar için geçerli. Bunun haricinde azıcık 20 binin altına sarkar geri toparlar en fazla.

Yukarı yönlü tahminlerim öncelikle kısa vadede 30 bin doları göreceğini düşünüyorum. Daha sonrasında şuan bulunduğu seviyelere bir çekiliş ve tekrar bir basamak 35 - 40 bin. Hareketlerinin bu yönde olacağını düşünüyorum. Yani destek ala ala basamak basamak yükselişini sürdürecek. Tahminim gelecek senenin ortalarında 100 bin dolar. Belki uçuk bir tahmin gibi gelebilir ama artık bitcoin eski bitcoin değil. Hareketleri de şişirme değil.

Son olarak kısa ve uzun vadede bitcoini en çok etkileyecek şeyin ülkelerin tutumundan çok Facebook un kripto parası olacağını düşünüyorum.

Forum istatistikleri

Konular
13.636
Kullanıcılar
6.887
Son üye
Ayvaz7474
Geri