Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Bitcoini en çok hangi nesil kullanıyor?

Veri Analizi Nedir? Nasıl Yapılır? | IIENSTITU

Arkadaşlar internette dolaşırken coin.dance nin yapmış olduğu bir çalışmayı gördüm ve bitcoin kullanımının yaşlara göre oranını veren güzel bir çalışma yapmışlar, ben de sizle paylaşmak ve kendimce yorumlamak istedim elimden geldiğince.

Bitcoini biliyorsunuz ki 12 yıldır bizimle beraber ve bitcoin ile özdeşleşen cümle ise ''geleceğin para birimi''

Peki gerçekten geleceğin para birimi olabilecek mi? Bunun en destekleyici bulgusu şuanki gençliğin bu parayı kabul etmesi ve kullanması olur ki o zaman geleceğin para birimi diyebiliriz.

Yapılan bu çalışmada ise bitcoinin geleceğini destekler nitelikte sonuçlar çıktı. Yapılan çalışmaya göre sırasıyla bitcoinin kullanım oranları paylaşıyım sizlere, bakalım hangi yaş grubu bitcoin kullanımında bayrağı taşıyor?

18- 24 yaş: %16.6
25- 34 yaş: %41.3
35- 44 yaş: %20.1
45- 54 yaş: %10.1
55- 64 yaş: %6.5
+65 yaş: %4.4

Coin.dance nin yapmış olduğu çalışmanın sonuçlarında bizi şaşırtacak bişey görülmüyro gibi çünkü beklediğimiz gibi 12 yıllık bir parayı genelde orta yaşlı bir kesim kullanıyor. Genç ve yaşlı kesimin oranına baktığımızda ise gençlerin yaşlılardan fazla kullanması ile gelecek yıllar içinde bitcoinin kullanımının artacağı ve yayğınlaşacağı sonucunu çıkarabiliyoruz.

Yani şimdilik bitcoin destekçilerinin dediği gibi geleceğin parası olmaya aday bir kripto para var elimizde ve çok büyük kanunlar, devletlerin yasaklamaları, hack durumları vs. yaşanma durumu olmadığı sürece bitcoin bu yükselişini sürdüreceğe benziyor.

Bir de benim aklıma takılan +65 yaş oranı oldu. Ben bunu çok daha az beklerdim 😀 65 yaşında adam git torun torba sev ne yapacaksın bitcoin alıp satmayı demek geliyor içinden ama tabi herkesin yatırımı kendine, bize laf demek düşmez 😀

Çalışmada ayrıca birde kadın erkek oranının nasıl olduğu paylaşılmış. Ona da bakmak gerekirse birçoğunuzun tahmin ettiği gibi erkek üstünlüğü var bitcoin kullanımında.

Şu anda kadın oranı yüzde 14, erkek oranı ise yüzde 76 civarında gözüküyor fakat burdan erkeklerin hakimiyeti olduğu bir sonucu çıkarılmamalı çünkü daha öcenki yapılan çalışmalarda bu oran kadınlarda yaklaşık olarak yüzde 5 lerin altındaydı. Yani kadınların bitcoin kullanımında ciddi bir artış var bu durum ilerleyen senelerde aradaki farkı kapatacak gibi duruyor.

Yatırım tavsiyesi değildir.

tüm web siteleri istatistiklerine göre buna bizim sitemizde dahil 25-34 aralığı

Özellikle 64 yaş üstünün Bitcoin alması çok ilginç geldi bana. Bir terslik var bu işin içinde. Beceremezler bu işlemleri. Cep telefonunu zor kullanıyorlar. Bence 18 yaş altı torunlar dedelerinin üzerinden hesap açıyorlardır. Dede şöyle güzel böyle güzel deyip kandırıyorlardır ihtiyarları. 🤣 🤣
Düşünsenize bir, açık kaynak, blok zincir, merkeziyetsizlik, çatal, gel de anlat ihtiyarlara.

Özellikle 64 yaş üstünün Bitcoin alması çok ilginç geldi bana. Bir terslik var bu işin içinde. Beceremezler bu işlemleri. Cep telefonunu zor kullanıyorlar. Bence 18 yaş altı torunlar dedelerinin üzerinden hesap açıyorlardır. Dede şöyle güzel böyle güzel deyip kandırıyorlardır ihtiyarları. 🤣 🤣
Düşünsenize bir, açık kaynak, blok zincir, merkeziyetsizlik, çatal, gel de anlat ihtiyarlara.
aynen hocam bende ona çok şaşırdım 😀

Forum istatistikleri

Konular
13.883
Kullanıcılar
6.960
Son üye
asilzade
Geri