Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Bitcoin'in 40 Bin Dolar Olacağını Tahmin Etmişler

vadeli.webp

Kripto para dünyasının en tanınmış kişilerinden olan Winklevoss ikizlerinin 2013 yılında, BTC'nin bu fiyatalar ulaşacağını söylediğini belirten ikizlerden biri olan Cameron Winklevoss tweet'i konuşuluyor. Uzmancoin sitesi tarafından yabancı kaynaklara dayandırarak servis ettiği habere göre; 2013 yılında Bitcoin 900 dolar olduğu dönemdeki yorumu paylaşan Cameron Winklevoss, fiyat tahminini doğru tutturduğu anlaşılıyor.

Cameron Winklevoss yapmış olduğu paylaşımda şunlara yer verdi:

Bitcoin için küçük bir boğa senaryosu. 40 bin dolar. Ancak uzun vadede çok daha öteye gideceğini düşünüyorum. Muhtemelen herkesin beklediğinden çok daha hızlı olacak.

Cameron Winklevoss yaptığı bu yorumun tarih damgası olarak da o dönemde yapılmış ve bu paylaşımı konu alan haberin linkini yayınladı. Winklevoss ikizlerinin serveti Facebook davasından aldıkları paranın yanı sıra, bu paranın bir bölümünün erken dönemde Bitcoin yatırımı ile değerlendirilmesinden geliyor. İkizlerin en az 120 bin BTC bulunduğu tahmin ediliyor.

Tahmininin sebebini de söyleseymiş keşke. Çıktığı ilk zamanlar biliyor olsaydım tam olarak ne olduğunu, kesinlikle yatırım yapardım ben de. Dijital bir ödeme sistemini ne zamandır savunuyorum çünkü. 15-20 yıl öncesinden bahsediyorum. Hatta Çin'de uygulanan (kameralarla takip edip tespit ediyorlar) ödül-ceza sistemini bile zamanında savunmuşluğum var. 😎 O sistemin uygulanabilirliği için bir kredi sistemi hayal etmiştim. Herkesin kimliğinde bulunan bir çip yardımıyla kredisi olacaktı. Para yerine kullanılacaktı. Maaşlar o şekilde ödenecekti vs. Kırmızı ışıkta geçenlere, yere tükürenlere ya da kurallara uymayanlara kredi cezası verilecekti. Toplumu ehlileştirmenin bir yolu diye düşünmüştüm. Tabi anonim olarak geliştirilecek ve yeni bir ekonomi sistemi meydana getirecek kripto tabanlı bir para değildi benim hayalim.

Tahmininin sebebini de söyleseymiş keşke. Çıktığı ilk zamanlar biliyor olsaydım tam olarak ne olduğunu, kesinlikle yatırım yapardım ben de. Dijital bir ödeme sistemini ne zamandır savunuyorum çünkü. 15-20 yıl öncesinden bahsediyorum. Hatta Çin'de uygulanan (kameralarla takip edip tespit ediyorlar) ödül-ceza sistemini bile zamanında savunmuşluğum var. 😎 O sistemin uygulanabilirliği için bir kredi sistemi hayal etmiştim. Herkesin kimliğinde bulunan bir çip yardımıyla kredisi olacaktı. Para yerine kullanılacaktı. Maaşlar o şekilde ödenecekti vs. Kırmızı ışıkta geçenlere, yere tükürenlere ya da kurallara uymayanlara kredi cezası verilecekti. Toplumu ehlileştirmenin bir yolu diye düşünmüştüm. Tabi anonim olarak geliştirilecek ve yeni bir ekonomi sistemi meydana getirecek kripto tabanlı bir para değildi benim hayalim.
Hocam gercekten siz ülkenin ilk kripto para kasiflerinden ve potansiyelini gören kişilerinden olmalisiniz 🙂

Bu bir başarı değil. Bu gün 15 milyon dolar olacak diyen adamı taşıyorlar. Yıllar sonra gerçekleşirse tahmin etmiş, demek yanlış olur.

İzlediğim fantastik ve bilim kurgu filmlerinden etkilenerek düşündüğüm şeylerdi ama mantıklı görünmüştü o zamanlar. Sanırım o zamandan insanları etkilemek için çekiyorlardı o filmleri. Bugünlere hazırlıyorlardı. Bir çeşit algı oluşturma.

Forum istatistikleri

Konular
13.880
Kullanıcılar
6.960
Son üye
asilzade
Geri