Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Bitcoin'in Yükselişinin Arkasından Bakın Kim Çıktı?!

Merhabalar arkadaşlar. Bitcoin (BTC) bilindiği üzere durmaksızın ilerleyişini sürdürüyor. 18 - 20 bin dolarları konuştuğumuz günlerden 40 bin dolarları da sonunda gördük piyasalarda. 50 bin dolar seviyesi için tahminde bulunanlar olduğunda dahi çok değil daha kısa bir süre önce, yok artık kısa zamanda bu kadar artış olması mümkün değil diye düşünüyordum. Artışlar oluyor tabi ama sürekli olarak şaşırtan bir artışın konuşulması şaşkına çevirmiyor değil beni haliyle.

Bu artışları coin piyasası takipçilerinin bazıları bir twite bağlarken, bazıları da farklı yorumlar yapabiliyorlar. Cointelegraph'ın haberi de tam da bu nitelikte fakat haberin içerdiği bilgiler oldukça önemli.

btc-jpg.1901

Bitcoin (BTC) fiyat yükselişinin arkasında ne var?​

Habere göre, Bitcoin (BTC) rallisinin arkasında balinalar var! Material Indicators analistleri, Bitcoin rallisinin arkasındaki asıl faktörün tüm bilinenlerin yanında; aslında balinalar olduğunu tesbit ettiler.

09 Şubat 2021 tarihi itibarıyla 48 bin Amerikan dolarının üzerine yükseliş sergileyen (Yazımızın yazıldığı şu an itibarıyla, 1 Bitcoin = 43.899 Amerikan doları) Bitcoin (BTC) fiyatı, o andan beri belirli düzeltmeler yaşıyor. (Coin piyasasını takip edenler tarafından yapılan yorumlar ışığında söylemek gerekirse Bitcoin'in yeni direnç noktasının 40 bin dolar seviyelerinde kalmasını umuluyor.) Material Indicators analistleri, bu mevcut rallinin arkasındaki asıl sebebin balinalar olduğunu tesbit ettiler.

Oluşan bu durum, genel olarak yükselişe işaret etmekte olan bir gösterge olarak kabul görüyor. Detaya inecek olursak, bireysel kullanıcılar, yatırımcılar mevcut tablo ışığında piyasaya akın ettiklerinde; hem spot, hem de türev piyasaları oldukça fazla kalabalık bir hal aldığından ötürü Bitcoin (BTC) fiyatının zirve yapma olasılığı bir hayli artıyor.

Bitcoin fiyatının artmasının asıl sebebi gerçekten de balinalar mı?​

Oldukça büyük bu balinalar, geride bıraktığımız zaman diliminde, 33 bin Amerikan doları ile 40 bin Amerikan doları arasında hayli yüklü bir miktarda Bitcoin (BTC) satışı yaptılar.

Büyük kripto para borsalarında, buna Binance de dahil olmak üzere; 1 milyon dolar ile 10 milyon dolar rakamları arasında seyreden emirler büyük derecede artış sergiledi.

Bitcoin'in (BTC) fiyatı 40 bin doları gördükten hemen sonra bir düzeltme yaşayarak 33 bin dolarda toparlanma yaşadığında ise yeniden alım yapmayı isteyen balinaların talebi artış gösterdi. Standart al-sat işlemi gibi görünen bu hamleler, söz konusu balinalar olunca oldukça büyük rakamların konuşulmasına sebep oluyor.

Material Scientist analistleri, Bitcoin (BTC) balinalarının işlem hacimlerinin olağan dışı yüksek oranlara ulaştığını ve de son bir gün içerisinde 150 milyon dolar seviyelerinde ölçüldüğünü belirttiler.

Ayrıca analistlerin paylaştığı bir grafikte ise Bitcoin balinaların, Tesla'nın 1 buçuk milyar dolarlık Bitcoin alımı yapmasının ardından Bitcoin birikimlerini sürekli şekilde artırmakta olduklarını gösteriyordu.

Analistler ayrıca şunları belirttiler:
“Bu yükselişin ardında hala balinalar var. Mavi olan neden yüksek diye sorabilirsiniz. Çünkü balinaların işlem hacmi olağandışı yüksek (son 24 saat içerisinde 150 milyon dolar)! Normalde toplam hacim deltası (CVD) göstergesinin yalnızca küçük bir kısmını oluşturuyorlar, fakat bu kez çoğunluktalar. Yani 50 bin dolara yükselişin ardında neredeyse tamamen balinalar vardı!”

Yazıda geçen tüm bilgiler internet ortamındaki coin bültenlerinden, coin haberlerinden, analizlerden ve yorumlardan derlenerek hazırlanmıştır. Yazımız, kesinlikle ve kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Bu yükseliş daha ne kadar sürer bilmiyorum. Şimdilik bu tarz haberleri takip ederek az çok tahminlerim oluyor. Fakat uzun vadede çok değişken bir piyasa görüyorum. Yatırım tavsiyesi değildir.

Tesla'nın ardından Apple'ın da BTC yatırımı yapabileceğini okudum. Hatta bugün, daha başka şirketlerin de BTC'ye yönelebileceği belirtiliyordu. Bunlar gerçekleşirse uçuk rakamlar çıkabilir ortaya. Tabi, belli bir stratejiyle gireceklerdir piyasaya. Pat diye, yüklü alımlar yaparlar mı bilemem hepsi birden.

Tesla'nın ardından Apple'ın da BTC yatırımı yapabileceğini okudum. Hatta bugün, daha başka şirketlerin de BTC'ye yönelebileceği belirtiliyordu. Bunlar gerçekleşirse uçuk rakamlar çıkabilir ortaya. Tabi, belli bir stratejiyle gireceklerdir piyasaya. Pat diye, yüklü alımlar yaparlar mı bilemem hepsi birden.
Oldu ki düşer diyerek uzun süredir sadece piyasaları izliyordum. Uzun süredir internete de pek giremedim. Bu sürede baya bir yükseliş trendi yakaladı bitcoin. Sonrası tabii ki ne olur bilemiyorum. Yatırım tavsiyesi değildir.

Forum istatistikleri

Konular
13.927
Kullanıcılar
6.969
Son üye
edjams
Geri