Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Blockchain İle Çevre ve Doğal Kaynakların Korunması ve Takibi

chain-gaf03eb184_640.webp

Blockchain İle Çevre ve Doğal Kaynakların Korunması ve Takibi
Doğal kaynakların kaynakların nereden geldiği, nasıl işlendiği ve nereye gittiği gibi bilgileri kaydedebilir. Bu, kaynakların etkin kullanımı ve sahte ürünleri azalması demek.

Çevresel verileri toplayan ve bunları paylaşan sensörler ile gerçek zamanlı olarak çevresel verileri kaydedilir ve çevresel kirliliğin önlenmesi sağlanır.

Enerji üreticileri ve tüketicileri arasındaki ticaret etkinleşir. Birçok fotovoltaik paneli sahibi, ürettikleri enerjiyi blockchain aracılığıyla diğer kullanıcılarla satar.

Organik tarım ürünlerini doğrulamak için kullanılabilir. Bu, tüketicilerin organik ürünleri alırken güven duymasına yol açar.

Su kaynaklarının kullanımını izlenebilir ve paylaşımı daha etkin olur. Böylece su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımını sağlanır.

Karbon ticareti işlemlerini daha güvenli, hızlı ve doğrulanabilir hale getirebilir. Birçok ülke, karbon salınım azaltma projelerine yatırım yaparak karbon kredileri satın alabilir.

Çevresel etki değerlendirmelerinin doğrulanması ve paylaşılması için kullanılabilir. Bir proje yürüten bir şirket, çevresel etki değerlendirmesini blockchain aracılığıyla paylaşabilir ve blockchain bu değerlendirmelerin gerçekliğini doğrulamak için kullanılabilir.

Çevresel yönetim sistemlerinin yürütülmesini daha etkili hale getirebilir. Bir şirket, çevresel yönetim sistemini blockchain ile uygulayabilir ve böylece sistemin gerçekliği doğrulanabilir.

Çevresel verilerin paylaşımını daha etkili hale getirebilir. Mesela, birçok ülke ve kuruluş, çevresel verilerini blockchain sayesinde paylaşabilir ve bu verilerin gerçekliğini doğrulamak için kullanılabilir.

Blockchain teknolojisi, çevresel sertifikasyon işlemlerini daha hızlı ve güvenli hale getirebilir. Örneğin, ir üretici, ürünlerini blockchain aracılığıyla çevresel sertifikasyon alabilir ve bu sertifikasyonun gerçekliğini doğrulamak için kullanılabilir.

Karbon kredisi ticareti yüksek oranda istismar ediliyor. Hükümetlerin kurumlara sağladığı sınırlı krediler düzensiz bir piyasada alınıp satılıyor. Aynı krediyi 1, 3, 5, belki 10 kere harcıyorlar. Harcandığı gibi yanarak yok olan NFT'ler sayesinde bunun da düzenlemesi basitçe yapılabilir. Global kabul gören bir pazar yeri de kurulabilir karbon kredileri için. CO2 salınımı iklim krizi üzerinde çok büyük bir tehdit.

Bunu da suistimal eden gruplar var. Abartarak üstelik. Karbondioksit emen yapay ağaçlar geliştirdiler. Makina ağaçlar bir nevi. Yakında her yerde haber yapılmaya başlar.
Katılıyorum, kişisel bazda yapılabilecek şeyler çok sınırlı ve muhtemelen neredeyse hiçbir şeyi değiştirmeyecek kadar etkisiz. İklim kriziyle başa çıkmak için sanayinin adım adım evrilmesi gerek.

Sırp jeofizikçi ve gökbilimci Milutin Milankoviç'in Dünya'nın hareketlerindeki değişikliklerin iklim üzerindeki kolektif etkileri
Ben küresel ısınma diye abartılan kavram üzerinden başka hesaplar yaptıklarını söylemeye çalıştım. Milankoviç, iklim biliminin kurucusu ve diyor ki, buzullardaki erimeler yer kürenin döngüsel hareketlerinden kaynaklanıyor. Ayrıca, yaklaşık 35-40 bin yılda bir gerçekleşen manyetik sapmalar da etkili. Zannedildiği gibi, sera gazının bu olayda öyle güçlü bir rolü yok. Kaldı ki, dünyanın bazı yerlerinde ölçüm yapan bilim insanları iddia edildiği gibi bir sıcaklık artışının olmadığını belirtiyor. Bu küresel ısınmacılar her halde fabrika bacalarının üstünde yapıyorlar bu ölçümleri.

Yukarıda bahsettiğim makina ağaçlar da işin ticari kısmıyla çok alakalı. Yeni bir ekonomi modeli gibi düşünebiliriz bunu. İngiltere'de bir prof.'un küresel ısınma ekonomisi başlıklı bir araştırma çalışmasından bahsediyorlardı geçen. İsmini falan da söylediler adamın ama unuttum şimdi.

Forum istatistikleri

Konular
13.640
Kullanıcılar
6.888
Son üye
Malibskrt
Geri