Neler yeni

Blockchain İle Tarım ve Gıda Güvenliği İzleme

business-g3898b2822_640.webp

Blockchain İle Tarım ve Gıda Güvenliği İzleme
Ürünlerin üretim, taşıma ve satış süreçleri izlenebilir. Ürünlerin gerçekte nerede üretildiği, nerede depolandığı ve nerede satıldığı gibi.

Ürünlerin güvenliğini ve sağlıklılığını kontrol etmek kolaylaşır. Geçmişteki hastalıklar, bozukluklar veya kontaminasyonlar gibi.

Tedarik zincirindeki tüm aktörler arasında otantik ve güvenilir bilgi paylaşımını sağlar. Bu, ürünlerin gerçekte nerede üretildiği, nerede depolandığı ve nerede satıldığı gibi bilgileri ile ilgili doğruluk ve doğruluklarını arttırır.

Ürünlerin yeterliliği önemli bilgileri içerebilir. Bir ürünün organik, gluten-free veya vegan olduğu gibi bilgilerin takibi sağlıklı yapılabilir.

Ürünlerin üretim ve depolama sürecinde ölçüm ve izleme yapılabilmektedir. Ürünlerin depolama sıcaklıklarını, nem oranlarını veya diğer önemli ölçümleri izleyebilmektedir.

Tarım ve gıda üretiminin her aşamasını kaydetmek için kullanılabilir. Üretim tarihi, yerleşim yeri, üretim metodları, bitkisel sağlık durumu gibi bilgiler kaydedilerek, ürünlerin nerede, nasıl ve ne zaman üretildiği hakkında detaylı bilgi elde edilebilir.

Tedarik zincirindeki tüm aktörler arasında doğrudan bir iletişim sağlar. Bu sayede, ürünlerin nereden, nasıl ve hangi şartlar altında üretildiği izlenebilir.

Tarım ve gıda ürünlerinde yapılan güvenlik testlerinin sonuçları blockchain'de saklanabilir. Bu sayede, ürünlerin ne zaman ve hangi laboratuvarlarda test edildiği, test sonuçlarının ne olduğu gibi bilgiler izlenebilir.

Ürünlerin sertifikasyon sürecini daha etkili hale getirebilir. Organik, ekolojik, fair trade gibi sertifikasyonlar blockchain'de saklanabilir ve ürünlerin gerçekten neye uygun olduğu doğrulanabilir.

Gıda sağlığı ile ilgili bilgiler, ürünlerin hangi besin öğelerini içerdiği, hangi alerjik maddeleri içermediği gibi bilgiler blockchain tabanlı bir sistemde saklanarak, tüketicilerin bu bilgilere kolayca erişebilmesi sağlanabilir.

Geleceğin mesleği toprak ve tarım olacak. Bu nedenle blockchain kesinlikle bu noktalarda da en iyi seçenek olacaktır

Bu iki sektör için de IoT ve oracle teknolojileri hayati önem taşıyor. IoT sensörleri sayesinde herhangi bir mamülün hangi tarihte hangi koşullarda üretildiğini bilmek mümkün. Bu veriler de oracle'lar aracılığıyla merkeziyetsiz şekilde blok zincirine aktarılıyor. Markete girip reyondaki bir karpuzun oraya gelene kadar hangi koşullardan geçtiğini görmek için bir QR kodu okutmak yetecek yakında.

Forum istatistikleri

Konular
13.695
Kullanıcılar
6.897
Son üye
Ali4533
Geri