Komponent
Leader
- BNB
- 0,00018000
Kuantum Bilgi İşlem Tehditleri
Kuantum bilgi işlem, geleneksel şifreleme yöntemlerini aşma potansiyeline sahiptir ve blok zinciri ağlarını savunmasız hale getirir. Büyük miktarda veriyi hızlı bir şekilde işleme yeteneği ile kuantum bilgisayarlar, karmaşık kriptografik sorunları geleneksel bilgisayarlardan çok daha hızlı çözebilir. Bu, blok zinciri ağlarını koruyan şifreleme kodlarını kırmalarını mümkün kılar.
Kötü Amaçlı Madencilik
Blok zinciri ağları, "madencilik" adı verilen bir konsensüs mekanizmasıyla çalışır. Kötü amaçlı bir madencilik saldırısında, bir grup madenci, ağın hesaplama gücünün %50'sinden fazlasının kontrolünü ele geçirebilir ve bu onlara işlemleri manipüle etme, tokenleri iki kez harcama ve daha fazlasını yapma yeteneği verir. Bu tür bir saldırı %51 saldırısı olarak bilinir ve tüm ağ için ciddi sonuçlar doğurabilir.
Sybil Saldırısı
Sybil saldırısı, bir saldırganın ağın büyük bir bölümü üzerinde kontrol elde etmek için birden çok sahte kimlik oluşturmasıdır. Bu onlara fikir birliği mekanizmasını manipüle etme yeteneği vererek kötü niyetli davranışlara yol açar. Bir Sybil saldırısının etkisi, işlemlerin sansürlenmesinden ağın kendisinin kontrolüne kadar değişebilir.
Hileli Düğümler
Hileli düğümler, saldırıya uğramış veya ele geçirilmiş düğümlerdir ve saldırganlara ağı manipüle etme veya ağda casusluk yapma yeteneği verir. Bu düğümler uzun süre tespit edilemeyebilir, bu da saldırının tespit edilmesini ve önlenmesini zorlaştırır.