Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

BTC Fiyatı Altlara Nasıl Etki Ediyor?

EfeKaan

Speculator
Merhabalar, her zaman olmasa da BTC arttığı zaman altlar artıyor düştüğü zaman da düşüyor, peki bu nasıl gerçekleşiyor?

Sistemsel bir şekilde mi yani ALTXX/BTC paritesinden kaynaklı mı yoksa insanlar BTC düşünce altların da düşeceğini sanıp parasını nakite geçirmesinden kaynaklı mı etkileniyor? Veya başka bir sebep varsa nedir?

Kısacası psikolojik olarak mı sistematik olarak mı etki ediyor?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Piyasanın %50'inden fazlasını domine ediyor. Bitcoin düştüğü zaman insanlar tüm piyasanın değer kaybı yaşayacağını düşündüğü için ellerindeki varlıkları satmaya başlıyorlar. geçmiş dönemlerden kalma bir etki. Değişecektir ama ne zaman kim bilir!

Bencede piskolojik hocam. Hayatı boyunca hiç kripto para alışverişi yapmayan ve bu işlerle ilgilenmeyen insanlar bile Bitcoin in ne olduğunu biliyor. Yani halkın üzerinde büyük etkisi var. Bu aralar yüksek yoğunlukla takip etmeme rağmen piskolojik olarak bende acaba ? diye kendime soruyorum.

Btc anne ördek gibi nereye giderse altları da arkasından götürüyor merkeziyetiz olup olmaması hiç önemli değil. Psikolojik mi derdin dominans etkisimi bilemedim ama benim düşüncem ikisinin de etkisi var sürü psikolojisi çoğunluk btc de olduğundan altlarda onun peşine takılıyor

Bir anda düşerse altları da patlatır. Yatay seyir halindeyken 2-3 günlük düşüş trendine girişte altları yukarı hareketlendirebilir. Yine yatay seyrederken küçük yükseliş trendine girerse altlar yine yukarı hareketlenir. Altlarda da demirbaş kripto paralar, iyi projeli kripto paralar ve AMM diye adlandırılan dex tokenları sıra sıra hareket ederler. Tabi bunların hepsi varsayım, tam tersinin olmasını da bekleyebiliriz. Ytd.

Forum istatistikleri

Konular
13.877
Kullanıcılar
6.960
Son üye
asilzade
Geri