- BNB
- 0,00042105
Btc Turk kurucusu Kerem Tibuk dün akşam yaşanan twitterda yaşanan #BtcTurkYasaklansın etiketi sonrasında kendi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Açıklamalara geçmeden önce dünyanın önde gelen borsalarından birisi olduğu id*da* eden bir yöneticinin sosyal medyadan yaptığı açıklamaların ardından kendisi ve şirketi ile ilgili paylaşım yapanlara verdiği cevaplar oldukça ilginç ve seviyesini kaybetmiş olarak görüyorum ve ünlü bir atasözü ekliyorum ateş olmayan yerden duman çıkmaz mış.
Yapılan açıklamalara gelince.
Bu Twitte de söylediği gibi sebeplerini yazıyor. Ancak sebepler ne kadar doğru orası tartışılır.
Bu açıklama yapılırken bir dakika bile düşünmedimi acaba bir kaç hafta önce yaşanan neredeyse bir gün süren erişim problemini ve daha önce çalınan üyelere ait bilgileri.
İşte bu açıklama doğru cünkü yatırımcı toplamak yerine kaybedecekler ve hiç bir yeni coini listeleyemeyecekler tabi birde istediklerinde sistemi kapatamayacaklar.
Bu kadar hataya karşı Binance tr ye kesilen cezanın kaç kaçı size kesildi.
Yapılan açıklamalara gelince.
1. Yine birileri deli saçması bir belgeyi paylaşarak BtcTurk'ün, rakip yabancı borsaların yasaklanması için lobi yaptığı yalanını tekrar piyasaya sürmüşler. Bu iddia baştan aşağı yalan, hatta tam tersi geçerli ama ben bunu söylemekle yetinmeyeceğim ve sebeplerini de paylaşacağım.
Bu Twitte de söylediği gibi sebeplerini yazıyor. Ancak sebepler ne kadar doğru orası tartışılır.
2. Sebep 1.
BtcTurk dünyanın en başarılı, en karlı ve en hızlı büyüyen kripto alım satım platformlarından biri. Türkiyenin de piyasa değeri olarak en değerli şirketlerinden biri. Hem de bu kadar rekabetçi bir piyasada. Kısaca böyle bir şeye ihtiyacı yok.
Bu açıklama yapılırken bir dakika bile düşünmedimi acaba bir kaç hafta önce yaşanan neredeyse bir gün süren erişim problemini ve daha önce çalınan üyelere ait bilgileri.
Sebep 2.
Paylaşılan taslak BtcTurk dahil tüm yerli kripto alım satım platformlarının sonunu getirecek deli saçması bir taslak. Bitcoini Türkiye ile tanıştıran bir firmanın bunu bilemeyecek olduğunun düşünüyorsanız zeka sorununuzu var demektir.
İşte bu açıklama doğru cünkü yatırımcı toplamak yerine kaybedecekler ve hiç bir yeni coini listeleyemeyecekler tabi birde istediklerinde sistemi kapatamayacaklar.
3. Sebep 3.
Ben, şahsen, hayatımda devlet sayesinde, devletin imkanlarını kullanarak veya devleti rekabeti engelleyen bir araç olarak kullanarak para kazanmadım, kazanmayı da para çalmakla eşdeğer görürüm. Yeterince param var, fazlasına ihtiyacım yok.
Bu kadar hataya karşı Binance tr ye kesilen cezanın kaç kaçı size kesildi.