Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

BTCUSD Grafik Analizi, AL-SAT Sinyalleri 24.04.2021

Teknik Analiz

Influencer
Süper Moderatör
Merhaba arkdaşlar. Bitcoin girdiği günlük düzeltmede aşağı yönlü hareketlere devam ediyor. Düşüşlerin sürdüğü bu dönemde çok dikkatli olmak gerekiyor. Yükseliş trendinde kazanmak veya sermayeyi korumak çok kolayken düşüş trendinde bu çok zor oluyor. Tecrübesiz yatırımcı içinse imkansız. Bu yüzden düşüşlerin olduğu dönemlerde hiç işle yapmadan sabırla beklemek daha mantıklı oluyor. Öyle değil mi? Boş ver o zaman, grafiklere geçelim!

BTCUSD SAATLİK GRAFİKTE SAT SİNYALİ
IMG_20210424_151410_439.jpg

Saatlik grafikte Bitcoin için halen zor durumlar devam ediyor. Düşüş trendinde asıl zorluğu ve sıkıntıyı saatlik grafik yaşıyor. Bir türlü yukarı karar veremiyor. Uzun uğraşlar sonunda yukarı yöneldiğinde ise ya hemen ya da birkaç saat sonra tekrar trend dönüşümün giriyor. Hal böyle olunca fiytların yatay seyrettiği o sıkıcı süreç başlamış oluyor.

Bitcoin'de bu durumun çok az farklı bir versiyonu var. Bahsettiğim olay CHZ'in geçen haftaki durumuyla yakından ilgili. O günlerde CHZ daracık bir kanalda yaklaşık 29 gün yatay seyretti. Şu an Bitcoin de ise yatay kanal çok da geniş değil. Geniş olmamakla beraber kanalda açılış ve kapanışlarda daralma da olmuyor.

Kanal aralığı olduğu gibi bir sonraki trende devrediliyor ve bu kez yatay-düşüş daha dik bir hal alıyor. Bu durum saatlik grafiğin destekleri aşağı yönlü kırma konusunda güçlü ve kararlı davrandığı anlamına geliyor. Bu güçle de yatay seyirde çabuk kurtulup aşağıya ciddi bir kalıcı olmak isteği ile yöneliyor. Tıpkı 58354$-52640$ ile 52640$-48216$ kanallarında olduğu gibi. Hatta yukarıya 61778$ ile 58354$ kanal aralığını da ekleyebiliriz.

Aslında bunlara burada boşuna vçyer veriyorum; çünkü görsel olarak karşınızda durmadığı için kanalları hayal etmek zor oluyor. Bu yüzden de anlaşılmaz gibi görünüyor. Neyse madem sizde grafik yok; o halde ben devam edeyim.

BTCUSD 4 SAATLİK GRAFİKTE SAT SİNYALİ
IMG_20210424_151641_144.jpg

Bitcoin 4 saatlik grafiğinde SAT pozisyonu başlayalı 8 gün oldu. Bazen bu saatlik, 4 saatlik veya günlük diye tabirlerimi yanlış anlayanlar oluyor. Kısa bir açıklama yapayım en iyisi.

4 saatlik grafik dediğimde

BTCUSD GÜNLÜK GRAFİKTE SAT SİNYALİ
IMG_20210424_151714_584.jpg

Günlük grafikte değişen tek şey yeni aşağı yönlü günlük mumun açılması. Başka değişen bir şey yok. Hafif yukarı yönelmelerden başka olumlu gelişen bir olay da yok. Şimdilik durum normal seyrinde ilerliyor. Her şey düşüşün veya aşığılarda kalıcılığın devam edeceğini gösteriyor. İzlemedeyiz.

Yukarı hareket edebilmesi için 58354$ seviyesine tekrar ulaşması şart. Sonrasında 60433$, 61778$ ve 64895$ seviyeleri ancak söz konusu olabilir; fakat bunlar için 52640$ seviyesinin üzerine çıkması gerekli. Günlük grafiğin AL pozisyonuna geçmesi içinse 56225$ seviyesinin üzeri lazım.

Aşağıda ise 48216$, 462194$, 43021$, 42000$ seviyeleri sırada bekliyor. Daha aşağısı da var; ama insanları paniklemeye gerek yok. Bu yüzden şimdilik bu rakamları telaffuz etmek yeterli. Düşüşler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.

Kolay gelsin.

Analizlerim hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir, genel durumu belirlemek içindir. Bu analizler al/sat yapmaya uygun değildir. Bu analizlere dayanarak yapılan alım veya satımlardan doğacak zararlardan yatırımcı sorumludur.

Scolastic RSİ bu konuda daha yardımcı bi idikatör diyebilirim ama %100 başarılı değildir (yatırım tavsiyesi değildir)

Yeni haftaya yeşil bir haftalık mum ile başlamak istiyorsa 53 binin üzerinde açılış yapması şart hocam. Yoksa sıkıntı devam eder. Yatırım tavsiyesi değildir.
En çok korktuğum haftalık mum, aşağı yön vermiş, bu haftaki mum çok önemli o konu hakkında ne dersin hocam. @sahinadm

Bitcoin 4 saatlik grafiğinde SAT pozisyonu başlayalı 8 gün oldu. Bazen bu saatlik, 4 saatlik veya günlük diye tabirlerimi yanlış anlayanlar oluyor. Kısa bir açıklama yapayım en iyisi.
Hocam tam buradan sonrası kesilmiş gibi ben de tam olarak nasıl yorumlarım hatalar yapıyorum. Saatlik grafikler anlık al satlar mı oluyor bilemiyorum. Genel ortalamasına bakıyorum genelde en düzü 🙂

Hocam tam buradan sonrası kesilmiş gibi ben de tam olarak nasıl yorumlarım hatalar yapıyorum. Saatlik grafikler anlık al satlar mı oluyor bilemiyorum. Genel ortalamasına bakıyorum genelde en düzü 🙂
Ortalamaya bakmak kolay çözüm oluyor ama bazı yerlerde hataya sebep oluyor. Süre farklı önemli hocam. Saatlik grafikte bir trend, 1 gün sürebilir. 4 saatlik grafikte trend birkaç gün veya birkaç hafta sürebilir. Günlük grafikte trend haftalar veya aylar sürebilir. Haftalık ve aylık grafikte trend aylar hatta yıllar sürebilir. Bu yüzden Hesaplamayi, yatırım süresini ve stratejiyi iyi ayarlamak lazım.

Forum istatistikleri

Konular
13.642
Kullanıcılar
6.888
Son üye
Malibskrt
Geri