Bonarous
Influencer
- BNB
- 0,00085500
Binance Earnings'in bildiğiniz gibi Esnek Vadeler, Launchpool ve BNB Kasası olarak üç tane Esnek Vadeleri; Sabit Birikimler, Staking, Etkinlikler ve ETH 2.0 Staking olarak dört tane Sabit Vadeleri; DeFi Staking, İkili Yatırım ve Liquid Swap olmak üzere 3 tane de Yüksek Riskli Ürünleri bulunmakta.
Bugün (veya dün) PoS Kilitli Staking'de CELR (Celer Network) de listelenmeye başladı. Kampanyalı olarak düşünülebilecek ilk faiz yüzdelerinde ise 15 günlük kilitli staking karşılığı yıllık %37,49 faiz imkanı verildi.
Celer Network daha önce 2019'da Binance Launchpad'de ICO olarak satışa sunulmuştu. Şu anda Launchpad'de SafePal DeFi projesi bulunuyor ve BNB ile satın alma imkanı sunuluyor. 19 Mart 2019'da $ 0,0067'den satışa sunulan Celer Network'ün şu anki fiyatı ise $ 0,01057.
Celer Network nedir?
Kriptokoin.com'dan şöyle bir alıntı yapıyorum:
Celer Network (CELR) Nedir?
Celer Network’e kısaca; sadece ödeme işlemleri için değil, aynı zamanda genelleştirilmiş zincir dışı akıllı sözleşme için hızlı, kolay ve güvenli zincir dışı işlemlere olanak veren bir veri bağlantısı katmanı (2. katman) ölçeklendirme platformu diyebiliriz. Celer’in misyonu en gelişmiş 2. katman ölçeklendirme teknolojisi ile güçlendirilmiş bir deneyim sunarak blokzincir için kitlesel bir benimseme sağlamak.
Celer Kullanıcılara Neler Sunuyor?
Gelişmiş bir zincir dışı işletim ağınca desteklenen Celer, blokzincirdeki yavaş dApp’leri 10.000 kat daha hızlı bir kullanıcı deneyimine kavuşturur. Bu sayede kullanıcılar dApp’lerde anlık ödemeler yaparken herhangi bir gecikme olmaksızın borsalarda işlem yapmak ve milisaniyelik gecikmelerle oyun oynamak gibi çeşitli işlemler gerçekleştirebilir.
Anında ödemelerden çeşitli oyunlara ve iddia pazarlarına kadar birçok şeyi destekleyen Celer’e, kullanıcıların çeşitli uygulamaları bulabilecekleri eğlenceli ve etkileşimli bir merkeziyetsiz dünyaya açılan kapı demek mümkün. Yeni uygulamalar düzenli olarak topluluk tarafından geliştirilmekte ve platformun bünyesine eklenmekte.
Celer Geliştiricilere Neler Sunuyor?
Celer’in yazılım geliştirme kiti (SDK) tüm platformlarda (iOS, Android, Web) kullanılabiliyor. Blokzincir platformu için yeni bir akıllı kontrat dili öğrenmenize gerek kalmazken, dApp’leri Celer tarafından desteklenen yüksek etkileşimli bir dAPP’e dönüştürmek için harcamanız gereken çaba minimum düzeyde kalıyor. Ayrıca kullanıcı deneyimini büyük ölçüde geliştiren Celer, blokzincir uygulamaları için takılmaları azaltıyor, böylece merkeziyetsiz uygulamaların kitlesel benimsenmesi hızlanıyor.
Peki neden bu konuyu açtım?
Binance staking sistemlerine eklendikten sonra 1INCH, SushiSwap ve Contentos'un yükselişlerine şahit olabildim. Contentos'un henüz zirvesini görmediğini düşünüyorum. CELR'ın burada listelenmesi demek kısa - orta vadede fiyatının artması demek.
Ne kadar kazandırır?
15 günlük kilitlemede %37,49 yıllık faiz oranı, 30 günlükte %12,45 , 60 günlükte %14,46 , 90 günlükte ise %18,57.
Daha az gün kilitleyerek daha yüksek faiz oranı almak tabi ki en mantıklısı. Stakinge minimum 1000 CELR yani $11,04 değerinde CELR ile katılınıyor.
Hesaplama yapmaya üşenirseniz minimum tutarda CELR stake ettiğinizde 15 gün sonunda 15,406 CELR kazanmış oluyorsunuz. Yani aslında 15 gün sonunda %1,5406 kar elde etmiş oluyorsunuz. Ama asıl olay burada değil, dediğim gibi burada yer alan ve yüksek faiz yüzdesine sahip olan coinlerin mutlaka değer kazancı yaşıyor olması. 🙂
Benim yatırıma ayıracak nakit param yok, hepsini 7 gün önce %54,49'dan IOST kilitlemeye harcadım. Ama ürün bitmeden yakalayabilirsem CELR da deneyeceğim.
Unutmadan, feragatname:
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlerime dayanmaktadır. Hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir. Bu analizlere dayanarak yapılan alım veya satımlardan doğacak zararlardan yatırımcı sorumludur.
Herkese iyi akşamlar.