KriptoLuis
Master
- BNB
- 0,00065250
Charlie Munger ve Bitcoin Görüşleri
Munger, Amerikalı bir iş adamı, yatırımcı ve Berkshire Hathaway şirketinin başkan yardımcısıdır. Ayrıca Warren Buffett'in en yakın iş ortaklarından biridir ve Berkshire Hathaway'in yatırım kararlarını birlikte alırlar. Yatırım alanında kendisi için birçok hayran kazanmıştır ve Buffett ile yakın iş ortaklığı sayesinde yatırım dünyasında büyük bir etkiye sahiptir.
1 Ocak 1924 tarihinde doğdu, yani 99 yaşındadır. iş kariyerine avukat olarak başladı ve daha sonra yatırım dünyasına girdi. 1962 yılında, bir yatırım şirketi olan Wesco Financial Corporation'ı kurdu ve bu şirketi uzun yıllar boyunca yönetti.
Yatırım alanında uzun yıllar boyunca faaliyet göstermiştir ve birçok şirkette yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Bunlar arasında Costco Wholesale, Inc., The Daily Journal Corporation, ve BYD Company Limited gibi şirketler yer alıyor.
Bitcoin ve diğer kripto para birimleri hakkında oldukça eleştirel bir tutum sergilemiştir. Bitcoin'in "mantıksız spekülasyon" olduğunu ve "çok fazla insanın para kaybedeceğini" düşündüğünü açıkça dile getirmiştir. Ayrıca Bitcoin'in kara para aklama ve diğer yasa dışı faaliyetler için kullanılabileceğine de dikkat çekmiştir.
Munger, Bitcoin ve kripto para birimlerinin arkasında herhangi bir gerçek varlığın olmamasını eleştirenler arasında yer alıyor. Ona göre, Bitcoin'in değeri sadece insanların ona olan inancına dayanıyor ve bu nedenle istikrarsız bir varlık.
Munger ayrıca, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin finansal sistemi çökerteceğini ve dünya ekonomisini olumsuz etkileyeceğini düşünenler arasındadır. Ona göre, kripto para birimleri devletlerin kontrolü altında değil ve bu nedenle finansal istikrarı tehlikeye atabilirler.
Sonuç olarak, kripto varlıklar hakkında oldukça eleştirel bir tutum sergiliyor ve bu varlıkların finansal istikrarı tehlikeye atabileceğini düşünüyor.
Yatırım tavsiyesi değildir.