Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Çin aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Salgın ve bunlara karşı bulunan aşılar.

Öncelikle ülkemizde ilk başta kullanılacağı bildirilen, Çin aşısı olarak bildiğimiz aşı hakkında ne düşünüyorsunuz ? Güvenirliği ile ilgili düşünceleriniz nelerdir ? Yaptırılması zorunlu olmasa da siz veya aileniz bu aşıyı yaptırmayı düşünüyor musunuz ?

Kendi düşüncemi paylaşarak devam etmek istiyorum. Ben ve ailem son aşı grubunda gözüküyoruz ve belirtilen aşı takvimi geldiğinde kesinlikle bu aşıyı yaptıracağız.

Konu hakkında siyasi bir tartışmaya gidecek yorumlardan uzak kalarak, bu aşı hakkındaki düşünceleriniz nedir ?

Duyduğuma göre dünyada bu aşıyı alan tek ülke biziz (yanlış biliyor olabilirim), Brezilya da alacakken vazgeçmiş sanırım. Biontech / Pfizer aşısını olanlarda yüz felci ve HIV + etkisi gözlenmiş. Bu aşının da benzer veya farklı illa ki yan etkileri olacaktır. Sağlık alanında olmadığım için net bir yorum yapmak yerine temennide bulunmak istiyorum. Umarım Mart ayına kalmadan aşılanma başlar ve en azından vücuda 6 ay antikor sağlar. Virüsü bitirmese de yayılımını minimum düzeye indirebilir.

Şahsi olarak ilk aylarda aşı olmayı düşünmüyorum. Aşıya güvendiğimden veya güvenmediğimden değil, önce annemin, babamın ve yüksek yaş grubunun aşı olmasını daha doğru bulduğumdan.

Konu siyasi bir konu olunca ne diyeceğimi bilemedim.
Aslında iç siyasetten daha çok dünyadaki mevcut siyasi konjonktürle ilgili bir durum. İçerideki siyasi gelişmeler dışarıdakinin yansıması.
Siyasi kısmına sadece bu kadarcık değinmek kafi sanırım.
İşin sağlıkla ilgili kısmı hakkında ise, aşıyı yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsızım.
Pandemiden dolayı sadece evden çalışıyorum ve genelde yürüyüş yapmak için dışarı çıkıyorum. İnsanlara pek fazla yanaşmıyorum. Markete insanların çok olmayacağı zamanlarda gidiyorum ve hiç bir yere dokunmamaya çalışıyorum.
O yüzden, şimdilik gelişmeleri izlemekle yetinmeyi düşünüyorum.

@Bonarous
Hocam aşı takvimi belli, bir değişiklik olduğunu da okumadım.
Aşı takviminde hangi meslek üyelerinin, hangi yaş gruplarının, hangi yaş grubunda olup farklı rahatsızları olanların vs. diye uzayan belirlenmiş bir çok kritere göre hangi aşı grubunda oldukları belli. Sanırım bu bilgilere E-Devlet uygulaması üzerinden de ulaşılabiliyor.

Öncelikle aşı geldiğimde bir sağlık personeli olarak vurulacağım.

Toplumların aşıya olan direnci ve bana çip takacaklar mantığıyla yaklaşan kesim malumunuz. Çip takılmak istense yurtdışı kaynaklı tükettiğimiz o kadar çok şey var ki. Gelelim aşının etkinliğine. çalışmalar uzun vadelere yayılamadı acele geldi malum sebeplerden dolayı. Normalde daha uzun süreçler aşı çıkarmak. Ülkemizdeki gibi diğer dünya ülkelerinde aşı fobisi var mı derseniz, elbette var. Üreten ülkelerin kendi aşılarında bile vatandaşlar "acaba" diyor. En çokta yan etkilerinden korkuyorlar. yan etkileri söylenen kadar hafif midir? Dediğim gibi bilemiyorum ama değilse ve açıklanmıyorsa bu durum anlaşılabilir. bu milletin psikolojik olarak aşı sonrası bu belirtileri görmemesi ve toplumda aşı korkusu oluşmaması içindir. Pandemi var ve bu aşılar pandemiden kurtulmak için bir umut olarak karşımıza çıkıyor.

Gelelim Çin aşısına. Doğru üretildiği sürece nereden geldiğinin bir önemi yok. Uygulanmadan da bunun etkinliğinin kanıtlanma ihtimali yok. Daha derin fikirlerimi kendime saklamayı tercih ediyorum bu noktada 🙂 Göreceğiz diyelim. Ama dediğim gibi aşıyı vurulacağım. Hatta muhtemelen kendime yaparım 🙂

Forum istatistikleri

Konular
13.666
Kullanıcılar
6.893
Son üye
Byldozer
Geri