Neler yeni

Çin'in Açıklaması Bitcoin'e Olan İlgiyi Arttıracak

BK Asset Management'daki bir analistin düşüncesine göre Çin'in son yapmış olduğu açıklamaların ardından para birimleri Yuan üzerindeki mutlak merkeziyetçiliğinden dolayı Bitcoin'e talebin tekrardan artış sağlayacağını belirtti. Çin hükümeti yaptığı açıklamayla vatandaşlarının zenginlikleri üzerinde mutlak bir hakimiyet kurmak istiyor bu baskı kısa sürede ters tepecektir açıklamasında bulundu.

Dijital Yuan hem programlanabilir hem de takibi kolay sağlanır. Bu şartlar altında tüm zenginleri takip edebilecek olan Çin Hükümeti ekonomi üzerinde muazzam bir hakimiyet kuracaktır. Çinli politikacılar sadece ekonomide yapılan her eylemi bilmekle kalmayacak, aynı zamanda harcama davranışını dahi etkileyebileceklerdir.

Analiste göre, pek çok Çinli girişimci ve tüketici, hükümetin kişisel varlıklar üzerinde mutlak otorite tehlikesinin kesinlikle farkında, kişilerin servetinin en azından bir kısmını kripto varlıklarına dönüştürme eğilimi her ne kadar kripto para piyasası dalgalı bir piyasa olsa da devam edecektir. Bu dalgalı olma durumu bu piyasanın doğasında vardır.

Ben şöyle bir geçmişe baktığımda Çin 4 sene önce de bu açıklama benzeriyle tekrar gündeme gelmiş, hatta gündeme gelmekle kalmamış grafikler neredeyse aynı eğilimi göstermiştir. Bununla ilgili twitterda cryptokahin isimli kullanıcının paylaştığı bir grafiği de ekte size göstermek isterim.

1621700002815.webp

BK Asset Management'daki bir analistin düşüncesine göre Çin'in son yapmış olduğu açıklamaların ardından para birimleri Yuan üzerindeki mutlak merkeziyetçiliğinden dolayı Bitcoin'e talebin tekrardan artış sağlayacağını belirtti.
Yatırımcıların bunu düşünecek kadar zekası olsaydı yok Elon Musk tweet attı BTC alalım, yok Çin açıklama yaptı BTC satalım diye hareketler etmezdi diye düşünüyorum ben.

Ne yaptıklarını kendileri de bilmiyor.
Piyasa ellerinin altına...

Ne yaptıklarını kendileri de bilmiyor.
Piyasa ellerinin altına...
Gerçekten öyle. Hele Çin? Bir türlü kripto paraların neresinde olduklarını göstermediler. Bir yasaklıyor bir serbest ediyorlar... Ya cidden karşılar ya da miktar arttırmak için stratejik davranıyorlar.

Gerçekten öyle. Hele Çin? Bir türlü kripto paraların neresinde olduklarını göstermediler. Bir yasaklıyor bir serbest ediyorlar... Ya cidden karşılar ya da miktar arttırmak için stratejik davranıyorlar.
Özellikle en altta attığım tabloda da benzerini yapmış olmaları beni şaşırttı. Bu haberden önce incelemiştim tabloyu öyle karşıma çıkmıştı. Haberi görünce aklıma geldi eşleştirdim direk. Oyun oynuyorlar gibi.

Özellikle en altta attığım tabloda da benzerini yapmış olmaları beni şaşırttı. Bu haberden önce incelemiştim tabloyu öyle karşıma çıkmıştı. Haberi görünce aklıma geldi eşleştirdim direk. Oyun oynuyorlar gibi.
Olabilir. Her şeyi yapmaları mümkün artık.

İki tarih arasında çok defa yakın seviyelere düşmüş aslında ama iki tarihte de aynı konuya aynı tepki iyi tespit. Tebrik etmek gerek.

Forum istatistikleri

Konular
13.681
Kullanıcılar
6.895
Son üye
ellonmuz57
Geri