Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Circle CEO'su : Biden Yönetimi Kripto Odaklı Bir Büyüme Stratejisi Kabul Edebilir

Ekran Görüntüsü (598).webp

Circle CEO'su ve ayrıca kurucu ortağı Jeremy Allaire, paylaştığı bir tweet ile Biden başkanlığındaki Beyaz Saray yönetiminin büyük olasılıkla madeni paralara sıcak bakacağını ve yine yüksek bir olasılıkla kripto teknolojisini kabulleneceğini bildirdi.

Haber kaynağımız zycrypto haberine göre, Jeremy Allaire yukarıdaki görüşlerini aynı zamanda CNBC kanalındaki röportajda da yineledi. Kripto piyasasının düzenlenmemiş olmasının bir sorun olduğunu fakat Biden idaresinin teknolojinin faydalarından yararlanmak için çalışmalar yapacağından da emin olduğunu bildirdi.

İyimser sayılabilecek açıklamalarda bulunan Jeremy, kripto savunucularının ve destekçilerinin olduğunu, madeni paralarla ilgili yasal çalışmaların yapılacağı yönünde muhtemel ilerlemeler yaşanacağına olan inancının tam olduğunu belirtti.

Devletlerin, özellikle Amerika'nın, kripto paraları ve kripto teknolojisini resmen tanıması hiç şüphe yok ki inanılmaz pozitif hava katacak. Ama söz konusu 'yasal düzemlemeler' ifadesi olunca insan bir geri duruyor, şöyle bir düşünüyor. Acaba ne yapacaklar, diye düşünüyorsun ister istemez. Eğer kullanıcıları kısıtlayacak hamlelerde bulunurlarsa sıkıntı büyük olur. Kısıtlayıcı yasalar koyarlar mı bilinmiyor. Bu belirsizlik hakkında ne düşünüyorsun hocam? Kısıtlayıcı düzenlemeler mi istiyorlar, yoksa resmiyet içeren düzenlemeler mi?

Net bir fikrim yok aslında. Olumlu yasal düzenlemeler olur-olmaz, fakat adı yasal düzenleme olunca ve olumlu yasal düzenlemeler söylemleri olunca bir çok ülkenin bu hususta olumlu ve samimi düşünmediğini hissediyorum.

Ben de net bir fikir yürütemiyorum. Gidişat olumlu görünüyor aslında ama devletler her açıdan durumu değerlendirmek zorunda oldukları için bireyleri umursamayabilirler.

ABD başta olmak üzere birçok devlet, kripto para sektörü üzerinde denetim oluşturmak isteyecektir.
Avrupa da ABD ile birlikte hareket edebilir. Burada asıl nokta, getirecekleri düzenlemelerin ortaya çıkaracağı sonuçları, çıkarlarına uymadığı için kabul etmeyecek diğer devletlerin ve/veya özel kurumların nasıl bir karşı hamle yapacağıdır.

Forum istatistikleri

Konular
13.854
Kullanıcılar
6.953
Son üye
randallcagle84
Geri