Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Cuzdan kodunu degistiren yazilim ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jupiterdianysa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
J

jupiterdianysa

Misafir
"Yatırımcıların cüzdan adresini yapıştırırken benzer bir adresle değiştiren zararlı bir yazılım kripto camiasında kaosa neden oluyor. Cüzdanlar arası transfer sırasında kullanıcının kopyaladığı cüzdan kodunu kendi koduyla değiştirerek çalışıyor"
Böyle bir haber düştü az önce merak ettim gerceklik payi var midir? Bilen, duyan oldu mu? Yani sonuçta böyle bir yazılımın çalışması için bir app veya virüslü bir bağlantıya tıklanmış olması ve bunun pc veya telefona inmiş olması gerekmez mi?

"Yatırımcıların cüzdan adresini yapıştırırken benzer bir adresle değiştiren zararlı bir yazılım kripto camiasında kaosa neden oluyor. Cüzdanlar arası transfer sırasında kullanıcının kopyaladığı cüzdan kodunu kendi koduyla değiştirerek çalışıyor"
Böyle bir haber düştü az önce merak ettim gerceklik payi var midir? Bilen, duyan oldu mu? Yani sonuçta böyle bir yazılımın çalışması için bir app veya virüslü bir bağlantıya tıklanmış olması ve bunun pc veya telefona inmiş olması gerekmez mi?
Sanırım bir iletişim olması gerekir bunun için. @satoshiturk sen ne dersin?

Ozaman Bay sıkıntı var demektir, hocam peki önlemleri neler?
önlem kişiye göre değişir...
Antivirüs güncel tutmak
Bir kaç defa kontrol etmek
Bazı siteler mail gönderiyor onay maili bu mailde kripto para göndeceğiniz adresi gösteriyor bazı siteler maile gelen onay kodundan kontrol etmek
çeşit bol en önemlisi dikkatli olmak

Çok da sıkıntı degil oyleyse, kontrolle halledilebilecek bir şeymiş . Teşekkürler hocam

Bununla ilgili geçen bir video izledim, onay maili bile istenen cüzdana çekiyormuş gibi gözüküyor ancak işlem başka cüzdana yapılıyor. Dikkat etmekte fayda var.

Borsalardan çekim yapılırken whitelist oluşturularak çekim yapılması, bu dolandırıcılık yöntemine karşı güvenliği bir kademe arttıracaktır.

Forum istatistikleri

Konular
13.945
Kullanıcılar
6.975
Son üye
emo314452
Geri