Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Cüzdan Şifresini Unuttu Zengin Oldu.

Theleoncoin

Whale
Moderatör
images (40).webp

Bitcoin veya diğer kripto paraları direkt olarak cüzdan da tutmak oldukça güvenli bir yoldur. Ancak cüzdan şifresinin unutulması yada kaybedilmesi durumunda varlıklara elveda denilebilir. Ama bazen de cüzdan şifresini unutmak oldukça karlı olabilir.

ABD’nin Illinois eyaletinde yaşayan Rhonda Kampert isimli bir bayan İnternet ve radyo programlarından etkilenerek zamanında 80 dolar karşılığında 6 btc alıyor. O zamanlar bitcoin almanın zor olduğunu bir sürü evreleri olduğunu belirten Kampert tüm bu zorlu yolları aşarak btc aldığını ve cüzdana attığını söylüyor.

Tabiki bir süre sonra bu 80 dolarlık yatırımını unutuyor. Bir gün haberlerde bitcoinin 15000 dolar olduğunu duyunca şifresini girmeyi deniyor ancak şifrede bazı karakterler okunamadığı için cüzdana erişemiyor. Taki btc 50000 doları aşan kadar artık bitcoinlerine erişmek için her yolu deneyen kadın en sonunda İnternette gördüğü bir baba - oğul hacker olan Chris ve Charlie Brooks ile tanışıyor. Ve elindeki tüm bilgileri bu hackerler ile paylaşıyor.

Nasıl güvendiğin kendisinde inanmaz iken hackerler bir gün kendisini görüntülü arayıp cüzdanını açıyorlar. Zamanında bir kısmını harcayan Kambert 3.5 bitcoinine kavuşuyor.

Hackerler ne kadar aldı bir bilgi paylaşmazken Kambert kurtarılan btc lerini soğuk cüzdanına aktarıp bir kısmını satıyor. 10000 dolar kızının eğitim masraflarına ayırdıktan sonra kalanını bir süre daha soğuk cüzdanda tutacağını ve akıllılandığını şifresini artık unutmayacağını da belirtiyor. Ve tabiki de ekliyor ileride daha fazla edecek diye.

Kısacası 80 dolara aldığı btc ile Kambert zenginliğe adım atıyor. Bazen gerçekten unutmak gerek cüzdanları...

Şuan dünyada ki çoğu kişinin başına gelmesini isteyeceği ve acaba diyerek unuttuğu biz cüzdanı var mıdır diye araştırdığı bir olay. Cüzdan şifresini unutmadım ama buna benzer bir olayı bende Dogecoin üzerinden yaşadım. Keşke satmak yerine cüzdan şifresini unutsaydım da Dogecoin'lere şimdi erişseydim. Nerden baksan şuan ki fiyatı ile 60-70 bin TL ederdi. Ama yapacak bir şey yok ve keşkelerle hayat geçmiyor 🙂 YTD

Şuan dünyada ki çoğu kişinin başına gelmesini isteyeceği ve acaba diyerek unuttuğu biz cüzdanı var mıdır diye araştırdığı bir olay. Cüzdan şifresini unutmadım ama buna benzer bir olayı bende Dogecoin üzerinden yaşadım. Keşke satmak yerine cüzdan şifresini unutsaydım da Dogecoin'lere şimdi erişseydim. Nerden baksan şuan ki fiyatı ile 60-70 bin TL ederdi. Ama yapacak bir şey yok ve keşkelerle hayat geçmiyor 🙂 YTD
Bende aynısını Chz de yaşadım formula 1 token için 2000 Chz kilitledim 10 ay sonra çıktı birde eksi açtı komple battım yarısı kadar da cıty e kilitlemiştim

MyEtherWallet cüzdan adresimi 4 sene sonra buldum, içi boştu. Allahtan boş çıktı çünkü private key'i yok. 😀

Forum istatistikleri

Konular
13.927
Kullanıcılar
6.969
Son üye
edjams
Geri