Neler yeni

Dev Varlık Fonu Kripto Paralar için Başkan Yardımcısı Arıyor

blackrock.webp

7.8 trilyon dolar tutarındaki varlıkları yöneterek, bu alanda Dünya lideri olan BlackRock, kripto para varlıklarının değer analizlerinin başına bir başkan yardımcısı aradığını duyurdu. Şirket yaptığı açıklamada, bahse konu işe alımın sadece bu alanda deneyimli kişileri kapsadığı ve kripto para dünyasına hem ekonomik hem de teknik anlamda hakim olan, bu alanlarda en az bir yıllık deneyime sahip başkan yardımcısı pozisyonunda birini aradıklarını açıkladılar.

BlackRock CEO'luk görevini üstlenen Larry Fink, bu işe alım ilanından kısa süre önce Bitcoin'in henüz küçük bir varlık olduğunu ve kripto para piyasasının diğer piyasalara oranla nispeten daha küçük olmasıyla birlikte Dünya çapında benimsenmesinin gün geçtikçe arttığını açıklamıştı.

Bahse konu şirket bir süre önce karanlık yüz suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. hem Dünya Sağlık Örgütüne yardım edip, hem de Dünya Sağlık Örgütünün yardım ettiği yerlerdeki çatışma bölgelerinde silahlanmayı destekleyen şirketlere yatırım yapması karanlık ve ikiyüzlülük suçlamalarına sebep olmuştu.

Kripto paralar için hazırlık yapan bir şirket daha. Bu iş çok büyüyecekmiş gibi görünüyor. Tabi riskleri de beraberinde getiriyor. Her kurumsal şirket haberinde ürküyorum açıkçası. Bir taraftan iyi, diğer taraftan ürkütücü. 😳

Karanlık bir şirket gibi...Hakkındaki iddialar ne kadar doğru veya bu konuda bir yasal süreç olup olmadığı sanırım belli değil. Belli mi olur belki ilerleyen zamanlarda piyasalarla ilgili düzenlemeler esnasında şirket ismini tekrar duyarız.

Forum istatistikleri

Konular
13.683
Kullanıcılar
6.897
Son üye
Ali4533
Geri