Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Devletin Uyguladığı Faiz Oranları👇

Devletin Uyguladığı Faiz Oranları👇

Vatandaşın Devlete olan borcuna uygulanan gecikme faizi %54
Vatandaşın Devletten olan alacağına uygulanan kanuni faiz %24
Merkez Bankasının politika faizi ise %45 🙁

Ozan Bingöl

Evet çok komik rakamlar ortaya çıkabiliyor. Yıllar önce KYK kredisi borcunu öderken de iyiki kredi almışım demiştim. Çünkü o yıllardaki enflasyon oranına göre daha az faizle geri ödemiştim. Ayrıca çevremdekilerden duyduğuma göre mahkemelerdeki alacaklara uygulanan faiz oranı da çok düşük oluyor genellikle. Tabii eğer alacaklı parasal yönden güçlüyse avukatları sayesinde tuttuğunu koparıyor. En iyisi dünya ortalamasında bir enflasyonun ve faizin olması. Böyle bir senaryoda faiz oranları arasında bu kadar büyük farklılıklar olmaz. Ama ben doğduğumdan beri hep bir enflasyon, yüksek faiz ve hayat pahalılığı var. İşin kötü yani ban doğmadan önce de böyleymiş. Memlekete baksan çok iyi ekonomistler, işinin ehli iktisatçılarla dolu ve dünyada da önemli yerlere geliyorlar. Ama ne yazık ki bu güzelim memleket bu donanımlı kişilerin bilgi birikimini bir türlü kullanamıyor.

Enayiler sağolsun. Bunu samimi söylüyorum; enayiler sağolsun!

Faturasını, vergisini, borcunu, cezasını, ve sair ödemelerini zamanında yapanlar kerizmiş. Bu ülkede en iyi bunu öğrendim ben. 😬

Forum istatistikleri

Konular
14.026
Kullanıcılar
7.006
Son üye
Yusuf333
Geri