Sema tursun
Trader
- BNB
- 0,00000950
Evet arkadaşlar daha önce dgs den bahsetmistim bu yazımda biraz daha ayrıntılı gireceğim, DGS(dikey geçiş sınavı ) önlisans bölümlerinden ilgili lisans bolumlerimize geçme aşamasında girdiğimiz sınavdır kendisiyle 2020 de tanıştım kendimi denemek için 2020 de sınava girmiştim ama matematiğim berbat olduğu için verim alamamistim tabiki 4 net matematikle çıkmıştım sınavdan, bölümüm ise sayısal olduğu için bana en kotu 45 net matemtik lazımdı ama ben kafaya takmıştım bu sınavı halledicem dedim ve o günden beri hiç durmaksızın sürekli çalışıyorum bu sınava ve denemelerimin sonucunda bunun karşılığını aldığımi görüyorum 35 netlere kadar çıktım benim için çok büyük bir basariydi bu ben kendimi aşmayı basarmistim sınava 2 ay kaldı ,kısa süreliğine talihsiz bir kaza yaşadım beyin kanaması geçirdim ama çabucak atlatıp 2 ay sonunda istediğimi alicagima gönülden inanıyorum.devam ediyorum DGS ile DGS ,matematik 1 konularından oluşmaktadır, 300.bin civarı öğrencinin katılımıyla gerçekleşiyor bu sınavda sıkıntılı bir noktamız var oda kontejandir çok kısıtlı kontejani var malesef ben hemşirelik istiyorum mesela en fazla alan okul 10 öğrenci alıyor bu da aşırı sıkıntılı bir durumdur. Ama dgs yinede bulunmaz bir nimet ayy ile hayaliniz olan bir bölüm DGS ile çok mümkün 2 ay sonra burada hayallerimi gerceklestirdim deme umuduyla buralardayım o zaman işte koçluk eğitimlerine basliyacagimin kararını kesin almış olacağim