mrxfloud
Newbie
- BNB
- 0,00056568
5. Bölüm: "Kayıp Anahtar"
---
Sahne 1: Asya’nın Malikânesi – Sabah
Asya, sabah kahvesini içerken bir yandan Cihan’ın dosyalarını incelemektedir. Dosyalar arasında gizli bir bölme fark eder ve oradan küçük bir anahtar çıkar. Anahtarın neye ait olduğunu anlayamaz, ama kararlıdır.
Asya:
(Kendi kendine)
“Bu anahtar... Cihan neden bunu sakladı? Bunun arkasında bir şey olmalı.”
Sude odaya girer, yüzü hâlâ endişelidir.
Sude:
“Abla, dün gece uyuyamadım. Harun’un söylediklerini hâlâ düşünüyorum. Babamın ölümünün ardındaki sırlar daha da karışıyor.”
Asya:
(Sakin ama keskin bir sesle)
“Sude, korkmak yok. Babamın bıraktığı her sırrı çözeceğim. Bu anahtar, bir cevabın kapısını açacak.”
Sude:
“Peki ya Deniz? Onun bu işteki rolü... Bence senin düşündüğünden daha fazla.”
Asya:
(Bir kahve yudumlayarak)
“Biliyorum. Deniz’in oyunları beni şaşırtmıyor. Ama onun hamlesini beklemeyeceğim. Şimdi harekete geçme sırası bizde.”
---
Sahne 2: Harun’un Ofisi – Sabotaj Planı
Harun, Deniz’le telefonda konuşmaktadır. Telefon hoparlöre alınmış, masasında bir yandan belgeler vardır.
Deniz:
(Sinirli bir şekilde)
“Harun, neden hâlâ harekete geçmedin? Asya bir adım daha atarsa tüm planlarımız alt üst olacak.”
Harun:
(Soğukkanlı bir şekilde)
“Sakin ol, Deniz. Asya’nın her adımını takip ediyorum. Onun o anahtarla nereye gideceğini de öğrenmek üzerim. Ama unutma, bu işin sonunda benim payımı alacağım.”
Deniz:
“Ne payından bahsediyorsun? Şirketi Asya’dan alırsak her şey yoluna girecek.”
Harun:
“Sen öyle san. Ama ben sadece senin için çalışmıyorum, Deniz. Şirketin asıl sahibi kim, yakında anlayacaksın.”
Telefon kapanır, Harun’un yüzünde alaycı bir gülümseme belirir.
---
Sahne 3: Cihan’ın Eski Deposu
Asya ve Sude, anahtarın hangi kilide ait olduğunu öğrenmek için babalarının eski deposuna gider. Depo terk edilmiş, karanlık ve toz içindedir. Anahtar, odalardan birindeki eski bir kasayı açar.
Sude:
“Abla, burası gerçekten ürkütücü. Babam burada ne saklıyordu ki?”
Asya:
(Kararlı bir şekilde)
“Hemen öğreneceğiz.”
Kasa açılır ve içinden büyük bir dosya, birkaç fotoğraf ve bir USB çıkar. Fotoğraflardan birinde Deniz ve Harun’un Cihan’la bir toplantı yaptığı görülmektedir.
Sude:
(Şok içinde)
“Bu... Bu Deniz ve Harun değil mi? Babamla birlikte çalışmışlar. Ama neden?!”
Asya:
(Sert bir ifadeyle)
“Deniz ve Harun’un bu şirketteki rollerini hep sorguladım. Şimdi artık eminim; onların bu işteki payı babamın ölümünden büyük.”
Sude, dosyaları incelerken USB’yi eline alır.
Sude:
“Bu USB’de ne olabilir?”
Asya:
“Bunu hemen incelememiz lazım. Cihan’ın bize anlatmak istediği şey burada gizli.”
---
Sahne 4: Deniz ve Yönetim Kurulu
Deniz, şirket yönetim kurulu toplantısında Asya’ya karşı bir oyun hazırlamaktadır. Kurul üyelerine yeni bir anlaşmayı anlatır.
Deniz:
“Şirketin geleceği için bu anlaşma çok önemli. Ancak Asya’nın kontrolü ele alması, hepimizin önünü tıkayacak.”
Yönetim Kurulu Üyesi 1:
“Deniz Bey, Asya’nın liderliği konusunda hâlâ bazı üyeler ikna olmadı. Bu durumu nasıl çözeceksiniz?”
Deniz:
(Gülümseyerek)
“Benimle olun. Asya’yı yönetimden uzaklaştırmak için ihtiyacımız olan hamleyi yakında yapacağım.”
---
Sahne 5: USB’nin Şifresi
Asya ve Sude, USB’yi açmaya çalışır. Ancak USB şifre korumalıdır.
Sude:
“Abla, bu şifreyi nasıl bulacağız? Babam hiçbir şey bırakmamış mı?”
Asya:
(Dosyalara bakarak)
“Cihan, her zaman tarihlere önem verirdi. Belki doğum tarihi veya şirketin kuruluş tarihi olabilir.”
Sude, birkaç deneme yapar ve sonunda USB açılır. İçinde, şirketin geçmişteki tüm finansal kayıtları ve Harun’un imzası bulunan bir sahte anlaşma vardır.
Sude:
“Bu ne demek oluyor? Harun ve babam bir şeyler gizlemiş ama...”
Asya:
(Şok ve öfke içinde)
“Bu, babamın en güvendiği insanlar tarafından ihanete uğradığını gösteriyor. Harun, hem şirketi hem de bizi kullanmış!”
---
Sahne 6: Deniz’in Oyunu Ortaya Çıkıyor
Deniz, Harun’la gizli bir mekânda buluşur. Ancak onları uzaktan takip eden biri vardır: Asya.
Harun:
“Deniz, bu dosyalar Asya’nın eline geçerse hepimizi bitirir. Şirketi kaybetmekle kalmayız, adımızı da lekeletiriz.”
Deniz:
(Sinirli bir şekilde)
“Benim planım var. Yönetim kurulunu tamamen kendi tarafıma çekip Asya’yı tamamen dışlayacağım.”
Asya, uzaktan ikisini izler ve onların konuşmalarını kaydeder. Asya’nın yüzünde kararlı bir ifade belirir.
---
Sahne 7: Asya’nın İlk Hamlesi
Asya, Harun’un ofisine gizlice girer ve masasında bir mikrofon yerleştirir. Harun’un ofisten ayrılmasını beklerken masada başka belgeler bulur.
Asya:
(Kendi kendine)
“Deniz ve Harun’un iplerini artık elimde tutuyorum. Bu oyun burada bitmeyecek.”
---
Sahne 8: Sude’nin Yalnız Tehlikesi
Sude, ablasından habersiz bir şekilde Harun’un geçmişini araştırmaya karar verir. Harun’un eski bir arkadaşıyla buluşur. Ancak bu buluşma tehlikeli bir şekilde sona erer.
Adam:
“Bu işlerden uzak dur, küçük hanım. Babandan sonra sıra size gelecek. Harun ve Deniz, sizin gibi zayıf insanları çiğnemekten çekinmez.”
Sude:
“Korkmuyorum. Babamın ölümüyle ilgili bildiklerini anlatacaksın!”
Adam konuşmayı reddeder ve hızla ortamdan kaçar. Sude, endişeli bir şekilde ablasını arar.
Sude:
(telefonda)
“Abla, bir şeyler öğrendim ama korkutuluyorum. Harun ve Deniz gerçekten tehlikeli.”
Asya:
“Sude, yalnız hareket etme dedim sana! Hemen eve dön, hiçbir şey yapma.”
---
Sahne 9: Asya’nın Açık Savaş İlanı
Asya, yönetim kurulunun karşısına çıkar ve Deniz’i hedef alan bir konuşma yapar.
Asya:
“Bundan sonra şirketin her adımı benim kontrolüm altında olacak. Deniz’in yaptığı usulsüz anlaşmaların hesabını sormazsam, bu şirkete ihanet etmiş olurum.”
Deniz:
(Kalkarak)
“Asya, saçmalıyorsun. Bana iftira atıyorsun!”
Asya:
(Sert bir bakışla)
“Bu sadece bir başlangıç, Deniz. Elimdeki tüm delilleri ortaya koyduğumda herkes gerçek yüzünü görecek.”
---
Sahne 10: Harun ve Deniz’in Çöküşü Başlıyor
Harun’un ofisine yerleştirilen mikrofon sayesinde, Harun ve Deniz’in konuşmaları kaydedilir. Asya, bu kayıtları dinlerken yüzünde bir zafer ifadesi vardır.
Asya:
“Kendi kuyularını k
azıyorlar. Artık bu oyunun kazananı belli.”
Bölüm, Asya’nın yüzündeki kararlılıkla sona erer.
---
Devam Edecek..
---
Sahne 1: Asya’nın Malikânesi – Sabah
Asya, sabah kahvesini içerken bir yandan Cihan’ın dosyalarını incelemektedir. Dosyalar arasında gizli bir bölme fark eder ve oradan küçük bir anahtar çıkar. Anahtarın neye ait olduğunu anlayamaz, ama kararlıdır.
Asya:
(Kendi kendine)
“Bu anahtar... Cihan neden bunu sakladı? Bunun arkasında bir şey olmalı.”
Sude odaya girer, yüzü hâlâ endişelidir.
Sude:
“Abla, dün gece uyuyamadım. Harun’un söylediklerini hâlâ düşünüyorum. Babamın ölümünün ardındaki sırlar daha da karışıyor.”
Asya:
(Sakin ama keskin bir sesle)
“Sude, korkmak yok. Babamın bıraktığı her sırrı çözeceğim. Bu anahtar, bir cevabın kapısını açacak.”
Sude:
“Peki ya Deniz? Onun bu işteki rolü... Bence senin düşündüğünden daha fazla.”
Asya:
(Bir kahve yudumlayarak)
“Biliyorum. Deniz’in oyunları beni şaşırtmıyor. Ama onun hamlesini beklemeyeceğim. Şimdi harekete geçme sırası bizde.”
---
Sahne 2: Harun’un Ofisi – Sabotaj Planı
Harun, Deniz’le telefonda konuşmaktadır. Telefon hoparlöre alınmış, masasında bir yandan belgeler vardır.
Deniz:
(Sinirli bir şekilde)
“Harun, neden hâlâ harekete geçmedin? Asya bir adım daha atarsa tüm planlarımız alt üst olacak.”
Harun:
(Soğukkanlı bir şekilde)
“Sakin ol, Deniz. Asya’nın her adımını takip ediyorum. Onun o anahtarla nereye gideceğini de öğrenmek üzerim. Ama unutma, bu işin sonunda benim payımı alacağım.”
Deniz:
“Ne payından bahsediyorsun? Şirketi Asya’dan alırsak her şey yoluna girecek.”
Harun:
“Sen öyle san. Ama ben sadece senin için çalışmıyorum, Deniz. Şirketin asıl sahibi kim, yakında anlayacaksın.”
Telefon kapanır, Harun’un yüzünde alaycı bir gülümseme belirir.
---
Sahne 3: Cihan’ın Eski Deposu
Asya ve Sude, anahtarın hangi kilide ait olduğunu öğrenmek için babalarının eski deposuna gider. Depo terk edilmiş, karanlık ve toz içindedir. Anahtar, odalardan birindeki eski bir kasayı açar.
Sude:
“Abla, burası gerçekten ürkütücü. Babam burada ne saklıyordu ki?”
Asya:
(Kararlı bir şekilde)
“Hemen öğreneceğiz.”
Kasa açılır ve içinden büyük bir dosya, birkaç fotoğraf ve bir USB çıkar. Fotoğraflardan birinde Deniz ve Harun’un Cihan’la bir toplantı yaptığı görülmektedir.
Sude:
(Şok içinde)
“Bu... Bu Deniz ve Harun değil mi? Babamla birlikte çalışmışlar. Ama neden?!”
Asya:
(Sert bir ifadeyle)
“Deniz ve Harun’un bu şirketteki rollerini hep sorguladım. Şimdi artık eminim; onların bu işteki payı babamın ölümünden büyük.”
Sude, dosyaları incelerken USB’yi eline alır.
Sude:
“Bu USB’de ne olabilir?”
Asya:
“Bunu hemen incelememiz lazım. Cihan’ın bize anlatmak istediği şey burada gizli.”
---
Sahne 4: Deniz ve Yönetim Kurulu
Deniz, şirket yönetim kurulu toplantısında Asya’ya karşı bir oyun hazırlamaktadır. Kurul üyelerine yeni bir anlaşmayı anlatır.
Deniz:
“Şirketin geleceği için bu anlaşma çok önemli. Ancak Asya’nın kontrolü ele alması, hepimizin önünü tıkayacak.”
Yönetim Kurulu Üyesi 1:
“Deniz Bey, Asya’nın liderliği konusunda hâlâ bazı üyeler ikna olmadı. Bu durumu nasıl çözeceksiniz?”
Deniz:
(Gülümseyerek)
“Benimle olun. Asya’yı yönetimden uzaklaştırmak için ihtiyacımız olan hamleyi yakında yapacağım.”
---
Sahne 5: USB’nin Şifresi
Asya ve Sude, USB’yi açmaya çalışır. Ancak USB şifre korumalıdır.
Sude:
“Abla, bu şifreyi nasıl bulacağız? Babam hiçbir şey bırakmamış mı?”
Asya:
(Dosyalara bakarak)
“Cihan, her zaman tarihlere önem verirdi. Belki doğum tarihi veya şirketin kuruluş tarihi olabilir.”
Sude, birkaç deneme yapar ve sonunda USB açılır. İçinde, şirketin geçmişteki tüm finansal kayıtları ve Harun’un imzası bulunan bir sahte anlaşma vardır.
Sude:
“Bu ne demek oluyor? Harun ve babam bir şeyler gizlemiş ama...”
Asya:
(Şok ve öfke içinde)
“Bu, babamın en güvendiği insanlar tarafından ihanete uğradığını gösteriyor. Harun, hem şirketi hem de bizi kullanmış!”
---
Sahne 6: Deniz’in Oyunu Ortaya Çıkıyor
Deniz, Harun’la gizli bir mekânda buluşur. Ancak onları uzaktan takip eden biri vardır: Asya.
Harun:
“Deniz, bu dosyalar Asya’nın eline geçerse hepimizi bitirir. Şirketi kaybetmekle kalmayız, adımızı da lekeletiriz.”
Deniz:
(Sinirli bir şekilde)
“Benim planım var. Yönetim kurulunu tamamen kendi tarafıma çekip Asya’yı tamamen dışlayacağım.”
Asya, uzaktan ikisini izler ve onların konuşmalarını kaydeder. Asya’nın yüzünde kararlı bir ifade belirir.
---
Sahne 7: Asya’nın İlk Hamlesi
Asya, Harun’un ofisine gizlice girer ve masasında bir mikrofon yerleştirir. Harun’un ofisten ayrılmasını beklerken masada başka belgeler bulur.
Asya:
(Kendi kendine)
“Deniz ve Harun’un iplerini artık elimde tutuyorum. Bu oyun burada bitmeyecek.”
---
Sahne 8: Sude’nin Yalnız Tehlikesi
Sude, ablasından habersiz bir şekilde Harun’un geçmişini araştırmaya karar verir. Harun’un eski bir arkadaşıyla buluşur. Ancak bu buluşma tehlikeli bir şekilde sona erer.
Adam:
“Bu işlerden uzak dur, küçük hanım. Babandan sonra sıra size gelecek. Harun ve Deniz, sizin gibi zayıf insanları çiğnemekten çekinmez.”
Sude:
“Korkmuyorum. Babamın ölümüyle ilgili bildiklerini anlatacaksın!”
Adam konuşmayı reddeder ve hızla ortamdan kaçar. Sude, endişeli bir şekilde ablasını arar.
Sude:
(telefonda)
“Abla, bir şeyler öğrendim ama korkutuluyorum. Harun ve Deniz gerçekten tehlikeli.”
Asya:
“Sude, yalnız hareket etme dedim sana! Hemen eve dön, hiçbir şey yapma.”
---
Sahne 9: Asya’nın Açık Savaş İlanı
Asya, yönetim kurulunun karşısına çıkar ve Deniz’i hedef alan bir konuşma yapar.
Asya:
“Bundan sonra şirketin her adımı benim kontrolüm altında olacak. Deniz’in yaptığı usulsüz anlaşmaların hesabını sormazsam, bu şirkete ihanet etmiş olurum.”
Deniz:
(Kalkarak)
“Asya, saçmalıyorsun. Bana iftira atıyorsun!”
Asya:
(Sert bir bakışla)
“Bu sadece bir başlangıç, Deniz. Elimdeki tüm delilleri ortaya koyduğumda herkes gerçek yüzünü görecek.”
---
Sahne 10: Harun ve Deniz’in Çöküşü Başlıyor
Harun’un ofisine yerleştirilen mikrofon sayesinde, Harun ve Deniz’in konuşmaları kaydedilir. Asya, bu kayıtları dinlerken yüzünde bir zafer ifadesi vardır.
Asya:
“Kendi kuyularını k
azıyorlar. Artık bu oyunun kazananı belli.”
Bölüm, Asya’nın yüzündeki kararlılıkla sona erer.
---
Devam Edecek..