mrxfloud
Newbie
- BNB
- 0,00056718
4 Bölüm: “Karanlık Gölge”
---
Sahne 1: Asya’nın Malikânesi – Gece
Asya çalışma odasında Cihan’ın dosyalarını karıştırırken birden elektrikler kesilir. Evde tedirgin edici bir sessizlik oluşur. Telefonunu alarak odadan çıkar. Koridor boş ve loştur. Sude ise odasında uyumaktadır.
Asya:
(Kendi kendine)
“Bu da ne? Şimdi neden elektrikler kesildi?”
Birden bir pencere gürültüyle açılır. Asya, hemen pencereye yönelir, dışarı baktığında birinin hızlıca kaçtığını görür.
Asya:
(Yüksek sesle)
“Kim var orada?”
Sude, odasından çıkar, sesi endişelidir.
Sude:
“Abla, ne oldu? Bu sesler neydi?”
Asya:
“Birisi buradaydı. Hemen güvenlik ekibini aramam lazım.”
Sude:
(Korkmuş bir şekilde)
“Ya bize zarar vermeye çalışıyorlarsa? Abla, bu iş gittikçe tehlikeli bir hâl alıyor.”
Asya:
(Sert bir tonla)
“Kimse bize zarar veremez, Sude. Eğer bu işin arkasında Deniz varsa, bunu pahalıya ödeyecek.”
---
Sahne 2: Deniz’in Ofisi – Ertesi Sabah
Deniz, ofisinde Harun’la buluşur. Harun’un yüzünde ciddi bir ifade vardır.
Deniz:
(Bir dosyayı masaya koyarak)
“Harun, Cihan’ın kasasından daha fazla bilgiye ihtiyacım var. Asya, kontrolü ele geçirmeden önce her şeyi öğrenmeliyim.”
Harun:
(Sert bir şekilde)
“Deniz, oyunların beni de hedef hâline getiriyor. Dün gece Asya’nın evine biri girmiş.”
Deniz:
(Şaşkın bir ifadeyle)
“Ne? Benim haberim yoktu. Bu işte benim adım geçmemeli, anladın mı? Kim yaptıysa iz bırakmış olmasın.”
Harun:
“Bana bak Deniz, kontrolü kaybediyorsun. Bu iş artık sadece bir güç savaşı değil. Eğer Asya senin arkasında olduğunu öğrenirse...”
Deniz:
(Keserek)
“Öğrenemez! Benim yaptığım her şey, bu şirketin geleceği için. Asya o dosyalara ulaşamayacak!”
---
Sahne 3: Malikâne – Güvenlik Ekibinin İncelemesi
Asya ve güvenlik ekibi, çalışma odasını inceler. Güvenlik başkanı, penceredeki parmak izlerini işaret eder.
Güvenlik Başkanı:
“Buradan içeri birinin girdiği belli. Ancak kim olduğunu anlamamız için bu izleri analiz etmemiz gerekiyor.”
Asya:
(Başını sallayarak)
“Hemen bu işi çözün. Şirketin bilgilerine ulaşmaya çalışan herkesin peşine düşeceğim. Sude’nin ve benim güvenliğimiz öncelikli.”
Güvenlik Başkanı:
“Bize biraz zaman verin, Asya Hanım. Size sonuçları kısa sürede ulaştıracağız.”
Sude odanın köşesinde sessizce olanları izler. Asya ona döner.
Asya:
“Sude, her şey kontrol altında. Sana zarar vermelerine izin vermeyeceğim.”
Sude:
“Baba olsa böyle bir şeyi asla yaşatmazdı. Sen de yapamayacaksın sanıyorlar ama abla... Sen onlardan daha güçlüsün.”
---
Sahne 4: Şirket Merkezi – Asya ve Deniz’in Karşılaşması
Asya ve Deniz, yönetim kurulu odasında bir araya gelir. Aralarındaki gerginlik zirveye ulaşır.
Deniz:
(Gülerek)
“Asya, biraz yorgun görünüyorsun. Gece uykusuz mu kaldın?”
Asya:
(Ters bir bakış atar)
“Senin kadar rahat olamıyorum, Deniz. Çünkü yaptığım her şey birilerinin oyunlarını bozmaya çalışmakla geçiyor.”
Deniz:
(Alaycı bir şekilde)
“Ne oyunundan bahsediyorsun? Yoksa hâlâ beni suçlamaya mı çalışıyorsun?”
Asya:
(Sert bir tonla)
“Deniz, ne yaptığını biliyorum. Ama sana bir uyarım var: Eğer bir adım daha ileri gidersen, geri dönemezsin.”
Deniz:
(Başını eğerek)
“Bu tehditlerin beni korkutmaz, Asya. Sadece bana daha dikkatli olmam gerektiğini hatırlatır.”
---
Sahne 5: Harun’un Planı
Harun, gece vakti bir mekânda tanımadığı biriyle buluşur. Adam, Asya’ya dair bilgi sızdırmaktadır.
Harun:
“Her şeyi öğrenmek istiyorum. Asya’nın ne bildiğini ve bu işin nereye varacağını bilmeden hareket edemem.”
Adam:
“Asya, Cihan’ın dosyalarını çözmeye başladı. Eğer bu dosyalarda adın geçerse, sadece Deniz değil, sen de tehlikede olacaksın.”
Harun:
“Bunu göze almak zorundayım. Şirketin gücünü elinde tutmak isteyen biri olarak geri adım atamam.”
---
Sahne 6: Sude ve Asya’nın Gece Konuşması
Asya ve Sude, malikânede gece çay içerken geçmişe dair bir konuşma yapar.
Sude:
“Abla, babamın bu kadar çok sırrı olduğunu bilmiyordum. Neden hiçbirini bizimle paylaşmadı?”
Asya:
(Bir an duraksar)
“Cihan’ın bize söylemediği çok şey vardı. Ama onun mirasını korumak için elimizden geleni yapacağız.”
Sude:
“Peki ya başaramazsak?”
Asya:
(İçten bir şekilde)
“Bunu düşünmeyeceğim. Babam için, bu aile için ne gerekiyorsa yapacağım.”
---
Sahne 7: Deniz’in Oyunları
Deniz, yönetim kurulu üyelerinden biriyle gizlice buluşur.
Yönetim Kurulu Üyesi:
“Asya’nın kazandığı desteği kırmak istiyorsan daha büyük bir hamle yapman lazım.”
Deniz:
“Endişelenme. Asya’nın elindeki belgeleri kullanmasına izin vermeyeceğim. Ama bunun için biraz zamana ihtiyacım var.”
Yönetim Kurulu Üyesi:
“Zamanın tükeniyor, Deniz. Eğer başarılı olamazsan, Asya şirketin yeni lideri olacak.”
---
Sahne 8: Sude’nin Harekete Geçişi
Sude, babasının ölümüne dair ipuçları toplamak için gizlice Harun’un ofisine girer. Dosyaları karıştırırken bir kayıt cihazı bulur.
Sude:
(Belgeleri karıştırırken fısıldar)
“Bu da ne? Harun’un gizli anlaşmaları mı?”
Birden ofisin kapısı açılır ve Sude saklanır.
Harun:
(Kendi kendine)
“Asya bu işin içine fazla girdi. Onu durdurmam gerekiyor.”
Sude, Harun’un bu sözlerini duyunca şok olur.
---
Sahne 9: Asya’nın Sert Hamlesi
Asya, yönetim kurulunda beklenmedik bir açıklama yapar.
Asya:
(Ciddi bir tonla)
“Yılmaz Holding’in geleceği için bazı değişiklikler yapmam gerekiyor. Bundan sonra tüm yönetim süreçleri benim onayım olmadan ilerleyemeyecek.”
Deniz:
(Yerinden kalkarak)
“Bu bir darbe, Asya! Bizi kontrol etmeye mi çalışıyorsun?”
Asya:
(Soğukkanlılıkla)
“Buna ne dersen de. Ama şirketi korumak için başka çarem yok.”
---
Sahne 10: Cihan’ın Gizli Dosyası
Bölüm, Asya’nın Cihan’ın bıraktığı dosyalardan yeni bir belge bulmasıyla sona erer. Dosyada büyük bir anlaşmaya dair detaylar ve Deniz’in adının geçtiği bir mektup vardır.
Asya:
(Belgeye bakarak)
“Deniz... Sen de işin içindesin. Gerçekleri saklayamayacaksın.”
Asya’nın yüzündeki kararlılık belirginleşirken kamera ona odaklanır ve ekran kararır.
---
Devam Edecek...
---
Sahne 1: Asya’nın Malikânesi – Gece
Asya çalışma odasında Cihan’ın dosyalarını karıştırırken birden elektrikler kesilir. Evde tedirgin edici bir sessizlik oluşur. Telefonunu alarak odadan çıkar. Koridor boş ve loştur. Sude ise odasında uyumaktadır.
Asya:
(Kendi kendine)
“Bu da ne? Şimdi neden elektrikler kesildi?”
Birden bir pencere gürültüyle açılır. Asya, hemen pencereye yönelir, dışarı baktığında birinin hızlıca kaçtığını görür.
Asya:
(Yüksek sesle)
“Kim var orada?”
Sude, odasından çıkar, sesi endişelidir.
Sude:
“Abla, ne oldu? Bu sesler neydi?”
Asya:
“Birisi buradaydı. Hemen güvenlik ekibini aramam lazım.”
Sude:
(Korkmuş bir şekilde)
“Ya bize zarar vermeye çalışıyorlarsa? Abla, bu iş gittikçe tehlikeli bir hâl alıyor.”
Asya:
(Sert bir tonla)
“Kimse bize zarar veremez, Sude. Eğer bu işin arkasında Deniz varsa, bunu pahalıya ödeyecek.”
---
Sahne 2: Deniz’in Ofisi – Ertesi Sabah
Deniz, ofisinde Harun’la buluşur. Harun’un yüzünde ciddi bir ifade vardır.
Deniz:
(Bir dosyayı masaya koyarak)
“Harun, Cihan’ın kasasından daha fazla bilgiye ihtiyacım var. Asya, kontrolü ele geçirmeden önce her şeyi öğrenmeliyim.”
Harun:
(Sert bir şekilde)
“Deniz, oyunların beni de hedef hâline getiriyor. Dün gece Asya’nın evine biri girmiş.”
Deniz:
(Şaşkın bir ifadeyle)
“Ne? Benim haberim yoktu. Bu işte benim adım geçmemeli, anladın mı? Kim yaptıysa iz bırakmış olmasın.”
Harun:
“Bana bak Deniz, kontrolü kaybediyorsun. Bu iş artık sadece bir güç savaşı değil. Eğer Asya senin arkasında olduğunu öğrenirse...”
Deniz:
(Keserek)
“Öğrenemez! Benim yaptığım her şey, bu şirketin geleceği için. Asya o dosyalara ulaşamayacak!”
---
Sahne 3: Malikâne – Güvenlik Ekibinin İncelemesi
Asya ve güvenlik ekibi, çalışma odasını inceler. Güvenlik başkanı, penceredeki parmak izlerini işaret eder.
Güvenlik Başkanı:
“Buradan içeri birinin girdiği belli. Ancak kim olduğunu anlamamız için bu izleri analiz etmemiz gerekiyor.”
Asya:
(Başını sallayarak)
“Hemen bu işi çözün. Şirketin bilgilerine ulaşmaya çalışan herkesin peşine düşeceğim. Sude’nin ve benim güvenliğimiz öncelikli.”
Güvenlik Başkanı:
“Bize biraz zaman verin, Asya Hanım. Size sonuçları kısa sürede ulaştıracağız.”
Sude odanın köşesinde sessizce olanları izler. Asya ona döner.
Asya:
“Sude, her şey kontrol altında. Sana zarar vermelerine izin vermeyeceğim.”
Sude:
“Baba olsa böyle bir şeyi asla yaşatmazdı. Sen de yapamayacaksın sanıyorlar ama abla... Sen onlardan daha güçlüsün.”
---
Sahne 4: Şirket Merkezi – Asya ve Deniz’in Karşılaşması
Asya ve Deniz, yönetim kurulu odasında bir araya gelir. Aralarındaki gerginlik zirveye ulaşır.
Deniz:
(Gülerek)
“Asya, biraz yorgun görünüyorsun. Gece uykusuz mu kaldın?”
Asya:
(Ters bir bakış atar)
“Senin kadar rahat olamıyorum, Deniz. Çünkü yaptığım her şey birilerinin oyunlarını bozmaya çalışmakla geçiyor.”
Deniz:
(Alaycı bir şekilde)
“Ne oyunundan bahsediyorsun? Yoksa hâlâ beni suçlamaya mı çalışıyorsun?”
Asya:
(Sert bir tonla)
“Deniz, ne yaptığını biliyorum. Ama sana bir uyarım var: Eğer bir adım daha ileri gidersen, geri dönemezsin.”
Deniz:
(Başını eğerek)
“Bu tehditlerin beni korkutmaz, Asya. Sadece bana daha dikkatli olmam gerektiğini hatırlatır.”
---
Sahne 5: Harun’un Planı
Harun, gece vakti bir mekânda tanımadığı biriyle buluşur. Adam, Asya’ya dair bilgi sızdırmaktadır.
Harun:
“Her şeyi öğrenmek istiyorum. Asya’nın ne bildiğini ve bu işin nereye varacağını bilmeden hareket edemem.”
Adam:
“Asya, Cihan’ın dosyalarını çözmeye başladı. Eğer bu dosyalarda adın geçerse, sadece Deniz değil, sen de tehlikede olacaksın.”
Harun:
“Bunu göze almak zorundayım. Şirketin gücünü elinde tutmak isteyen biri olarak geri adım atamam.”
---
Sahne 6: Sude ve Asya’nın Gece Konuşması
Asya ve Sude, malikânede gece çay içerken geçmişe dair bir konuşma yapar.
Sude:
“Abla, babamın bu kadar çok sırrı olduğunu bilmiyordum. Neden hiçbirini bizimle paylaşmadı?”
Asya:
(Bir an duraksar)
“Cihan’ın bize söylemediği çok şey vardı. Ama onun mirasını korumak için elimizden geleni yapacağız.”
Sude:
“Peki ya başaramazsak?”
Asya:
(İçten bir şekilde)
“Bunu düşünmeyeceğim. Babam için, bu aile için ne gerekiyorsa yapacağım.”
---
Sahne 7: Deniz’in Oyunları
Deniz, yönetim kurulu üyelerinden biriyle gizlice buluşur.
Yönetim Kurulu Üyesi:
“Asya’nın kazandığı desteği kırmak istiyorsan daha büyük bir hamle yapman lazım.”
Deniz:
“Endişelenme. Asya’nın elindeki belgeleri kullanmasına izin vermeyeceğim. Ama bunun için biraz zamana ihtiyacım var.”
Yönetim Kurulu Üyesi:
“Zamanın tükeniyor, Deniz. Eğer başarılı olamazsan, Asya şirketin yeni lideri olacak.”
---
Sahne 8: Sude’nin Harekete Geçişi
Sude, babasının ölümüne dair ipuçları toplamak için gizlice Harun’un ofisine girer. Dosyaları karıştırırken bir kayıt cihazı bulur.
Sude:
(Belgeleri karıştırırken fısıldar)
“Bu da ne? Harun’un gizli anlaşmaları mı?”
Birden ofisin kapısı açılır ve Sude saklanır.
Harun:
(Kendi kendine)
“Asya bu işin içine fazla girdi. Onu durdurmam gerekiyor.”
Sude, Harun’un bu sözlerini duyunca şok olur.
---
Sahne 9: Asya’nın Sert Hamlesi
Asya, yönetim kurulunda beklenmedik bir açıklama yapar.
Asya:
(Ciddi bir tonla)
“Yılmaz Holding’in geleceği için bazı değişiklikler yapmam gerekiyor. Bundan sonra tüm yönetim süreçleri benim onayım olmadan ilerleyemeyecek.”
Deniz:
(Yerinden kalkarak)
“Bu bir darbe, Asya! Bizi kontrol etmeye mi çalışıyorsun?”
Asya:
(Soğukkanlılıkla)
“Buna ne dersen de. Ama şirketi korumak için başka çarem yok.”
---
Sahne 10: Cihan’ın Gizli Dosyası
Bölüm, Asya’nın Cihan’ın bıraktığı dosyalardan yeni bir belge bulmasıyla sona erer. Dosyada büyük bir anlaşmaya dair detaylar ve Deniz’in adının geçtiği bir mektup vardır.
Asya:
(Belgeye bakarak)
“Deniz... Sen de işin içindesin. Gerçekleri saklayamayacaksın.”
Asya’nın yüzündeki kararlılık belirginleşirken kamera ona odaklanır ve ekran kararır.
---
Devam Edecek...